knihovna1 knihovna1 komentáře u knih

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Je to prvotina P.Hartla (je to znát). Četla jsem všechny jeho knihy a tato se mi líbila nejméně. Některé scény mi přišly vykradené. Viz. návštěva Tečky v bordelu. Je to podobné jak ve filmu Nestyda. Pak sraz třídy - něco, jak z Vybíjené. Přesto jsem se bavila i dojala. Fanoušky pana Hartla neodrazuji a těším se na další jeho knížku.

08.03.2020 3 z 5

Malé pikantní vraždy Malé pikantní vraždy Jussi Adler-Olsen

Kniha se skládá ze dvou povídek. Ta druhá je lepší, má více napětí. Obě povídky jsou svým způsobem kruté cynismem pachatelů, přesto mě kniha pobavila, protože má nápad! Je velmi čtivá a má atmosféru! Samozřejmě napsal ji pan spisovatel, mistr severských detektivek. Kniha má spád a vyhovující rytmus.

22.02.2020 5 z 5

Holky to někdy nemaj lehký Holky to někdy nemaj lehký Klára Mandausová

Tak mně se kniha líbila a splnila má očekávání. Rozhovory s dr. Honzákem byly určitě dva. Na začátku i konci a byly přínosné. V úvodním rozhovoru mě dokonce pan prof. přivodil dva záchvaty smíchu: zn. "Pajdoslav Honzák" :-)) a další, jak mohli rodiče pojmenovat princeznu Ladu po malíři J. Ladovi :-))
Je pravda, že příběhy žen nebyly radostné, ale to můžete z názvu a anotace knihy čekat.
Takže negativní komentáře níže mě překvapily i docela mrzí.

17.02.2020 4 z 5

Bylinky pro děti a maminky 2 Bylinky pro děti a maminky 2 Magdaléna Staňková-Kröhnová

Ano, opravdu krásná a užitečná kniha, rozdělena dle ročních období, dle bylin i chorob a potíží. Srozumitelně popisuje byliny, jejich výskyt, růst a použití i s recepty. Tato kniha je balzám pro tělo i duši. A člověk se neustále něco dozvídá ... Je taky krásně zpracována graficky!

06.01.2020 5 z 5

Zápisník milovníka vína Zápisník milovníka vína Patricia Janečková

Tento zápisník je spíš příručkou! a encyklopedií pro začátečníky i zkušenější milce vína. Moc se mi líbí akvarely Evy Petráčkové. Jsou jemné, letní navozující atmosféru filmů Bobule či Dobrý ročník. Zápisníkem je nazván, protože v závěru je pár volných listů na vaše poznámky, zkušenosti z ochutnávání vína.

20.12.2019 4 z 5

Strečink pro aktivní život Strečink pro aktivní život Jessica Matthews

Knížka je srouzumitelným a jednoduchým návodem, jak a kdy posilovat a protahovat své tělo před i po určité aktivitě (např. turistikou, tenisem, golfem, jízdou na kole atd.), při subjektivních určitých potížích(např. artridita, zamrzlé rameno, zatuhlé kyčle atd.) kniha se mi moc líbí, neodradí Vás, naopak motivuje se o sebe starat. Tato kniha patří na viditelné místo, aby Vám každý den připomněla, že je třeba se hýbat. Doporučuji.

04.12.2019

Digitální minimalismus Digitální minimalismus Cal Newport

Kniha je velmi čtivě napsána. Autor mi byl velmi sympatický svou zpovědí o svých pocitech, trávení času a že nemá žádný účet na sociálních sítích. Jeho názory na závislost např. na mobilu, hrách, obrazovkách i pochvale též sdílím. Ve své knize uvádí, jak se jeho známí vyrovnali se závislostmi i bohatstvím, jak lze změnit styl života. Kniha je velmi inspirativní, nevyvolá ve Vás špatné svědomí, ale naději, že se můžete mít a cítit lépe!

04.12.2019 5 z 5

Atlas přírodní medicíny Atlas přírodní medicíny neznámý - neuveden

Kniha mne mile překvapila, že současně zahrnuje tzv. herbář, reflexní masáže i psychoterapii formou návodu na dýchání a relaxaci = 3v1 :-). Kniha je hezky a vkusně výtvarně vypravena. Je tak akorát obsáhlá.

28.11.2019

Konflikty a vyjednávání Konflikty a vyjednávání Jiří Plamínek

Velmi užitečná kniha, napsána přehledně, jasně i trochu s humorem. Pochopitená pro laiky doplněna příklady se života.

31.10.2019 5 z 5

Marika tři roky s idolem Marika tři roky s idolem Oldřich Dudek

Kniha teď vyplavala v souvislostí s úmrtím pana Gotta. Taky jsem se nachytala a chtěla jsem nějakou senzaci si přečíst. Jen jsem se utvrdila, že s umělci není snadné žít a za vše se platí daň. Taky se mi potvrdilo, že pan Gott byl chlap každým coulem a grand! Taky díky svým rysům jako je exhibicionismus, narcismus, pracovitost, cílevědomost, disciplíma, ukázněnost a inteligenci docílil toho, čeho docílil, naprostého úspěchu. Knížečku bych ažtak nezatracovala. Dobře se čte a taky je zajímavá výpověď Mariky o sobě a době 90.let, kam to dotáhla.

24.10.2019

Kardiologova příslužba Kardiologova příslužba Josef Veselka

Tak tato kniha mě velmi potěšila. Pan profesor je skoro můj ročník a tudíž mám stejné retro vzpomínky a hlavně mi mluví z duše a souhlasím s jeho názory na cokoli. Tato knížečka je sbírka blogů pana profesora. Je velmi citlivě i vtipně napsána. Četla jsem ji o dovolené v cizí zemi a byla pro mne výborný společník.
Smekám před ušlechtilostí a profesionalitou pana profesora Josefa Veselky. Takovýchto lékařů si vážím a jsem vděčna, že pracují tady u nás doma.

26.09.2019 5 z 5

Tao sexu - Jak udržovat ženu v blahu a zpomalit stárnutí Tao sexu - Jak udržovat ženu v blahu a zpomalit stárnutí Benjamin Kuras

Útěchou pro mě byla kapitolka Frigidita a impotence. Jinak kniha spíš pro taoisty a trpělivce.
Kdyby se dle ní partneři řídili, bylo by na světě určitě více blaha a dětí

11.09.2019 1 z 5

Malé dobré zprávy Malé dobré zprávy Martina Špinková

Smutné téma, ale dojemné. Citlivě napsané zážitky a postřehy z praxe z domácí péče Cesta domů. Při čtení se mi vháněly slzy do očí a představy až toto nastane a přání, aby nenastalo. Ach jo :-(

23.08.2019

Ženám pro štěstí, úspěch, zdraví, pohodu, krásu Ženám pro štěstí, úspěch, zdraví, pohodu, krásu Jarmila Mandžuková

Tuto knihu vnímám jako pomoc ženám v jejich problémech. Je psaná zřetelně a čtivě a chápavě s pozitivním nábojem a jako motivace pro lepší dny a i útěcha ve dnech slabších. Kniha mi udělala radost a doporučuji ženám, které klesají na mysli, či si neví rady,většinou se sebou.

20.08.2019 4 z 5

Humor s Aeskulapem: Múzy a medicína Humor s Aeskulapem: Múzy a medicína Svatopluk Káš

Kniha je zábavná a zajímavá z ranku uměleckého. Hodí se do dopravního prostředku či do čekárny. Občas jsem i vyprskla smíchy. Obsahuje vtipné ilustrace. Je spíš pro milovníky umělců a střípků z jejich života.

09.08.2019 3 z 5

Povídky na tělo Povídky na tělo Martina Formanová

Na knihu jsem se těšila, neboť mě nabudil rozhovor Martiny Formanové v rozhlase. Ale trochu mě zklamala. No spíš nepotěšila i trochu nudila. Škoda. Ale nemohu říct, že je kniha špatná. Ten rozhovor mě ovlivnil a zlákal. Jak píšete, je to tenká, moderní knížka, nenáročná, na dovolenou či do metra, vlaku.

17.07.2019

Život v zahradě Život v zahradě Penelope Lively

Píšu ještě jednou, protože knihu nečtu v celku a teď o dovolené jsem se k ní zas vrátila a jsem už u konce. Líbily se mi ještě pasáže o Giverny a malířích, kteří zahrady malovali. Zaujaly mě a potěšily i odkazy na výstavy těchto obrazů. Jedná se samozřejmě o impresionisty. Tato kniha Vás přenese do zahrad, parků i okolí zámků.

17.07.2019

Dveře Dveře Magda Szabó

Viděla jsem film, který se mi moc líbil. Chvílemi byl i napínavý, psychologický. Knihu četla má maminka a nelíbila se ji. Jsem ráda, že jsem viděla film jako první. Velmi dobře vystihnutá doba komunistického režimu - ten strach.

03.07.2019

Tenkrát, když navigovaly hvězdy: Sentimentální cesta po Středomoří Tenkrát, když navigovaly hvězdy: Sentimentální cesta po Středomoří Alessandro Vanoli

Kniha se skládá ze 4 plaveb po moři, které autor-historik tudíž popisuje i v historickém kontextu. Ocitáme se tedy v přístavních městech v historické době autorem určené. Autor vystihuje atmosféru daného města např. Valencii, Barcelonu ... Pokud jste dané město někdy navštívili, vzbudí se ve vás na něj příjemná vzpomínka. Kniha je spíš pro
fandy historie a filozofie. Je i poněkud náročnější ohledně historických souvislostí i podrobností. Pokud si chcete knihu užít, historickou odbornost si nepřipouštějte.

11.06.2019

Jde to i s úsměvem Jde to i s úsměvem Karel Nešpor

Kniha je spíš sbírkou anekdot z doktorova života a veselý návod na překonání nepříjemných situací, nálad, emocí. Je príma, že kniha se skládá z krátkých odstavců-příhod, rad. Nemusíte ji tudíž číst v celku. Je milým společníkem na cesty i do postele před spaním či při chmurných stavech. www.drnespor.eu

11.06.2019 4 z 5