knihovniceS knihovniceS komentáře u knih

Kolotoč přání Kolotoč přání Nora Roberts

Tato kniha mě zklamala. Od autorky jsem četla více knih, všechny se mi líbily , ale tato mi nesedla ... Přečetla jsem 150 stran a knihu jsem zavřela,bylo mi líto času ... Možná je to tím, že jsem nečetla předešlé díky ze série....

09.04.2020 3 z 5

Viktor a záhadná teta Bobina Viktor a záhadná teta Bobina Pavlína Jurková

Když nám zavřeli knihovny, přinesla mi čtenářka na vrácení Viktor a záhadná teta Bobina, kterou měla půjčenou pro vnoučka. Mám ji teď doma a pro změnu žánru jsem si ji přečetla. Pro dospěláka je to jednohubka a mně se kniha líbila. Čtete dětem? Doporučuji !

24.03.2020 4 z 5

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Dočetla jsem, ale měla jsem trochu zmatek v postavách. Dlouho mi trvalo zorientovat se kdo je kdo. Kdysi jsem knihu četla, ale nedočetla. Tentokrát jsem si řekla, že dočíst chci, když se to tak vychvaluje. V polovině jsem přerušila čtení a za "chvíli" jsem přečetla jinou napínavou knihu a vrátila jsem se k Černobílému světu. Teď už se mi četla lépe, ale na pět hvězd to nevidím.

18.03.2020 3 z 5

Tajemství hradních zdí Tajemství hradních zdí Anna Beatrix Bártová (p)

Už čtu a jsem za půlkou. Fakt dobré čtení ...
Dnes nad ránem jsem dočetla, už jsem nedokázala odložit ... Obdivuji fantazii autorky jak umí skloubit historii a skutečnost. Moc pěkně se to četlo. Jen bych ráda ještě něco věděla ... Co se stalo s Lianou, narodil se jí syn? Jaký byl její další život ... Bude ještě nějaké pokračování?

29.02.2020 5 z 5

Dobře utajené housle Dobře utajené housle Miroslav Horníček

Hrábla jsem do vlastních zásob, potřebuji tenké čtení do vlaku. Oko se zastavilo na útlé knížečce, kterou jsem četla už hodně dávno a ke které se nyní vracím. Těším se, že v hlavě uslyším laskavý hlas autora a pobaví mě jemný humor. K takovým knihám se ráda vracím.

15.02.2020 4 z 5

Čarodějky malostranské Čarodějky malostranské Petra Kubašková

Mám ráda knihy o Praze, zvláště mě láká historické centrum a tady je spojená historie s tajemnem a fantasií. Nepotrpím si na fantasy literaturu, nečetla jsem Harryho Pottera, ale tady je to jiné. Příběh mě opravdu upoutal, nechybělo napětí a chvílemi jsem se i bála. Milý příběh o čarodějkách , o strašidlech, o domovních znameních, o kamarádství s příchutí romantiky. Kniha je určená mládeži, ale upoutá i dospělého čtenáře. Doporučuji

15.02.2020 4 z 5

Pozlacená klec Pozlacená klec Hana Marie Körnerová (p)

Už dlouho se mi nestalo, abych přečetla román za jeden den. Včera dopoledne jsem otevřela knihu a nemohla jsem se odtrhnout. Autorka čtenáře zavedla do druhé poloviny 19. století a drží nás v napětí od prvních stran až po úplný konec. Nechybí romantika, láska, smutek, zoufalství, ale také trpělivost a rozum. Nic neprozradím – doporučuji k přečtení.

09.02.2020 5 z 5

Katka Karyatida Katka Karyatida Gabriela Zapolska

Četla jsem ji v mládí, líbila se mi, mám ji doma a časem si ji přečtu zase ...

05.02.2020 4 z 5

Almužna jen pro bohaté Almužna jen pro bohaté Hana Marie Körnerová (p)

Pěkný román, u paní Körnerové to ani nemůže být jinak. Začátek knihy se jeví jako „červená knihovna“, ale není to „slaďák“, děj má spád a za polovinou se z „červené knihovny“ stává detektivka. Děj je napínavý a konec mě překvapil. Doporučuji

02.02.2020 5 z 5

Hedvábná pomsta Hedvábná pomsta Victoria Holt (p)

Právě čtu a vypadá to dobře . Jo byla moc pěkná

02.02.2020 4 z 5

Prezidentův vězeň - Na hradě plném bláznů Prezidentův vězeň - Na hradě plném bláznů Vladimír Škutina

Četla jsem v 90. letech

31.01.2020 3 z 5

O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Četla jsem ji v dětství, pamatuji, že se mi líbila. Podívala jsem se do ní teď ve stáří a už to není ono ... zestárla jsem, čtu jiné příběhy.

31.01.2020 3 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Druhá kniha, kterou jsem přečtla od Petry Dvořákové ( nejdříve jsem četla Dědinu = pěkná) Příběh je výborný, věřím, že to tak chodí i v životě. Četlo se to samo, ale jednu hvězdu dávám dolů za vulgaritu, které bylo až moc, a za výraz kompl, který mě tahal za oči! Většinu pracovního života jsem pracovala mezi počítači jako ajťák a výraz kompl, jsem neslyšela. Ale není to zde o výrazech, knihu hodnotím velice kladně a mohu ji vřele doporučit.

29.01.2020 4 z 5

Prokletý původ Prokletý původ Klára Janečková

Šestá přečtená kniha autorky, kterou mám v oblíbených, hltala jsem ji „jedním dechem“. Historické téma mne zaujalo, navíc jsem ve Florencii před mnoha lety byla (byť jen krátce) a připomněla jsem si některá místa - ovšem 20. a 16. stol. je rozdíl – nechtěla bych v té době žít ... Kdo má rád historii, romantiku a napětí – doporučuji.

23.01.2020 5 z 5

Sedmého sedmý Sedmého sedmý Jaroslava Černá

Zajímavý, pěkný, zvláštní a místy až napínavý příběh mé oblíbené autorky. Střídání časů mi nevadilo, děj byl přehledný a velmi dobře se mi román četl. Z příběhu jsem si odnesla i poučení - nevzdávat se.

19.01.2020 4 z 5

Provence jako sen Provence jako sen Lenka Horňáková-Civade

Docela milé čtení. Poblíž místa, o kterém autorka píše, jsme byli v srpnu 1980 na "výletě". Cestovali jsme malinkým polským karavanem (připojen za Moskvičem). Autorka s rodinou také bydlela v karavanu, ale "trochu" větším. Provence je krásná, cítím vůni z knihy a obdivuji trpělivost i chuť restaurovat "zámek" ...

15.01.2020 3 z 5

Jak nacpat věci do tatínka Jak nacpat věci do tatínka M. M. Cabicar (p)

Všechny díly jsou úsměvné, ani tento nezklamal. Jako oddechovku doporučuji dávkovat a od srdce zasmát.

09.01.2020 2 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Příběh Hotýlku a jeho osob, kterých bylo dost, se mi líbil, ale zpočátku jsem byla trochu zmatená. Vadilo mi "skákání" v obdobích: současnost - minulost - budoucnost na jedné stránce. Pak jsem si zvykla a zorientovala se i v osobách. Autorka je výborná vypravěčka a umí vykreslit prostředí. Zatím je to druhá kniha, kterou jsem četla (Tiché roky se mi líbily víc)

08.01.2020 4 z 5

Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Dnes jsem viděla film na motivy knihy, líbil se mi!

03.01.2020 5 z 5

Praha na vlnách věků Praha na vlnách věků Inka Delévová

Četla jsem už dřív, zapomněla jsem napsat hodnocení. Za sebe dávám 5 hvězd. Nádherně podaná historie Prahy ve verších a v obrazech.

30.12.2019 5 z 5