knihovniceS komentáře u knih
Zajímavé a napínavé čtení. Nevím, kde autorka čerpala námět příběhu, ale popis prostředí tak odlišného od našeho nemůže být jen fabulace. Ať je to jak chce, děj se odvíjí v nám neznámém prostředí a myslím, že by si příběh měla přečíst každá dívka, která se zamiluje do muže z podobného prostředí, aby poznala, co ji může potkat. Román jsem četla jedním dechem.
Zatím jsem odložila - nemám sílu, ale ke knize vrátím, nedávná tragedie v rodině je stále živá
Dočetla jsem pěkně pomalu, každou kapitolku jsem si vychutnávala a vracím se v duchu k oblíbené Kytici a k pohádkám. Není to jen Erben, ale vystupují tam i jiné z dějin známé osoby a literáti - obrečela jsem Máchu, i když to byl pěkný zmetek ve vztahu k Lori .... No, nebudu nic prozrazovat, doporučuji po knize sáhnout, čte se to krásně - pan O. Dvořák je mistr svého oboru.
Mám ráda knihy Táni Keleové-Vasilkové a u této knihy mi dlouho trvalo než jsem se začetla. Začátek je rozvláčný a hlavní postava Olga řeší jen svoje kila, jojo efekt a vadilo mi její chování k rodině. Už jsem chtěla knihu odložit, když dostala spád a dál jsem četla příběh s napětím. Rozhodně se nedejte odradit začátkem, kniha stojí za přečtení - zamyšlení nad životem a jeho prioritami.
Příjemné čtení s návštěvou mně milých míst. Doporučuji.
Nemohla jsem se začíst, protože mi v hlavě zněla dočtená Porodní bába od řeky Hope ... Po pár stránkách už to bylo dobré. Milá odpočinková kniha a konci i trochu napětí. Doporučuji.
Příběh porodní báby je psán velmi živě, místy napínavě a čte se to samo. Autorka popisuje domácí porody v nelehkých podmínkách amerického venkova před sto lety. Těším se na pokračování ...
Právě čtu Moje dětství na draka a skvěle se bavím. Jistě znáte od Poláčka „Bylo nás pět“ nebo od Ireny Douskové Hrdý Budžes. „Moje dětství na draka“ je psáno v podobném duchu, je to vtipné vzpomínání na dobu „Husákových dětí“, na dětství a dospívání Šárky se všemi radostmi, „strastmi“ i lumpárničkami jedné príma holky. Nebudu nic prozrazovat. Škoda, že knihu má málo knihoven a dá se koupit jen v nakladatelství nebo přímo u autorky – viz FB https://www.facebook.com/mojedetstvinadraka/
Nejlepší kuchařka, kterou mám , a že jich mám hodně !!! Každý recept se povede, není složitý a suroviny všem dostupné
Seiferta i Prahu miluji - ráda jsem si početla a prošla se virtuálně po místech, která jsou se Seifertem spojená.
Mně se kniha líbila. Sama už cestovat nemohu a ráda si přečtu vyprávění autorky, které je psané s laskavým humorem.
Knihu jsem sice dočetla, ale 2x jsem ji odložila a sáhla po záživnější. Od autorky jsem četla lepší romány. Tato je na nižší úrovni (za mne)
Autorka nezklamala. Začátek je trochu pomalý, ale pak to dostane spád. Moc pěkný příběh. Jediná výtka: francouzsky neumím a je tam dost výrazů, vět i přímé řeči bez překladu - to mě rušilo. Jinak moc doporučuji.
První moje kniha od Nory Roberts a jsem nadšená. Napínavá, romantická a chvílemi jsem napětím ani nedýchala. 470 stran jsem zvládla za 3 dny . Dávám 5 hvězd a jsem zvědavá na další knihy této autorky
Měla jsem obavy z druhé části, ale opravdu zbytečně. Slzy střídal úsměv i napětí. Dávám 5 hvězd a těším se na další romány této autorky, no a kdyby to byl třetí díl o Luise, to by bylo nádherné, ale 3. díl zatím není ...