knihovniceS knihovniceS komentáře u knih

Osudová posedlost Osudová posedlost Klára Janečková

Zajímavé a napínavé čtení. Nevím, kde autorka čerpala námět příběhu, ale popis prostředí tak odlišného od našeho nemůže být jen fabulace. Ať je to jak chce, děj se odvíjí v nám neznámém prostředí a myslím, že by si příběh měla přečíst každá dívka, která se zamiluje do muže z podobného prostředí, aby poznala, co ji může potkat. Román jsem četla jedním dechem.

29.09.2018 5 z 5

Květiny pro Lauru Květiny pro Lauru Táňa Keleová-Vasilková

Zatím jsem odložila - nemám sílu, ale ke knize vrátím, nedávná tragedie v rodině je stále živá

09.09.2018 4 z 5

Vřeteno osudu Vřeteno osudu Otomar Dvořák

Dočetla jsem pěkně pomalu, každou kapitolku jsem si vychutnávala a vracím se v duchu k oblíbené Kytici a k pohádkám. Není to jen Erben, ale vystupují tam i jiné z dějin známé osoby a literáti - obrečela jsem Máchu, i když to byl pěkný zmetek ve vztahu k Lori .... No, nebudu nic prozrazovat, doporučuji po knize sáhnout, čte se to krásně - pan O. Dvořák je mistr svého oboru.

09.09.2018 5 z 5

Duhový most Duhový most Táňa Keleová-Vasilková

Mám ráda knihy Táni Keleové-Vasilkové a u této knihy mi dlouho trvalo než jsem se začetla. Začátek je rozvláčný a hlavní postava Olga řeší jen svoje kila, jojo efekt a vadilo mi její chování k rodině. Už jsem chtěla knihu odložit, když dostala spád a dál jsem četla příběh s napětím. Rozhodně se nedejte odradit začátkem, kniha stojí za přečtení - zamyšlení nad životem a jeho prioritami.

05.09.2018 4 z 5

Láska z konce světa Láska z konce světa Petra Martišková

Příjemné čtení s návštěvou mně milých míst. Doporučuji.

28.08.2018 4 z 5

Legionář a sněžná žena Legionář a sněžná žena Dana Emingerová

Bavila jsem se

Broskve pro otce Francise Broskve pro otce Francise Joanne Harris

nezačetla jsem se

22.08.2018 3 z 5

Orinokem k přechodu Orinokem k přechodu Milena Holcová

Výborná kniha, moc se mi líbila

22.08.2018 5 z 5

Ozvěny života Ozvěny života Barbora Dvorecká

Milé čtení

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

Nemohla jsem se začíst, protože mi v hlavě zněla dočtená Porodní bába od řeky Hope ... Po pár stránkách už to bylo dobré. Milá odpočinková kniha a konci i trochu napětí. Doporučuji.

22.08.2018 4 z 5

Než milenec na střeše… lepší manžel v hrsti Než milenec na střeše… lepší manžel v hrsti Alena Jakoubková

Hezky se to četlo

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Příběh porodní báby je psán velmi živě, místy napínavě a čte se to samo. Autorka popisuje domácí porody v nelehkých podmínkách amerického venkova před sto lety. Těším se na pokračování ...

09.08.2018 5 z 5

Moje dětství na draka Moje dětství na draka Šárka Rosová Váňová

Právě čtu Moje dětství na draka a skvěle se bavím. Jistě znáte od Poláčka „Bylo nás pět“ nebo od Ireny Douskové Hrdý Budžes. „Moje dětství na draka“ je psáno v podobném duchu, je to vtipné vzpomínání na dobu „Husákových dětí“, na dětství a dospívání Šárky se všemi radostmi, „strastmi“ i lumpárničkami jedné príma holky. Nebudu nic prozrazovat. Škoda, že knihu má málo knihoven a dá se koupit jen v nakladatelství nebo přímo u autorky – viz FB https://www.facebook.com/mojedetstvinadraka/

01.08.2018 5 z 5

Vaření s Čirinou Vaření s Čirinou Dana Melanová

Nejlepší kuchařka, kterou mám , a že jich mám hodně !!! Každý recept se povede, není složitý a suroviny všem dostupné

21.06.2018 5 z 5

Prahou Jaroslava Seiferta Prahou Jaroslava Seiferta Jaromír Slomek

Seiferta i Prahu miluji - ráda jsem si početla a prošla se virtuálně po místech, která jsou se Seifertem spojená.

07.06.2018 4 z 5

Požitkářka Požitkářka Marcela Mlynářová

Mně se kniha líbila. Sama už cestovat nemohu a ráda si přečtu vyprávění autorky, které je psané s laskavým humorem.

29.05.2018 4 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Táňa Keleová-Vasilková

Knihu jsem sice dočetla, ale 2x jsem ji odložila a sáhla po záživnější. Od autorky jsem četla lepší romány. Tato je na nižší úrovni (za mne)

13.05.2018 3 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Autorka nezklamala. Začátek je trochu pomalý, ale pak to dostane spád. Moc pěkný příběh. Jediná výtka: francouzsky neumím a je tam dost výrazů, vět i přímé řeči bez překladu - to mě rušilo. Jinak moc doporučuji.

13.05.2018 5 z 5

Cizinec Cizinec Nora Roberts

První moje kniha od Nory Roberts a jsem nadšená. Napínavá, romantická a chvílemi jsem napětím ani nedýchala. 470 stran jsem zvládla za 3 dny . Dávám 5 hvězd a jsem zvědavá na další knihy této autorky

30.04.2018 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Měla jsem obavy z druhé části, ale opravdu zbytečně. Slzy střídal úsměv i napětí. Dávám 5 hvězd a těším se na další romány této autorky, no a kdyby to byl třetí díl o Luise, to by bylo nádherné, ale 3. díl zatím není ...

28.04.2018 5 z 5