Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Otrokyní v 11 letech Otrokyní v 11 letech Fatima Boscaro

víkendovka"
Připravte si kapesníky. Osobní zkušenost a zároveň kruté zacházení by mohlo vypadat jako další příběh jedné z mnoha týranych žen. Ale není. Fatima nám přináší svou výpověď o převýchově dominantní příbuznou , násilném muži v harému, útěku, ale hlavně bezmoci a strachu o své 3 děti. Zachrání je?

22.08.2021 5 z 5

Midway Midway Micuo Fučida

Nemám co k tomu napsat víc. Protože se hodně o tohle téma zajímám, některé informace jsem už věděla, ale spousta z nich včetně událostí v dějinách 21. století pro mě byly velkou neznámou.
Menší, ale velice obsáhlá informativní příručka pro každého, kdo se zajímá o jednu z nejznámějších bitev 2. Světové a chtěl by si své znalosti trochu rozšířit. Doslova "den po dni." Doporučuji .

19.08.2021 5 z 5

Nausika, dívka z Knossu Nausika, dívka z Knossu Ivona Březinová

Opět mé oblíbené téma- historie. Fantasy příběh ze starověkého Řecka o Nausice,která se narodila bez toho, aby viděla svého otce a hned v okamžiku narození se rozhodovalo jestli neumře a nebude obětovaná. Její matka je sama ještě dítě, když porodí a sama nevěděla, že byla těhotná. Ale .. opravdu je možné, že ji těhotenství předpověděl nějaký hlas nebo měla halucinace? Nee teď to samozřejmě trochu zlehčuju,ale tohle by se v moderním (možná asi ani ve starověkém Řecku ) světě nestalo.
Příběh Nausiky- dívky z jednoho řeckého ostrovu teprve začíná..
Ilustrace skvělé, volba fontu písma super, ale hvězda dolů za zmatenost a nejasnost v postavách a trochu ději knihy.

23.07.2021 4 z 5

Blbnutí s Oscarem Blbnutí s Oscarem Ivona Březinová

"víkendovka"
Náš trojlístek samozřejmě opět s partou odhaluje životní osudy tentokrát anglického spisovatele Oscara Wilda. Kromě toho přijeli do jiného státu nejen poznávat autora a jeho díla nebo za návštěvu bratra jedné z holek, ale hlavně se vzdělávat a zdokonalovat v angličtině a celkově se učit na maturitu. Podaří se jim kromě zjištění tajemství života autora pohádek úspěšně složit zkoušky?

18.07.2021 5 z 5

Třináctá komnata Třináctá komnata Lenka Lanczová

Oficiálně přečteno v době kamenné. Rereading po letech. Hlavní hrdinka Linda mi tak trochu přirostla k srdci. Kromě náročné školy, učení, vyhlídek na budoucích 5 let studia a rozvodu s klukem ji osud dává celkem zabrat. Kdy ? V okamžiku, když se maminčin přítel prokecne, že Lin, Linduš jak ji doma říkají není jejich vlastní. Jmenuje se vůbec Linda nebo má úplně jiné jméno? Tak jak to tedy je!? Dvacetiletá holka hledá pravdu...

17.07.2021 5 z 5

Parožtekovci Parožtekovci Rudo Moric

Nech viete, že aj ja viem po slovensky :)
Krásne napínavé rozprávkové príbehy o zvieratkách a ich lesných dobrodružstvách. A nielen o tým, ale najmä o zvieraciej láske a oddanosti ku človeku

08.07.2021 5 z 5

Za sedmero mrakodrapy Za sedmero mrakodrapy Sarah Darer Littman

"Víkendovka"
Sněhurka má dceru- příběh otráveným jablkem nekončí
Retelling nebo spíš pokračování už dobře známého příběhu.
Současnost, NY: Sněhurka a její manžel Krasoň mají dceru Rosalii, které neřekne nikdo jinak než Rosie. Rosie je obyčejná jako každá jiná holka . Až na to , že chodí za strýčky trpaslíky a žije v luxusním domě řeší obyčejný problém: Nemá kluka na ples . Pořadí ji strýčkové nebo snad mluvící pudřenka od mamky?
V příběhu jsou žáci- děti jiných slavných pohádkových bytostí = Jack z kouzelné fazole, dcera Šípkové Růženky,...

06.06.2021 5 z 5

Velikananánský krokodýl Velikananánský krokodýl Roald Dahl

Krokodýl má hlad , ale takový, že se chystá sežrat děti! Na cestě za nima potká své zvířecí kamarády, kterým samozřejmě o plánu řekne. Ale ostatním se jeho nápad vůbec nelíbí a rozhodnou se, že mu je zničí. Jak? Dozvíte se z tenké knížky.

21.05.2021 5 z 5

Kocouře, ty se máš Kocouře, ty se máš Martina Špinková

Krátký příběh o tom, co nám vše v životě pomáhá i když to třeba nevidíme nebo je to pro nás úplně běžné. Starším lidem jenom malé věci pomáhají strašně moc. Prijde jim to jako malý zázrak. Ale jak říká závěr knihy: "Pomůcky umějí dobře pomáhat, ale nejlíp to umí člověk. "

22.04.2021 5 z 5

Proč nehraje King Kong ping-pong Proč nehraje King Kong ping-pong Miloš Kratochvíl

Sbírka krátkých vtipných básní ze života pro malé a velké. Rčení a pořekadla, přísloví, asi to ještě nikdo neví, že psát básně je hodně těžké :)

12.04.2021 5 z 5

The Death and the Strawberry The Death and the Strawberry Tite Kubo (p)

První díl série manga komiksu. Samá krev, boje o životy druhých, rvačky a nucená pomoc někomu jinému za cenu vlastního života. Napínavé, ale..
- chybí tam napětí, střelba, automobilové honičky a dobrodružství.
V něčem mi to připomíná Gunsmithcats, který jsem četla loni taky jen do výzvy a taky zatím jen první díl ,ale zaujal mě víc než tohle .
3/5

07.04.2021 3 z 5

Poslední Velký král Poslední Velký král Kate Thompson

Hodnocení celé série- starověké Irsko plné duchů, skřítků a víl. Pohádky a mýty, které si lidé vyprávějí po večerech. Ale taky boj o světy, život a jedno přání, které se musí splnit než poslední osoba- člověk dávného a velmi starého rodu žije. Nádherná fantasy série, kterou nepustite z ruky. Doporučuji ♥️

07.04.2021 5 z 5

Mimoni – Sněží Mimoni – Sněží Brandon T. Snider

"Dobrá zpráva zní: To iglú je úžasné!
špatná zpráva zni: ten lední medvěd si to myslí také!"
Málokdy dávám úryvky z knih do recenzí, ale tohle mě rozesmálo :D :D
Krátký příběh pro děti o filmových a slavných žlutých postavičkách s brýlemi a overaly.

05.04.2021 5 z 5

Brusinky Brusinky Barbara Nesvadbová

Sem tam vtipné, možná trochu upřímné , ale krátké povidky, ale pro mě asi ne,ne a opět ne ...

14.03.2021 1 z 5

Lovci strašidel na ledové stopě Lovci strašidel na ledové stopě Cornelia Funke

Rereading po letech. Maly kluk, který je docela obyčejný se ze dne na den stane tím superlovcem duchů. Jak ? Potká smutného ducha ve sklepě svého paneláku, poslechne si jeho smutný a tajemný příběh z minulosti a spolu přítelkyni své babičky půjdou na hřbitov pro hlínu. Na co ,že ji budou potřebovat? No na lovení duchu přece! Lovu a duchům zdar!

28.02.2021 5 z 5

Šišatý švec a myšut Šišatý švec a myšut Pavel Šrut

Krásné verše pro malé i velké. Autor a jeho dcera to vymysleli dokonale. Nejvíc se mi líbily básně Zasadil jsem vlas a Šišatý švec ta se povedla a rozesmála mě :))

28.02.2021 5 z 5

Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

"Z doby kamenné "
Detektivní pátračka, při které ucítíte vůni jablek a dostanete chuť na jablkové koláče.

18.01.2021 5 z 5

Barbánek a já Barbánek a já Jiří Havel

Malý žlutý pejsek je opět na scéně! Další dobrodružství s malým čtyřnohým tvořen a jeho dvounožcem pro malé i velké.

30.12.2020 5 z 5

Anička v zahradě Anička v zahradě Ivana Peroutková

Všechny knihy se mi moc líbily, sérii jsem poprvé otevřela v dětství, náhodou jsem jeden díl dostala jako malá k narozeninám a přišel mi dost zajímavý ( to bylo kdysi, teď jsem sérii dočetla ze zvědavosti, jak to nakonec skončilo). Anička je na své čtenáře dobře připravena. Slunce, jahody , dobrodružství, ale taky domácí úkoly nebo škola což je ta méně příjemná část dne :)
Knihy nabízejí příhody z reálného života a hledání řešení jak si s nimi poradit.

27.12.2020 5 z 5

Chumelení Chumelení Jiří Kahoun

Krátké, ale krásné příběhy o tom jak zvířátka prožívají jeden z nejslavnějších a nejlepších svátků v roce. Vánoce- vůně cukroví, stromů, medu a ořechů, dárky pod stromečkem a tajemný duch Vánoc to je pro každého kouzlo a nejen v době, kdy už jsme 20letí

22.12.2020 5 z 5