kneslova komentáře u knih
Musím napsat, že já nemám ráda válečnou literaturu, ale dostala jsem se k této knize a musím uznat, že je dobrá. Výborně napsáno, věcně a přitom jako bychom tam byli - v Německu před a za války. Jak se z běžných lidí stávají hrdinové a také udavači a také fanatici. Příběh setkání dvou lidí v té době - doporučuji k přečtení.
Je patrné, že tato kniha dělí čtenáře na "nic moc!" a "super". Já patřím k těm druhým. Zajímavý námět, střídání podezřelých, je to napínavé a velice mě bavily pasáže o floristice, Elle je totiž květinářka. Myslím, že pachatele není možné uhodnout, já jsem spokojená.
Ač nejsem cílová skupina kniha se mi líbila. Není co vytknout, já jsem tak nějak tušila jaké fotky budou v tom foťáku. A u téhle knihy jsem s happyendem velmi spokojená
Šelma mě nijak zvlášť nezaujala , tak jsem k Hračkářovi přistupovala bez očekávání a ejhle velmi dobrá detektivka, Theo je mi sympatický, více než v první knize a jak zde bylo už napsáno,příběh je více uvěřitelný
Ještě to nemám dočtené, ale je to po čertech dobrá detektivka... Měla jsem málo času, tak jsem četla i pár minut ráno před odchodem, tak dobrá kniha to je, výborně napsáno, napínavé jako hrom, vybočuje z průměru
Jo, tak tento příběh odsýpá skvěle, v knize se odvíjí dva příběhy - jeden z minulosti a současná linie, výborně napsáno
Velice čtivě napsaná kniha, trochu mi připomíná můj oblíbený Poslední kabriolet. Ale tady se stal zločin a pachatele jsem neuhodla do poslední strany a to je úsměvné, jelikož spisovatelka ho nijak neskrývá. Je to příběh tří kamarádek z vysoké školy až do střetu po 20 letech. Pěkná psychologie postav a tentokrát i když se z mé strany sympatie k žádné nekonaly, nevadilo mi to. Výborný příběh.
Mě se kniha moc líbila, souhlasím z mnoha příspěvky pode mnou - jak zajímavě napsané charaktery postav - četla jsem se zvědavostí co bude dál a příběh tam, kde se zdá nekončí... ano knihu narušuje dějová linie vyprávějícího detektiva, to jsem vždy uspěchaně přejela očima, abych se dostala k ději příběhu. Ale tento příběh byl na vyprávění detektiva tak trochu postavený. Nejen po skončení knihy jsem přemýšlela jaké to musí být, žít v takovém svazku....no psycho
Na to, že to je autorčina prvotina, klobouk dolů. Velice zdařilý psychothriller- dokonale popsaná beznaděj Alex, které se dějí děsivé věci, ale nikdo jí nevěří. Pachatel je správně psychopatický i geniální. Jen motiv se mi zdál příliš ujetý. Dobré čtení
Náhodou jsem nedávno četla Zkaženost, i ta byla dobrá, ale Noční pták je ještě lepší. Dobře napsáno, velice sugestivně popsaná manipulace s pamětí a vnímáním u člověka a následné dilema, je li to ku prospěchu či naopak. . . výborný nápad na detektivku i zpracování. Nějaké výhrady k pravděpodobnosti děje bych našla, ale jinak super čtení
Dávám 5 bodů za to jak se podařilo udržet napětí a přitom mistrně vést čtenáře, tam kde je chce mít. Já začala mít podezření až tak v půli knihy, je li vše tak jak se jeví. Napínavé, pořád člověk chce vědět co dál... dobrá kniha
Dobře napsaná knížka, neuděláte chybu, když si ji přečtete. Ale já nedávno četla Manželé odvedle a ta je jednoznačně lepší, proto 4 hvězdičky. Trochu mi vadil styl vyprávění příběhu, ale rodina hlavní hrdinky byla vykreslena výborně a moc sympaticky..
Opravdu dost dobrý psychothriller, postupně se pomalu odkrývají nové a nové detaily o všech postavách knihy. A ti všichni, zpočátku vypadají nevinní...výborně napsáno
Je to zase precizně napsaná kniha, ale trochu jiná než dvě předchozí. Spíše mi to připomíná román se spoustou postav a osudů, které se vzájemně proplétají a v jednom bodě dochází ke střetu. Trochu mi tam chybělo napětí, ale bezpochyby je to stále velmi dobrá kniha, za mne tak,4.5 hvězdiček,
Vynikající, prostě bomba. Můj oblíbený žánr psychothriller a to fakt slušného kalibru. Zatím všechny knihy od autorky jsou vysoce čtivé. Skvěle popsané psychologicky, napínavé jako blázen. Úplně jsem dál četla s obavami o osudy postav. Rozhodně si přečtěte.
Těžko se píší komentáře k takové knize, já jsem z ní nadšená, stejně jako z Muže jménem Ove. Opravdu moc se mi líbila, ale chápu, že ne každý čtenář z ní bude mít stejné pocity... to zamíchání fantasy pohádek do děje...No každopádně, zůstane mou oblíbenou knihou, já jsem nadšená
Kniha vypadá skvěle a obsah je ještě lepší . To mě moc bavilo i když upíři i vlkodlaci jsou jiní než v ostatních fantasy. Je to plné humoru a bezva čtení ..
Knihy od této spisovatelky se proste skvěle čtou , od začátku zaujmou a dal samá pohoda je to mimo realitu ale tak příjemné