knihovna1 | Komentáře u knih | Databáze knih

knihovna1 knihovna1 komentáře u knih

Slečna Belle Greene Slečna Belle Greene Alexandra Lapierre

Knížka se mi líbila, i když měla takový staromódní šmrnc. Byla čtivá, ale obsáhlá. Udělá radost knihovnicím, milovníkům, umění a americké historie. Zajímavě podaná fakta v beletrii. Kniha je svým způsobem originální. Unikátní svým tématem.

10.08.2024 4 z 5

Těla Těla Klára Vlasáková

Kniha se mi líbila. Byla zvláštní a pravdivá a čtivá. A trochu i napínací. Marii jsem litovala i obdivovala. Její Róza už byla pro mě komplikovanější.

09.04.2024

Dost dobře nenormální Dost dobře nenormální Denise Linke

Poslech na ČRo. Ujasněný pohled na lidičky a autismem a ADHD. Líbilo se mi. Mělo to rytmus plynoucích myšlenek a prožívání. Odhalení zkušeností.

08.03.2024

Nebezpečná hra Nebezpečná hra Camilla Läckberg

Tak to byla jízda. Přečteno za 2 dny. Velmi čtivá knížka. Moc se mi kniha líbila. V tak tenké knížce tolik bolesti a touhy po pomstě.

18.02.2024 5 z 5

Zítra přijde Olah Zítra přijde Olah Martin Sichinger

Také jsem poslouchala ČRo Dvojka. Moc se mi líbilo. Pobavila mě vynalézavost a představivost dětí a tupost některých soudruhů. Kniha mě přenesla do totalitní ČSSR. Autor bravurně vykreslil tehdejší dobu. Přednes pana Davida Viktory neměl chybu.

29.01.2024 5 z 5

Srpny Srpny Jakub Stanjura

Kniha je velmi čtivá a dobře napsaná. Přečteno za pár dnů. Téma těžké a mrzuté. Věřím oběma stranám. Oběť se může dostat až hodně daleko a nechat se i zlikvidovat. Nebo může dohnat své okolí taky do velmi svízelných situací. Těžké soudit takovouto problematickou a křehkou záležitost. Každopádně pro mě zajímavé setkání s autorem a napínavý zážitek.

08.01.2024 4 z 5

Kniha o kundě Kniha o kundě Karel Utte

Kniha potěší a rozšíří obzory, že i klasikové sem tam psali o nemravnosti čili běžných radovánkách a opěvovali ženské přednosti. Mě knížka vždy hezky naladila před spaním.

05.01.2024

Kritik Kritik Peter May

Další Enzo a moc se mi líbil. Bylo tam taky napětí i přeskakovaly jiskry. Kdo má rád francouzské vinice a víno tomu doporučuji. Další dva Enzy mám půjčené a těším se na ně.

20.08.2023

Prolhaný život dospělých Prolhaný život dospělých Elena Ferrante

Poslechla jsem na ČRo. Moc se mi audiokniha líbila. U audioknih mě baví podkreslení hudbou. A tato se povedla, pravá italská. Jak z filmů se S. Lorenovou, M. Mastroiannim ... Byla to moje první kniha od E. Ferrante. Bavil mě ten vztahy propletený život, který to tak píše. Určitě se k paní autorce ještě vrátím. Nesmím zapomenout pochválit četbu paní herečky Terezy Hofové. Četla procítěně, má příjemný hlas.

21.06.2023 4 z 5

Mramorové sny Mramorové sny George Agathonikiadis

Taky jsem si poslechla milou knížku vzpomínek na ČRo ve skvostném podání pana M. Donutila. Audiokniha je podkreslena tklivou, řeckou hudbou, která moc hezky doplňuje autorovo nostalgické vzpomínání a navozuje atmosféru slunného Řecka. Kniha se mi moc líbila. Dozvíte se v ní i o kousku historie z občanské války v Řecku a jejích dopadech. Přináší i romantiku a naději, že spokojené stáří může být.

15.06.2023 5 z 5

Místa ve tmě Místa ve tmě Lidmila Kábrtová

Moc hezky napsané. Autorka mě mile překvapila svou vyspělostí a zkušeností. Umí vystihnout a popsat lidské charaktery a jejich životní příběhy. Knížka je taková smutná psychologická analýza lidí. Povídky jsou provázané podobně jako v Bábovkách od R. Třeštíkové. Tady je to víc na dřeň, ale zabalené do poetického papírku.

31.08.2022 4 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Ano kniha je depresivní v tom, že hrdinka je nešťastná. Ale kraviny nedělá. Udělala to nejlepší co mohla, popadla auto a vyjela se osvobodit od všech nánosů a traumat. R. Třeštíková umí psát. Dobře napsáno. Těším se na její Tajemství.

23.07.2022 4 z 5

Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Po Biomanželce jsem hned přečetla Biomanžela. Nebylo to špatné. Víc se mi líbila Biomanželka. Biomanžel byl víc ufňukaný, ale taky jsem se bavila. Další díl Dulu si určitě také přečtu. Souhlasím s komentářem od Aleh pode mnou.

05.04.2022 4 z 5

Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Mně se knizka líbila. Čtivě napsáno. Mám pro pana Viewegha slabost.

25.03.2022 4 z 5

Důchodkyně nestřílejte Důchodkyně nestřílejte Marcela Mlynářová

Knížka se mi líbila. Měla šmrnc. Libily se mi výlety, které autorka podnikala. Z knihy čiší ženskost. Chtěla bych se tak mít v důchodu.

15.03.2022 4 z 5

Lásce na stopě Lásce na stopě Alexandra Potter

Tak tuto knihu jsem četla tak před 5 lety. Už jsem na ni úplně zapomněla, i když autorku mám moc ráda. Kniha je pohodová a má atmosféru. Cítila jsem Indii, exotiku a navodila mi touhu po cestování. Kniha se čte svižně, přečetla jsem ji za 1 den deštivý letní den a udělala mi tehdy velkou radost. Potřebovala jsem to, vzpomínám si na to! :-)

07.10.2021 4 z 5

Jediný příběh Jediný příběh Julian Barnes

Po knize jsem sáhla po přečtení Vědomí konce (čteno pro Výzvu). Věděla jsem, že mě tento autor nezklame. Píše opravdu skvostně. Je mistrem anglické moderní literatury. Téma vztahy jsou zde hlavní a bohužel i závislost-jak na člověku, tak alkoholu.
Těším se na další jeho knížku Než mě potkala, kterou už mám koupenou z antíku.

20.07.2021 5 z 5

Žena na lesní cestě Žena na lesní cestě Megan Goldin

Námět zajímavý (i když sem tam depkoidní) i postavy. Některé situace jako by se opakovaly či zbytečně natažené. I chyby v ději jsem našla, jakoby se sama někdy autorka v knize ztrácela, ale to odpustíte, když chcete číst dál a na knihu nezanevřít a nezkazit si zážitek a potěšení ze čtení. :-) Kniha má takovou svěží atmosféru.
Má krásnou lákavou obálku i ten název. :-) Podnázev knihu vystihuje. Thriller to není, spíš moderní americká detektivka z předměstí univerzitního městečka.
Komentář Bar16 knihu vystihl.

10.06.2021 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Ano, taky se mi kniha líbila více než Bábovky. Bavila mě a byla i ke konci napínavá. Paní Třeštíková umí hezky až precizně vykreslit atmosféru jednotlivých scén. Dalo to určitě velkou práci i vybudovat jednotlivé postavy, charaktery. Bavila mě ta psychologie. Díky.

21.08.2020 4 z 5

Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Kniha se dobře četla. Zajímavý příběh. Činy hlavního hrdiny jsou motivovány nostalgickými vzpomínkami, první láskou a smyslem pro spravedlnost. Odvaha a vytrvalost hrdiny není v naší zemi a v této době tak častá a samozřejmá. Pro nespavce tato kniha může být i spřízněním.

14.07.2020