Kikina182 Kikina182 komentáře u knih

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Vévoda a já je svou povahu typická kniha pro ženy, u které člověk nemusí na nic myslet a skvěle si odpočine. Nepracuje s žádnou originální zápletkou, ale autorka svým příběhem dokáže upoutat. I když jsem od začátku věděla, kam příběh směřuje, tak jsem si čtení opravdu užila a předvídatelnost jsem nevnímala. Navíc jsou některé scény v kontrastu k hlavní zápletce opravdu ojedinělé. Na první pohled mohou některé situace v knize působit absurdně, ale vzhledem k době, ve které se příběh odehrává, dávají naprostý smysl. Pokud hledáte krásný milostný příběh, u kterého můžete vypnout a jen si ho užívat, určitě knihu doporučuji.

17.03.2021

Struny lásky Struny lásky Samantha Young

Samantha Young je brilantní autorka! Všechny její knížky jsou úžasné, ale tahle byla opravdu něco. Přijde mi, jako kdyby autorka s každou další knihou překonávala sebe samu. Tahle knížka má totiž úplně všechno, co bylo v předchozích knihách, ale ještě hodně věcí navíc. A spolu s originálním a oddechovým příběhem je to zkrátka dokonalost. Nemůžu jinak, než doporučit!

08.04.2020 5 z 5

Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Nejnovější kniha Nicholase Sparkse je pro mě záhadou. Rozhodně se mi na této knize líbil autorův styl psaní. Sice psal vždycky skvěle, ale v téhle knize, jako kdyby svůj styl popostrčil na další úroveň. Pořád v něm jde neodmyslitelně poznat Sparks s hromadou detailů a popisů. Ale zároveň, jako by psal mnohem lehčeji, jednodušeji a tak je kniha ještě čtivější, než je u něj obvyklé.

Naopak u děje podle mě udělal krok zpátky. Nemůžu říct, že by nebyl krásný a dokonce je v něm vidět i stopa jeho originality. Ale příběh mi nepřijde tak jedinečný, jako to u něj obvykle bývá. Rozhodně je krásný a zahřeje u srdce, ale chybí mi tu typické Sparksovské převraty a místy mi přijde příběh malinko naivní a neuvěřitelný.

Celkově je to ale opravdu krásná kniha, kterou vám můžu určitě doporučit. Jen bych řekla, že některá jeho dřívější díla jsou mnohem originálnější a povedenější.

01.01.2020 4 z 5

Bez rozloučení Bez rozloučení Samantha Young

Bez rozloučení je svým způsobem jiná kniha než autorčina série Dublin Street, ale zároveň je svým způsobem stejná. Autorka v této knize pracovala s tématy, které byly závažnější než v předchozí sérii, ale nevynechala ani typickou milostnou zápletku. Ale rozhodně se nejedná o horší nebo lepší knihu, než autorčiny předchozí. Je zkrátka jiná, ale rozhodně moc povedená a já se k ní stejně jako ke všem ostatním knihám od Samanthy Young moc ráda vrátím. A rozhodně můžu i doporučit a to ať se vám předchozí autorčiny knihy líbily nebo nikoli. Tahle by podle mě mohla zaujmout mnohem víc lidí.

15.09.2019 5 z 5

Napálený Napálený Kevin Hearne

Další díl ze série Kroniky železného druida je stejně skvělý, jako všechny předchozí díly. I tentokrát Kevin Hearne pracuje se známými motivy a postavami, ale tématům dává naprosto nový rozměr, staré postavy se vyvíjejí a samozřejmě se objevují i úplně nové. Všechno dohromady je to opravdu skvělý mix. Navíc je tahle kniha i pořádně emotivní, což je u této série tak trochu novinka, ale rozhodně pozitivní. Napálený je zkrátka pecka.

21.08.2019 5 z 5

Šéf Šéf Vi Keeland

Už první kniha od Vi Keeland se mi moc líbila, ale Šéf je ještě lepší! Jedná se o knihu, která je plná flirtování a vášně a je tak dobře napsaná, že se čte prakticky sama. Šéf podle mě rozhodně potěší všechny fanoušky erotických románů a skvělých milostných příběhu. Moc všem doporučuji.

12.07.2018 5 z 5

Vyvrhel Vyvrhel T. M. Frazier

Předchozí díl skončil v tak neskutečně napínavém momentě, že jsem se dalšího nemohla dočkat. Bylo to dlouhé čekání, ale po přečtení můžu říct, že za to tenhle díl rozhodně stál! Je to zkrátka pecka! Hromada akce, napětí a nebezpečí. O překvapivé zvraty tady není nouze a kniha je tak nepředvídatelná, že jsem většinu knihy měla nervy na dranc. Ale samozřejmě nechyběla ani erotika a láska, jak je u této série zvykem. Zkrátka to bylo perfektní čtení a já se už moc těším na další díl.

31.01.2024 5 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Příběh akvamarínu je nádherná kniha, ve které se mísí mnoho žánrů a témat. Dokonce se v ní objevují i takové zápletky, které bych v příběhu vůbec nečekala, ale perfektně do příběhu pasují. Ostatně všechno v příběhu do sebe perfektně zapadá a tvoří to krásný celek. Dějově se mi kniha opravdu moc líbí. Je tu romantika, nadpřirozený prvek, hodně historie, ale tím to rozhodně nekončí. Je tu ještě mnoho dalších zajímavých věcí. K tomu autorka vytvořila sadu sympatických postav, které jsem si moc oblíbila a neměla jsem nejmenší problém se do nich vžít. A četla se prakticky sama. Už se moc těším, až si od autorky přečtu něco dalšího.

22.03.2023 5 z 5

Všechno, co jsem zapomněla Všechno, co jsem zapomněla Adéla Chrástecká

Moderní poezii mám moc ráda, ale často nesplňuje moje očekávání, obzvlášť ta česká. Ale Adéla Chrástecká se svou básnickou sbírkou mou smůlu prolomila. Její poezie je úžasná! A i když mám raději kratší básně a Adéla píše spíše ty delší, vůbec mi to nevadilo. Autorka totiž přesně vystihla, jak má moderní poezie vypadat - hezky znít, být nositelem autorčiných emocí a myšlenek, ale především nechat čtenáře, aby do básní promítl svoje pocity. Tyhle básně totiž pro nikoho nebudou mít stejný význam. I pro jednoho člověka v různých obdobích života budou mít různý význam. Protože kniha z autorčina pohledu možná je o lásce, ale z mého, byla o něčem úplně jiném. A to je přesně smysl moderní poezie a to, co mám na ní tak ráda. Za sebe tedy autorce opravdu tleskám. Určitě se ke knize ještě vrátím a doufám, že jí brzy vyjde něco dalšího.

10.03.2023 5 z 5

Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Atlasova šestka je příběh, který autorka pojala velmi originálně. Už samotný styl psaní na mě spíše než beletristicky filozoficky. Je to neobvyklé, ale moc se mi to líbí. Obzvlášť v kombinaci s příběhem, který se vlastně odvíjí od postav a je vypravován v podobném duchu. Je spíše popisný až filozofický než akční, ale za mě to skvěle funguje. Moc se mi líbí i to, že je na relativně malý prostor nahuštěno hodně zápletek, které ale spolu souzní a zároveň ukazují, že navzdory stylu psaní a podstatě příběhu rozhodně není statický. Navíc je v něm plno zvratů a nečekaných překvapení. A ztvárnění postav se vůbec nic nevyrovná.

Za mě se tedy jedná o originální knihu v každém smyslu toho slova. Mám dojem, že pro mnohé bude nezvyklost knihy příliš, ale za mě to byl skvělý tah, díky kterému vznikla opravdu povedená kniha, kterou můžu jedině doporučit.

05.11.2022 5 z 5

Bez dechu Bez dechu Lusy Adams (p)

Druhý díl ze série Mackenzie Sinclair je ještě lepší než ten první! Je plný akce, nebezpečí, nových postav i fantastických bytostí a nechybí samozřejmě ani nesmírná vtipnost a špetka lásky. To všechno ve skvěle promyšleném ději s dobře vybarvenými postavami a zabaleno ve čtivém stylu psaní, (nejen) díky němu se od příběhu zkrátka nejde odtrhnout. Lusy Adams zkrátka opět přišla s úžasným příběhem, který rozhodně stojí za to číst! Moc doporučuji stejně jako cokoli dalšího od autorky.

30.10.2022 5 z 5

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Vzhledem k zahraničním reakcím jsem čekala opravdu temnou a zvrhlou knížku. Ani jedno jsem v příběhu bohužel nenašla. Nejedná se o klasický romantický příběh, je skutečně velmi toxický, ale na můj vkus je je zkrátka málo temná a zvrhlá. Dokonce i přes zařazení do žánru erotické literatury v něm nejsou skoro žádné milostné scény, což je za mě velké mínus. I když uznávám, že pokud někoho zaujal děj, ale právě tyhle scény nevyhledává, může to pro něj být plus. Celkově mi tahle část série přišla jen jako takový úvod, který čtenáře seznamuje s prostředím a postavami, než se v dalších dílech rozjede příběh v plné parádě.

Jednu věc ale musím opravdu pochválit a to jsou postavy, respektive jejich mužská část. Všichni kluci v knize byli opravdu temní a jejich chování jsem jim bez problému uvěřila. To je za mě rozhodně nejpovedenější část knihy.

Kniha se ale čte moc dobře, jediné co mi trochu vadilo bylo až příliš mnoho dramatických pauz, které se minuly efektem a některá často opakovaná slovní spojení. Až na tyhle zádrhely však text krásně plynul.

Zvrhlý král je tedy spíše průměrnější kniha, ale pevně věřím, že se jedná jen o slabší úvodní začátek a další díly překvapí.

20.10.2022

Druhá šance pro Zoe Druhá šance pro Zoe Michaela Schmiedlová

Byla jednou jedna dívka jménem Popelka a ta... Stop! Tohle není pohádka o Popelce. Ale skoro by mohla být, protože Druhá šance pro Zoe má takové popelkovské naladění. Jak říká sama autorka, je to taková pohádka pro dospělé (nebo spíš pro mládež). A za sebe musím říct, že opravdu krásná. Na můj vkus je tam tedy pár pseudozápletek, které mi do příběhu příliš nesedí a naopak některé scény bych trochu rozepsala, ale i tak jsem si příběh moc užila. Vlastně jestli znáte film Co ta holka chce, tak myslím, že tahle kniha je mu v ledačemž podobná. Takže pokud se vám líbil, určitě knihu zkuste. Ale nezapomeňte si ke knize vzít něco k mlsání. Naše popelka Zoe totiž neustále něco peče a člověku se z toho prostě začnou sbíhat sliny.

03.10.2022 3 z 5

Odstíny života Odstíny života Lusy Adams (p)

Kniha Odstíny života má všechno, co mám ráda. Velkou spoustu nadpřirozených bytostí, zajímavé a ojedinělé fungování našeho světa, skvěle promyšlenou a originální zápletku, nebezpečí, přátelství a romantickou linku. Zkrátka všechno, co by si člověk od skvělé urban fantasy mohl přát. K tomu ještě čtivý styl psaní, který člověka okamžitě pohltí a do hloubky popsané postavy, které jsou skutečnými osobnostmi. Za mě je tohle zkrátka perfektní kniha, pro kterou je pět hvězdiček málo.

18.10.2021

Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Začátek knihy se mi příliš nezdál. Přišlo mi to překombinované, nereálné a hlavní hrdinka mi nebyla příliš sympatická. Ale asi po sto stranách se to změnilo. Najednou všechno začalo působit přirozeně a krásně do sebe zapadat. Příběh byl najednou roztomilý a zajímavý, ale zároveň se v něm řešily složité otázky. A především je celá kniha protkaná opravdu úžasnou atmosférou a nechybí ani popisy jídla, díky nimž může člověk cítit chuť pokrmu přímo na jazyku. I když je tedy začátek trochu podivný, zbytek knihy to více než vynahradí. Určitě doporučuji.

22.07.2021 4 z 5

Nezdárný syn Nezdárný syn Rainbow Rowell

Nikdy jsem si nemyslela, že vyjde pokračování Nedej se, ale stalo se a já jsem opravdu nadšená. nezdárný syn je v mnohem jiný než první díl. Především už příběh tolik nepřipomíná Harryho Pottera, za což byla kniha mnohokrát kritizována. A zároveň se vymaňuje ze stereotypu, že padouch je poražen a všichni žijí šťastně až do smrti. Naopak se věnuje problémům, které přicházejí po porážce.

Za mě je to opravdu úžasná knihy. Objektivně se podle mě bez pochyb vyrovná prvnímu dílu, i když osobně se mi o malinko víc líbí Nedej se. Nejspíš proto, že byl v mém srdci tak dlouho, že ho jen tak něco nepřekoná. Ani pokračování.

08.12.2020 5 z 5

Jeden z nás je na řadě Jeden z nás je na řadě Karen M. McManus

První díl Jeden z nás lže se mi moc líbil, ale byl trochu předvídatelný. Od tohoto dílu jsem čekala něco podobného, ale kniha mě neskutečně překvapila. Je čtivá, zajímavá a hlavně nepředvídatelná. Neměla jsem skoro vůbec tušení o tom, kdo je za to všechno zodpovědný a poslední stránka knihy mi absolutně vyrazila dech. A spolu s postavami a jejich zajímavými životnými problémy to bylo zkrátka perfektní.

05.08.2020 5 z 5

O princezně, která se zachránila sama O princezně, která se zachránila sama Amanda Lovelace

Kniha O princezně, která se zachránila sama se mi neskutečně líbí. Všechny básně jsou neskutečně hluboké a inspirativní. Pro mě osobně je tahle sbírka mnohem lepší než klasické pojetí poezie. Tohle moderní pro mě znamená mnohem víc. Obzvlášť pak básně Amandy Lovelace, které jsou neskutečně nádherné a navíc se nejedná pouze o básně, ale i o autorčin příběh. Určitě doporučuji.

20.12.2018 5 z 5

Vzpomínky Vzpomínky Shannon Messenger

Nejspíš se budu opakovat, ale každý díl je prostě lepší a lepší. Opět jsem dostala mnohem víc dobrodružství, akce, napětí a nechybělo mnoho překvapivých zápletek, z nichž mi mnohé vyrazily dech. K tomu připočítejte skvěl vývoj postav a úžasná kniha je na světě. Jestli jste ještě neobjevily kouzlo téhle série, tak je ten nejlepší čas se do ní pustit. Stojí za to.

08.10.2023 5 z 5

Dcera měsíční bohyně Dcera měsíční bohyně Sue Lynn Tan

Kostra příběhu, který kniha předkládá, je stejná jako u mnoha jiných příběhů, díky čemuž jsem při čtení měla pocit známosti. Zároveň však kvůli tomu není příběh neoriginální. Naopak! To, co je na kostře navršeno, je totiž něco naprosto úžasného.

V první řadě musím zmínit mytologii, která je neuvěřitelně zajímavá, ale zároveň perfektně splývá s příběhem. Je to jeho pevná součást, takže to člověku nepřijde jako výklad, ale ty informace, které získá jsou skoro výkladové.

A děj je prostě úžasný! Plný dobrodružství, nebezpečí a nechybí ani romantická linka, ze které jsem obzvlášť nadšená. Chemie mezi hlavními hrdiny je skoro hmatatelná a ten jejich vztah na mě působil neuvěřitelně roztomile, i když dějově je všechno možné, jen ne roztomilý.

Za mě tedy velké doporučení. Tuhle knihu rozhodně stojí za to číst a já už se nemůžu dočkat pokračování.

20.08.2023 5 z 5