kirinka52 komentáře u knih
Moje pátá knížka od pana Kinga. Kdyby mi někdo řekl, že v Kingově knize najdu i světlo asi bych se dost divila. Je jiná, než to co jsem doposud od něj četla, ale za mě stejně dobrá. Musím říct že jsem si i několikrát poplakala.
Oproti prvnímu úchvatném dílu mi to přišlo utahané a né úplně čtivé. Ale svůj jistý přínos k pochopení příběhu jistě má.
Pro mě skvělý úvod do světa sci-fi. Bezpochyby jsem si okamžitě vytvořila vztah k hlavním aktérům i saladinovi! A touhle knížkou to pro mě neknčí, chci vědět víc!!
Nevím jestli jsem už rozmlsaná "dospělou" literaturou, ale musím říct, že to byl boj. Světy ve kterých se kniha pohybuje jsou skvěle popsány a člověk nemá sebemenší problém vidět ten svět přímo před sebou. Ale nějak mě neoslovila. Překousávala jsem ji docela dlouho. Dejme to mu, že posledních 70 stránek jsem četla se zájmem. Dám šanci druhému dílu na který mám lepší recenze od ostatních.
Možná být mladší tak ji docením více.
Fuuu... Tak nějak nevím co k tomu říct. Na rovinu. Četlo se to skvěle, až samo bych řekla. Obsahově? Mám z toho rozporuplně pocity. Bylo pár momentů, kdy jsem byla zhnusena podobným stylem jak při čtení kladiva na čarodějnice. Ale na druhou stranu zbožňuji knihy, kde dochází k nečekaným zvratům. Ale rozhodně to není knížka kterou bych doporučila každému na potkání. Myslím si, že ne každý ji docení. Rozhodně je to knížka pro specifické čtenáře.
Jako emotivní člověk (co má stále své plyšáky) musím říct, že mi málem jeden balíček kapesníku nestačil. Nehodnotila bych to jen jako pohádku, myslím si totiž, že tahle kniha dá i něco dospělým, minimálně je (nás) donutí zapřemýšlet o jaké Věci jsme v životě přišli a kde v Zemi Ztracených by měli místo. Svět knížky Vás naprosto uchvátí takovým způsobem, že se od ni neodtrhnete. Jsem ráda, že mi Ježíšek nadělil tuhle skvělou četbu a já ji můžu hrdě vystavit v knihovně.
První knížka od Kinga, kterou jsem četla a musím říct, že paráda! Ukázka toho jak si s vámi dokáže hrát psychika je neskutečný. Od knížky se nešlo odtrhnout.
Nejsem moc románová, ale baví mě období 2.sv.v. a tenhle příběh stojí za to si přečíst. Je to taková oddechová poutavá knížka.
Z této série musím říct že tento díl byl hodně velkým zklamáním. Nejlepším (nejděsivějším) dojmem na mě působilo Sanctum. Třetí díl mi přišel po hororové stránce odfláknutý a no celkově nějak zbastlený. Za mě je to zahozený potenciál. První dva díly si místo v mě knihovně najdou, třetí bohužel nikoliv.
Sbírka čtivých hororových příběhů. Jako u všech sbírek některé příběhy byly zajímavější některé méně. Na mě dost zapůsobila povídka Zástup, Malý vrah, Byl to démon a nejvíce ze všeho Specialita šéfkuchaře, která byl za mě nejlépe napsána.
Nejsem příznivcem roztahaných detektivek, proto povídky se spádem hodnotím velmi kladně. Případy měli zajímavé zápletky. A však přibližné v poslední třetině je jedna delší povídka a od té se mi to dost táhlo. Ale určitě stojí za přečtení, dá Vám nový pohled na detektivky neboť Vrahem může být kdokoliv.
Bylo to docela narončné, ale tu knížku nešlo pustit z ruky!!
Přesto, že hodnotím 5 hvězdami, musím říct že je to nejodpornější knížka...