Knihomolka506 komentáře u knih
"Z doby kamenné "
Hodnocení celé série: Další super napínavý a bohužel poslední příběh (proooč?) ze sérieTajemstvi, kterou jsem četla jako dítě. Zamilovala jsem se do všech dobrodružství, které hlavní postavy - parta dětských detektivů- prožily , hltala jsem každou stránku s napětím a z pokoje někdy ani nevyšla dokud jsem ji nedočetla.
Pátý díl tu máme,
všechny postavy přece dávno známe.
Piráti v tomhle díle vládnou,
nudu nebudou mít pátrači žádnou. Prázdniny ,Karibik a záhady,
mě to vůbec neleze do hlavy.
Hlavně to jak dětští hrdinové
vždycky zažijí něco nové.
Další příběh je tu, řešení máme bez slz a breku.
Ke každému příběhu lupa je,
pro nás čtenáře malá naděje.
Je tu nějaké strašidlo?
Žádný strachy, asi je to jen letadlo.
Nakonec se jistě příběh vyřeší,
kdo tuhle sérii nezná, ten hřeší.
3. díl
Obsáhlá publikace o jedné z nejdůležitějších operací druhé světové. Nechybí ani barevné ilustrace a podrobné popisy.
Knižní výzva: KV, téma 5: encyklopedie, naučná publikace (jedová knihovna)
Malá, ale velmi informativní kniha tentokrát o vzniku a postupném vývoji Hitlerových elitních jednotek . Konec války vedl samozřejmě k jejich zániku. "encyklopedie" obsahuje také černobílé ilustrace včetně podrobných popisů některých důležitých bitev např. operace Citadela (bitva u Kurskeho oblouku,1942) , různá tažení, několik příloh s uvedenými zdroji, německé výrazy a zkratky vojenských válečných skupin a rejstřík.
Edice Militaria
Obrazová publikace , která zaujme snad každého nadšence a historika, kterého baví vše, co se týká druhé světové a chce si dohledávat další informace. Barevné ilustrace spojené s příběhy a výpověďmi svědků určitých událostí např. Atentát na Hitlera, Odhalení jantarové komnaty nebo co se stalo s Martinem Bomannem- tajemníkem nejmocnějšího muže v dějinách války?
Zahady, které nikdy nebyly rozluštěny čekají právě na vás...
"Z doby kamenné "
Autor je jeden z těch, který s Anne chodil do židovského lycea. Spolu s pár dalšími "žáky" vzpomínají na to jaká byla Anne, jakou měla osobnost, s kým se nejvíc kamarádila a jak vyrušovala pri hodinách. Ale také na to čím chtěla být. Její vysněné povolání bylo spisovatelka. Jak už víme nepodařilo se to a já mam z toho slzy v očích... Anne zůstane v očích nás všech malá holčička, nedospělé dítě :( :( :(
Tenhle díl mě bavil o trochu míň než ty předchozí.. Dobrodružství, akce a týmová spolupráce tam byla snad na každé stránce, ale celkově ta událost byla tak trochu o ničem mi přišlo.. Co se děje na stadionu , kam přišli slavní pátrači a kdo všem vyhrožuje smrtí? My už víme, kdo to zjistí :)
Dva mladí detektivové řeší jeden případ za druhým . Krátké příběhy plné úkolů a hádanek pro menší děti. Další díl krimi série minipříběhů.
" Z doby kamenné "
hodnocení celé série: Knihy jsem přečetla už jako dítě a musím říct, že mě pokaždé at se jednalo o ztrátu kočky nebo řešení záhady spálené chaty vtáhly do děje a já prožívala se slavnou partickou jedno dobrodružství za druhým na každé stránce. Děkuji autorce, která už řadu let není mezi námi , že napsala něco tak neuvěřitelného a zároveň napínavého a čtivého a získala si tak miliony dětských čtenářů !! Doporučuji ️️
Skvělé a napínavé pokračování malé holky, která se pomalu stává dospelejši a začíná studovat v soukromé škole. Tam jak brzo zjistí se stalo něco moc strašného. Existuje skutečně duch dívky, která zemřela na pozemku školy nebo jde o legraci anebo snad vyhružku?
Sérii úspěšně dočítám až letos, kdy jsem se dozvěděla, že kromě prvního dílu jsou další čtyři!
Forma listovani knihou na yt. Šlo všechno přečíst a krátký příběh se mi moc líbil. Malý Adamek cestuje se svým tatínkem, od kterého dostává rady. Ale ne takové obyčejné. Celoživotní rady jsou to největší, co nám může dospělý dát. A to je napsané taky v tady té knize.
Dobrodružství malé slavné české loutky a jeho rodiny a přátel. Hurvinek, Spejbl, Žeryk, Manička a Bábinka v další knize plné humoru :)
" Z doby kamenné "
" Simča to stihne dočíst " slyšela jsem v knihovně, kde jsme jednou šli se třídou a třídní učitelkou na exkurzi. Ano stihla. Paní knihovnice o knize mluvila tak jsem ji později ve volnu prostě musela mít. Velmi napínavý a krátký komiks (pro mě teda určitě) , ale dozvěděla jsem se zase jeden drsný příběh... Duně jsem držela palce, aby všechno dobře dopadlo!!
Anna je divka, dcera váženého profesora místní univerzity, ale je také Židovka. Když se stane nečekaná věc, otec nestihne utéct a skončí "v náručí" gestapa odvezený kilometry od bydliště je Anna sama .
Toulá se ulicemi až potká zvláštního muže , který se domluví s ptactvem a dokáže odpovědět na jakoukoliv dětskou otázku samozřejmě s ohledem na dobu,ve které dej probíhá. Zvídavé a otázky o ničem to asi nebudou...
V okupované zemi tak vzniká přátelství dvou lidí
Hodně dobrá kniha . Připomínala mi celkem dost sérii Stormbreaker, kterou jsem jako teen milovala. Hlavní hrdinka je sice holka a nemusí dělat mise a úkoly, ale s ochrankou a utikáním z místa na místo toho má s klukem- spionem Alexem Riderem - dost společného. Super kniha !
Opět napínavý příběh o dvou dětech. Z toho jedno je všem už dobře známý Eustace, který nic a nikoho nemá rád , ale to se má brzy změnit. Spolu se spoluzackou utečou ze školy do tajného světa Narnie a zažijou tam další nezapomenutelné dobrodružství
Příběh dobrý, popis postav a celého děje taky super , ale co mi vadilo stejně jako ostatním bylo, že je povídání příběhu o princi Kaspianovi a o jeho životě přes polovinu knihy... proto hvezdy dolů.
Forma audio z yt. Vyprávění o různých dobrodružství jednoho zvířete s parohy a jednoho dvounožce s hrozným a celkem nudnym povoláním. Pěkný příběh, ale poslouchat to každý večer jako před spaním by mě asi nebavilo...
Opět pěkný večerníček plný humoru z trapasů pejska Škubanka a jeho paní holky Káti. Spolu zažívají hodně roztomilých dobrodružství