knihovniceS komentáře u knih
Viděla jsem divadelní hru - Helenka Součková v podání Báry Hrzánové = skvost.
Dobu, ve které se děj odehrává, jsem zažila, tak jsem děj vnímala na 100%.
Hra se mi moc líbila. I za divadlo dávám 5 hvězd
Dočítám román, který mi byl doporučen. Mám ráda životopisné romány, ale tady jsem moc zklamaná ... Líbí se mi popis prostředí i doby, ráda se setkávám s kulturními osobnostmi na počátku 20. století , ale to mi nestačí. Ději chybí spád. Dávám jen 3 hvězdy, a to jen s přimhouřeným okem ...
Ráda střídám žánry - teď jsem měla chuť na detektivku. Líbí se mi "lehké" české a vybrala jsem si dobře. Paní Klevisová píše pěkně, popis prostředí i postav se odvíjí jako film. Neumím vydedukovat pachatele a ani tady jsem do poslední chvíle nepoznala kdo je vrah. Za sebe mohu doporučit .
Nádherný, poutavý příběh, který Vás nenechá vydechnout. Přečetla jsem za dva dny a na poslední stránce jsem litovala, že už je konec. Doporučuji
Krásný příběh, který se odehrává ve dvou časových rovinách na různých kontinentech. Četla jsem "jedním dechem". Děj je napínavý, chvílemi jsem četla se zatajeným dechem a bála jsem se o hlavní hrdiny ve válečném Rakousku. Nic nebudu prozrazovat, přečetla jsem knihu za tři dny a vřele doporučuji!
Včera dočteno. Příběh 20 let jedné rodinky se mi moc líbil. Takový obyčejný, kterých je okolo nás hodně, ale vyprávěný s citem, tak jak to autorka umí. Právem si zaslouží plný počet hvězd. Doporučuji.
Knihy Nory Robertsové mám ráda. Tato kniha je první, která mi nesedla. Dočetla jsem do poloviny a pak jsem to vzdala - další 2 díly číst nebudu
Prahu miluji, ale je škoda, že toto dílko není napsané lépe
Milé vzpomínky na známá místa a známé autory viděné z "nebe".
Dnes jsem dočetla a jsem mile překvapená. Milá úsměvná kniha ve dvou věkových liniích. Nejsem puntičkářka, jsem seniorka a červenou knihovnu v tom nevidím (oponuji níže Endy17). Chování "babičky" se mi líbí. Kdybych byla zdravá, líbilo by se mi tak cestovat. Doporučuji
Na knihu se těším, dnes jsem dostala zprávu, že jsme knihu vyhráli v soutěži Veroniky Černucké a za výhru vděčíme Jarmilce Křížové - děkujeme
Ivana02: Mám ráda české autory a snažím se je propagovat !!!
Uff, to bylo mrazivé a napínavé. Nikdy jsem nečetla horory. Toto není doslova horor, ale husí kůži jsem měla už při čtení prologu. Příběh je čtivý od začátku do samého konce. Nechápu, že někdo má takovou fantazii jako autorka. Už její první kniha Gutta z Bubnu mě uchvátila, i když byla na jiné téma. Tato kniha Prokletí Schwartzovy vily se autorce moc povedla a těším se, až napíše další román. Dávám plný počet hvězd a doporučuji k přečtení.
Na detektivky moc nejsem. Nemám ráda násilí a vraždy, ale po této knize jsem sáhla na doporučení ... Nelituji, příběh není brutální, je to mírná česká detektivka, která mě bavila. Příběh se odvíjel zajímavě, napínavě a do poslední chvíle mě nenapadlo kdo je pachatelem.
Určitě si přečtu další příběhy paní Klevisové.
Prima čtení pro uvolnění napětí z předešlého čtení vážnějších knih.
Autorka mě vždy pobaví svými příběhy ze života. Obdivuji její výlety s matkou - maminka musela být úžasná. Lehké, úsměvné čtení ani tentokrát nezklamalo.
Dočetla jsem zajímavou biografii ženy, Němky narozené v Praze chvíli před 2. svět. válkou, a na Prahu nikdy nezapomněla, i když zde prožila kruté dny v r. 1945, když ji a matku Češi násilně vyhnali z bytu v rámci odsunu Němců. Matku odvezli do Bohnic, Erika byla odvedena do internačního tábora v Hagiboru (kousek od svého domova). V r. 1946 se sešla s matkou v táboře a obě byly spolu s dalšími odsunuty do Německa.
Kniha začíná v r. 1980 vzpomínkami při návštěvě Prahy. Vadilo mi učebnicové líčení historie v druhé třetině knihy (od středověku po současnost), které jsem zpočátku četla, ale pak jsem odstavce přeskakovala, byla jsem zvědavá na další osudy Eriky před odsunem. Tato část byla dost krutá, váhala jsem, jestli mám ve čtení pokračovat...
Třetí část knihy je v r. 2001 z další návštěvy Prahy Eriky s rodinou a vzpomíná na svůj život ...
Kniha stojí za přečtení.
Milá detektivka pro starší děti přibližuje historii vzniku Československa čtivou formou. Moc ráda jsem si ji přečetla a věřím, že zaujme i dospělé čtenáře. Koupila jsem ji pro naši knihovnu a nelituji.
Příběh z Mongolska, s mongolskými výrazy, kterým jsem nerozuměla. Je napsán z pohledu několika žen a mne neuchvátil. Snažila jsem se, ale nedočetla jsem asi k mé škodě. Možná se k románu časem vrátím ...
Ufff! Dočetla jsem, ale musela jsem se dost nutit. Tedy světový bestseller si představuji jinak. Děj se vlekl, chyběl tomu spád a lepší konec , který mě fakt zklamal.
Knihu mám doma už dlouho, mrkla jsem do ní "letem světem", když jsem nevěděla co číst dřív. Teď mám více času, musím se do ní začíst znovu. Věřím, že teď už si ji vychutnám.