Klárai

Musím říct, že Vysmátá koza se mi opravdu moc líbila. Je mimořádně vtipná a dobře napsaná, a tak se nedivím, že dostala cenu Miloslava Švandrlíka. Ale Vysmátá krajta je snad ještě o chlup lepší! Přibyly nové postavy - nejradši mám slečnu Mili, ta je prostě nepřekonatelná.
Krásný je taky milostný příběh Laury a Radima. Jejich na první pohled téměř beznadějný boj o společné štěstí, jejich velká láska a schopnost za žádných okolností se nevzdávat a věřit v dobrý konec.
Strašně ráda bych tuhle partu sympaťáků ze hřbitova znovu potkala v dalším dílu knihy, tak moc doufám, že bude ještě pokračování.

Pěkný příběh

Četla jsem ji podruhé a znovu mi přepadá úchvatná a strhující.

Tuhle knížku miluju už asi od třetí třídy. Těžko bych spočítala, kolikrát jsem ji četla. Zajímavé je, že ji Poláček napsal pro něj v tak těžké době, když čekal na odsun do koncentračního tábora. V návratu do dětství asi hledal útěchu a aspoň na krátkou dobu chtěl zapomenout na strach.

I tenhle díl je super, zase jsem se nad ním nasmála! Určitě stojí za přečtení.

Bezesporu nádherná kniha! Perfektní psychologické vykreslení postav, celkově sice trochu ponuré, ale to k Dostojevskému patří.

Z počátku jsem byla trochu rozpačitá, ale nakonec mě kniha pohltila.

V dětství jsem ho četla snad stokrát!