Knihy-Lenka komentáře u knih
Tak tohle byla pecka. Zvolna na stupnici, kdy se začne a pomalu vyloženě přituhuje. Ocitla jsem se na dovolené, sportovní dovolené, jako kdybych tam byla s nimi a přihlížela. V hlavě mi to šlo jak obrázky a představovala si tu krásu, prožívala jsem to snimi. Pak se vše začalo měnit a já měla ty samé pocity jako hlavní postavy. Strach, nejistota, jo mám i hlad a jaká tam byla zima si nedokážu představit. Tak moc se mi výprava zaryla do paměti. Pak přišly infarkty a neskutečné zlomení srdce. Tak hezká to mohla být dovolená . Pak ale nechápu ten konec? Co jako, jak jako? To bylo naschvál? Možná že svou teorii mám, ale komu věřit, nemám tušení.
Kniha se fakt povedla, ale konec byl jakože..What?
Miluju ji. Četla jsem ji třikrát po větších měsíčních rozmezí a je pořád úžasná. Doporučuji. Skvěle propracovaný děj a hezký nápad. Konání hlavní hrdinky bralo dech.
Čtenáři, já nemám slov . To bylo tak strašně skvělé. Od samého začátku, jsem nebyla schopna dýchat, hltala jsem stránku po stránce a nedočkavě sytila každé slovo. Fandila jsem tak moc oběma klukům, taková síla a naděje a statečnost, bylo mi jich tak moc líto. Četla jsem celý den, měla jsem večer pocit, že jsem ani nebyla doma, že jsem s nimi byla celou tu dobu. Děj vás pohltí a nepustí.
Musím říct, že to bylo velmi zajímavé a znepokojující. Hodně vás to nakopne přemýšlet, jak by jste jednali v jejich situaci. Musíte se pročíst začátkem, kde se seznamujete se situací, pak se děj stupňuje a pak přijde ta pravá pecka. Jako, nechtěla bych být tou rukojmí, musí to být hrozný pocit a ztratíte cenu v očích všech, koho jste znali, zklamání a podobně. Upřímně, přesně to, co se dělo v knize, se děje u nás. Spoustu z nás na vládu nadává a podobně, ten princip je přesně v té knize, jak někdo dokáže vydělávat ne dost poctivě. Já jsem s knihou spokojená, byla to jízda , místy maličko zbytečného okecávání, ale autorka chtěla záměrně čtenáře napínat.
Já vám nevím, jsem z toho taková nijaká. Začátek byl skvělý, přibližně do půlky knihy a pak se to začalo snižovat na zajímavosti. Rozhodně mi to nepřišlo nějaký dechberoucí, děsivý a nebo znepokojivý, cítím zklamání. Přišlo mi to jako uspávač hadů, prostě nuda za tou půlkou.
Krásná kniha, zajímavá a je to zase něco jiného, než jsem zvyklá. Spisovatelé opravdu využívají květiny literárním námětem do svých knih a zároveň se jim věnují. Úžasná láska k tomuto koníčku, do kterého dává člověk sílu a čas. Květinou lze i něco říci a to bez použití slov.
Tohle je kniha s příběhem, kdy zjistíte, kam až je člověk schopný zajít. V tomto případě to bylo příliš do hloubky. Hlava je mocná zbraň, my ji můžeme ovládat, ale nikdy nevíme, co se v ní přepne. Jeden člověk mi tehdy řekl... ,, Žádné psychické problémy neexistují." Opravdu? Já si myslím, že zdravý a rozumný člověk, neudělá takovou ohavnost. Samozřejmě z psychologického hlediska, může začít být člověk takový buď z nějakého důvodu, geny a nebo trauma z dětství, či jiné. Děvčata a další si musely vytrpět neskutečná muka. Mráz běhal po celém těle, měla jsem pocit, že knihu snad ani nezvládnu. Sestry byly ukázkou silné lásky mezi sebou a chodícího strachu ve spárech matky. Na tuhle knihu nezapomenu. Googlete až po přečtení, najdete i fotografie.
Ano, podle anotace to vypadá skvěle že jo, já si to říkám taky, ale číst to je pak věc druhá. Prostě horory jsou takové všechny, nebo co jsem měla možnost číst. Omáčky okolo, pak máte skvělý děj a pak zase omáčky okolo. Já na tohle asi nemám nervy a trpělivost. Mě prostě štve, když se jedno téma řeší na 10 stránek, pak vás děj nahlodá něčím skvělým a pak zase nuda. Dost mě to mrzí, ale horory asi nebudou úplně můj žánr.
Jediné co akceptuji jsou knihy Stephena Kinga, tam jsem s omáčkou počítala. U knihy Cujo, to bylo taky tak, ale děj byl prostě boží. Natahuje čtenáře a pak dá pecku, tady je to v pořádku, ale u této knihy jsem to nečekala.
Musím říct, že to bylo úplně skvělé. Není to kniha z které jsem si vyloženě sedla na zadek, ale znázorňuje dnešní dobu, kde se instagram hemží všemi dětmi a instamamky, jen je dobré dávat si pozor, protože nevíte, komu váš život bude ležet v žaludku. Konec knihy byl naprosto mazec a já jsem ráda, za další skvělý děj. Bylo to zase něco jiného a vyloženě ze života. Maminkám doporučuji .
Musím říct, že ač mě v půlce kniha lehce nudila, nakonec překvapila. Opravdu se vyplatilo vydržet a dostala jsem zajímavý děj. Každopádně tady asi končím, je to kniha která neurazí, nenadchne, žádný wow to taky není, tak že takové poklidné čtení bez čehokoliv znepokojivého.
Bylo to boží. Je to rozhodně jiné než film. Dialogy mezi postavami byly rozsáhlé. Co se týká vraha, to ani nemluvím, ty detaily útoků a vše s tím spojené , to byl brutální nářez. Miluju takové děje, jak jsem už jednou zmiňovala. Jejich masky jsou celkem obyčejné a o to více děsivé. Moc jsem si knihu užila i přes veškerý krvavý masakr. Kniha byla protahována k tomu nejlepšímu, až do určité stránky knihy. To mě vždy hrozně štve a zároveň fascinuje, nemůžu se vždy dočkat, až přijde to nejlepší.
Já nemám slov, tohle je kniha, kdy vám bude běhat mráz po zádech a já to včera četla v 1 ráno, jen s malou lampičkou, podělaná strachy . Je to ten děj, kdy si myslíte, že víte co a jak, uhádnete pointu, ale pak vás děj svede úplně jinou cestičkou. Strašně moc se mi líbí nápad, provedení, ta fantazie a moc ráda bych to viděla i zfilmované. Je to opravdu pecka a já si knihu ráda přečtu určitě znovu. Jestli se chcete bát, tak neváhejte.
Já nemám slov, tohle je naprosto skvělé. Úžasně promyšlený děj, boží nápad. Upřímně, fakt bych nechtěla, aby mi přidělilo práci nějaké oko, které ani není člověkem. Celkově přísnost městečka je dost krutá. Chcete přežít, musíte dodržet pravidla, což v některých situacích nelze. To jsem se dočetla též.... žena potratila v době večerky a normálně si zavoláte záchranku, v tomhle případě to nelze. Dostanete neschopenku, tady ani náhodou, jdete prostě do práce. Kreslit klackem do hlíny? Ani náhodou. Nevím, nezvládla bych tento režim, je to strašný. Sci-fi bývá složitěji čtení, ale tohle je skvělé, lehké na pochopení a já si knihu užila. Knihu doporučuji. To jsem se zase ocitla aspoň někde jinde, než obvykle
Já musím říct, že začátek knihy se táhl, proto jsem taky knihu odložila a musím uznat, že se později začaly dít naprosto dokonalé věci. Jsem ráda, že jsem se ke knize vrátila, protože to byl nářez. Musím vyzdvihnout neskutečné odhodlání Paedyn, mě teda obyčejná nepřišla. Její síla a kuráž mě odrovnala. Kai se mi moc líbil, byl hodný, zdvořilý a není to takový ten prototyp hajzla.
Fantasy knihu provází i nádherná romantická linka, kdy očekáváte to nejlepší. Ale... Každá kapitola dává jednu napínavou linku za druhou, kdy vám buší srdce a nedokážete se odtrhnout. Nasytí vás do předposlední stránky, kdy nechcete přestat a pak? ........... Více neprozradim, to chcete prostě přečíst. Kniha je inspirována Hunger Games, protože se objevují podobné náměty a nápad.
Nemám slov, říkala jsem si, co to sakra je? Neskutečné, napínavé od začátku a prolíná se strach a děs. Já si původně myslela, že tam straší, vůbec bych se nedivila, kdyby tam její babička stále byla. Chvílemi to na mě bylo ohledně sexuálních linek a dalších pasáží fakt moc, měla jsem strach za ní. Cítila jsem se zvláštně, nevím jestli znechucená a nebo fascinovaná, možná obojí. Děje z pohledu Adeline a jejího stalkera byl skvělý nápad. Miluji to, ale co ten konec? Až tak? Ale víte co? Bylo to brutálně sexy a boží
No já musím říct, že to byla naprostá pecka. Napjatá jak spoďáry, nedočkavec od samého začátku a srdce mi bušilo nervozitou. Autor krásně prodloužuje vaše očekávání a to nejlepší nechává na poslední konec. Já už byla ke konci nervózní a nedočkavá, protože cítíte blížící se odpověď, ale stále jako naschvál čtěte popisy okolí a stav hlavní postavy mířící za pravdou. Vztek , jasný vztek.
Konec byl boží, hezky popsané detaily v tom pozitivním slova a vyvrcholení bylo extra.
Páni, to byla jízda. Já se bála, že to bude jen školní prostředí, ale to bylo úžasné putování, kdy jsem se cítila po jejím boku. Grace jsem si oblíbila, sála z ní odhodlání a odvaha. Channinga jsem ji velice záviděla . Hrozně krásné dialogy a rozhovory mezi nimi. Úžasní lidé, které Grace potkala. Samozřejmě nebudu lhát, konec byl na infarkt, kdy opravdu ukápla i slza. Doporučuji knihu úplně s klidem.
Tak tohle byla taková . Já jsem naštvaná, zároveň spokojená. Jak může být někdo takhle závislí na práci? Já vám říkám, že hlavní hrdinka nedělala nic jiného, pořád brala telefony svému šéfovi, nevěnovala se svým přátelům, byla sobecká a padala do pracovní pasti div ustála. Mohla se zbláznit, když nekoukla na telefon kvůli práci, nebo neotevřela notebook, odmítala svou sestru, všechny okolo se slovy ,, Lituji, čekají mě." Vše se jí vracelo velikou pěstí a to v podobě únavy, zhroucení a můžu vám říct, že jaké ona měla kamarády s velkým K. Chápu, že práce je důležitá, ale tohle bylo příliš. Nemluvě o tom, co hnusného provedla Markovi , kdy jsem začala řvát . Mark je zlatý chlap, já být na jeho místě, tak se na ní vykašlu, rozhodně ji neodpustIm jak se chovala. Krásný, naštvaný, ubrečený román, kde práce vs život, vyloženě soupeří a láska je silná, ta která dokázala souboj ukončit.
Mimochodem, i ten její šéf si myslel, že je úplně padlá na hlavu, zas takový stíhač o jejím volnu nebyl, ona si to vše vysvětlila po svém a úplně špatně.
Vážně? Tohle prostě nemá obdoby. Za den přečtené, protože další facky už bych asi nezvládla. Nedokážu vyjádřit, jak dokonalé to znovu a zas bylo. Drama na horské dráze, jednou nahoře, pak dole. Erotická linka tak 20% a 80% lži, pravdy, odhalení a zrady. Bolelo mě na srdci . Při jedné pasáži jsem měla i slzy v očích. Prostě masakr.
Miluju tu knihu. Když jsem ji četla poprvé, což je před 3 lety, hltala jsem každé slovo. Děj je dokonale napsaný a vymyšlený, protože moje nervy na tu malou neznalo mezí. Autorka si skvěle pohrála s nervy a vztekem, který mnou cloumal. Knihu mám do teď a chci ji číst znovu.