kilometr

Knihou jsem si krátil čekání na Ježíška a začátek mě bavil.Líbilo se mi to více jak Ústav,ale ve výsledku to vyšumělo někam do ztracena.58 přečtená kniha od mého oblíbeného autora očekávání nenaplnila.40%.

Mé první setkání s tímto autorem a už se těším na jeho další knihy.Přesně takovéto "osudové" knihy mám rád.A není to jen tím,že i já mám na Třebíč svou nezapomenutelnou vzpomínku.80%.

Tohle se mi hodně líbilo a je jenom dobře,že Asie není jenom Murakami.Netřeba se smrti bát....80%.

Tohle by si měl přečíst každý,kdo brečí nad tím,jak se tady máme špatně.A opět musím pochválit ČV,díky které jsem objevil nejen poutavou a velmi čtivou knihu,ale hlavně autora,ke kterému se ještě rád vrátím. 90%.

Ze začátku mě to bavilo a přečtené stránky přibývaly,ale tak ve druhé polovině to dost ztratilo kouzlo začátku příběhu. Navíc toho klišé je tam příliš,takže jde veskrze o slušnou detektivku na ktrerou brzičko zapomenete. 55%.

Má druhá přečtená kniha od tohoto autora.A po jejím dočtení potěšil pouze fakt,že mám již třetí zářez do letošní ČV. 30%.

Miluji DJC a celou tuhle továrničku na endorfiny.Kniha je to krásná(od Svěráka,po Čepelku),jen mohla být v proporcích Musilové-Vébrové. 100%.

V rámci žánru " Román pro všechny otce a syny" stojí za přečtení.Dobře čtivá kniha,kde mi vadil jen ten zbytečně přeslazený konec. P.S.....posílám Ti pozdrav táto. 70%.

"Ve sladkém jasu se mu zjevila matka,do duše mu zasvítil ametyst jejích očí jako v dětství.Byla mu oporou v době nejtěžší,nosil ji v srdci jako drahokam.Krev se hnala bouřlivě k srdci,hlas v nitru se ozýval: Stůj při pravdě! 100%.

Moc láskyplné mně tedy povídky nepřišly,ale fakt je,že jsem se párkrát pousmál.A srdcem na obálce knihy(je jich fakt dost) jsem si splnil zase jeden díl ČV 2021.60%.

Zatím nejslabší dílo mého oblíbeného autora(od r. 2020).Prvních 100 stran jsem se nemohl pořádně začíst,následujících 400 bylo skvělých a 160 posledních jsem si neužil,jak jsem u tohoto autora zvyklý.I tak jde o povedený román.70%.

Další z knih,kterou mi donesl vedoucí výroby,abych v době pandemie čtenářsky nezakrněl.Pěkná a čtivá kniha z mrazivé Kamčatky.Navíc potěšil další zářez do letošní ČV.70%.

"Když si uvědomím,jak dlouhé to vyprávění,které jsem právě dočetl,bylo,a vynásobím to šestnácti,krátké to tedy rozhodně nebude.Kdyby se z toho udělala normální kniha,byla by pořádně tlustá." 60%.

Pokračování je stejně čtivé,jako to před 20 lety.Chrochtal jsem blahem nad každou stránkou.Inu,Dumas! 90%.

Zatím nejslabší z dosud přečtených knih od tohoto autora.Váhám,jestli mám v této sérii pokračovat.Je to jak s hodnocením této knihy,tak na 50%.

Povedená kniha rekonstruující cestu Portugalce Magellana na cestě kolem světa.Spolu s ním a posádkou pěti lodí není o dramatické okamžiky nouze.70%.

Další z knih,kterými mě zásobil vedoucí výroby po dobu lockdownu.Dobře napsaný příběh pomsty.70%.

Knihu jsem si "vypůjčil" na autobusovém nádraží na Vsetíně.Na mě místy až moc poetické.60%.

"Při pohledu na zakotvenou Naději vstoupily všem do očí slzy a uvědomily si,že k ní přilnuly jako k živé bytosti." 75%.