kivera komentáře u knih
Výborně napsané, ale na mě to bylo příliš depresivní. Přečetla jsem jen 1. díl.
Tenhle díl se mi líbil asi nejvíc ze všech knížek o Markovi.
Knížky o Marku Stoneovi a androidu Rayovi jsou dobrým oddechovým čtením na cesty. Není to nic světoborného, ale ani to neurazí, a třeba v autobuse pak cesta s takovouto knížkou ubíhá mnohem rychleji. :-)
Poutavé vyprávění o životních peripetiích mého oblíbeného herce. K této knížce se vždy ráda vracím.
Silné téma, poutavě a citlivě napsáno. Poprvé jsem ji četla na základce. Četla jsem ji několikrát, konec vždy obrečím.
Pamatuju si, jak jsem tuto knížku zoufale sháněla, protože byla všude vyprodaná. Velmi poutavě napsané, přečetla jsem ji na jeden zátah.
Výborný román, skvěle vykreslená atmosféra. Líbil se mi i dvoudílný film Pandořina skříňka s R. D. Andersonem v roli kapitána Hollanda natočený na motivy této knížky.
Tuhle útlou knížečku miluju. Dokonale odkoukané a popsané chování kočičích miláčků. Povinná četba pro všechny kočkomily. :-)
První díl trilogie Elenium. Vtipné, skvělá atmosféra, výborně prokreslené charaktery. Na ni navazuje další fantasy trilogie Tamuli. Jedna z mých nejoblíbenějších fantasy ság. To si prostě nesmíte nechat ujít.
Tendenční a tuctový sci-fi román, ale mám k němu poněkud sentimentální vztah, protože to byla moje první sci-fi knížka, kterou jsem četla, když mi bylo asi 10 let. Proto knížku nadhodnocuji, tehdy se mi velmi líbila. Knížka měla pokračovat dílem Návštěva na Ganymedu, která ale v češtině nikdy nevyšla. Léta jsem se ji snažila sehnat do své sbírky sci-fi knih.
Skvělá atmosféra, napínavý děj. Asi nejlepší knížka od Strugackých, kterou jsem četla.
Asi nejlepší dílo Rogera Zelaznyho. Více se mi líbilo prvních pět dílů. Druhá polovina je už poněkud rozvláčnější.
Povídky o Zaklínačovi nemají chybu. Skvělé čtení.
Patří k mým nejoblíbenějším ságám. Trochu mě zklamal konec celé ságy. Připadalo mi, že ho autor trochu rychle utnul.