Knižnípauza Knižnípauza komentáře u knih

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Nabarvené ptáče je...
No vlastně vůbec nevím jak knihu popsat...
Příběh je plný krutosti a násilí. A to až takového z kterého se vám opravdu zvedne žaludek a já měla co dělat, abych knihu neodložila.
Chápu že je tato kniha v mnoha zemích považována za kontroverzní, ale myslím si že autor tu dobu vylíčil zcela přesně. Byla to opravdu doba temna.
Velmi těžké čtení.

24.03.2023 4 z 5

Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Kniha je velmi čtivá, postavy dobře vykreslené, problém dobra a zla je díky střídavému vyprávění dvou hlavních postav velmi uvěřitelný. Nova jako hlavní hrdinka je skvělá. Nejdřív s ní nenávidíte všechny renegáty ale později stejně jako ona zjistíte že ne vše je černé nebo bílé, dobré a zlé.

No a Adrian? Kdo by se do něj nezamiloval:)

Schopnosti všech výjimečných, ať už renegátů, nebo anarchistů jsou velmi pěkně vymyšlené a zaujmou.

Knihu moc doporučuji ! :)

25.02.2023 4 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Tak tohle bylo boží!
Tahle kniha mi neskutečně sedla a nemohla jsem přestat číst. Příběh mafiánské smetánky byl po dlouhé době pro mě něco nového a fakt jsem si to užila.
Hlavní hrdinka mě sice chvíli vytáčela, ale to se brzo srovnalo.
Romantická linka se tak hezky budovala, chemie byla skvělá a pouto mezi Wolfem a Franceskou příjemně postupně zesilovalo.
Senátor Wolf Keaton byl pro mě po dlouhé době moc fajn mužská postava ( samozřejmě, že arogance a trochu toho blbství měl, ale zase který mužský hrdina v tomto žánru ne že)

Doporučuji!

11.02.2023 5 z 5

Kořist Kořist Darcy Coates

Kniha Kořist od Darcy mě nalákala na zajímavou anotaci a spoustu kladných recenzí..
Bohužel jsem z této knihy byla spíše dosti zklamaná. :(
Nesympatické postavy, do půlky knihy je to dost nuda a s hororem to taky nic moc nemá společného.
Škoda.

28.01.2023 3 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Tak , na úvod musím napsat, že Obránce mimo hru je lehké, oddechové čtení k vodě, na cestu či na jeden večer se sklenkou vína. Knihu totiž slupnete jak malinu.
No a tady pro mě vznikla taková menší potíž. Ehm..
Příběh totiž jede a jede, nikam se nerozvíjí, nejde do hloubky a je i dost předvídatelný. Tak nějak prostě klouže po povrchu i po problémech hlavních hrdinů,
což mi tady přijde dcl na škodu.
Myslím si, že autorka klidně mohla více postavy rozvíjet a nechat nás nahlédnout hlouběji do problémů i do jejich minulosti.

Mitch pro mě byl zajímavější postava než Andie (blondýna). Jejich seznámení bylo vtipné ale postrádalo to trochu víc jiskry.

Obránce mimo hru je tedy pro mě kniha, která neurazí a vytáhne i ze čtecí krize. Jestli ale po dočtení ve čtenáři něco zanechá, to si už tak moc jistá nejsem.
Já tuhle knihu hodnotím jako takový lepší průměr.

10.09.2024 3 z 5

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Bylo to opravdu super. Četlo se to prakticky samo.
Měla jsem trochu strach, protože předchozí série Madly byla za mě průměrná a dost plochá, ale už po prvních stránkách jsem věděla, že tohle bude úplně jiná liga.
Prostředí nemocnice moc hezky a smysluplně popsané, postavy měly obrovskou chemii a všechno dávalo prostě smysl.
Bylo zde tak akorát humoru, erotiky i vážnější témata se zde objevila, takže prostě od všeho tak akorát.
Opravdu se mi moc líbilo jak spolu fungovaly hlavni postavy, byly opravdu jak dva magnety a scény s nima jsme si velmi užívala a moje romantická duše se tetelila radostí. Navíc jsem si už teď vybudovala výborný vztah k vedlejším postavám, což se v pokračování série určitě bude hodit, a byla jsem sama překvapená, protože jsem s tím u některých sérii měla v minulosti problém.
Jasně bylo zde plno klišé, a bylo to místy hodně sladké....ale...no..budiž autorce odpuštěno.
A ten infarktový konec? Okamžitě potrebuju dalsi díl!
Přečteno za dva dny.

31.10.2023 4 z 5

No a já No a já Delphine de Vigan

No a já byla moje první kniha autorky a nečekala jsem tak čtivý a dojemný příběh. Postava mladé dívky Lou mi seděla hned od začátku a sympatie si držela až do konce. Co se týče No, tam to to bylo o dost horší.
Tenhle příběh je krátký, ale věřím, že i tak vás chytí za srdce jako mě.
Moc doporučuji. Já si od autorky určitě brzy přečtu její další knihu.

30.01.2023 5 z 5

Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ Dcery dvouhlavého draka: Příběh „ženy pro útěchu“ William Andrews

Tahle kniha mě úplně dostala. Wow!
V této knize sledujeme historickou skutečnost o které jsem vůbec nic netušila. Spisovatel napsal velmi poutavý, silný příběh, který vás vtáhne, nepustí a zničí.
To kolik příkoří, nespravedlnosti, bolesti může člověk vydrž je neuvěřitelné.
Moc vám tuhle knihu doporučuji!!

30.01.2023 5 z 5

Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

Kniha mi vyrazila dech a zcela mě pohltila.
Silný příběh ve kterém najdete všechno. Zradu, nenávist, přátelství, touhu po svobodě a ztrátu domova. Spisovatel si mě získal stylem i námětem, který je podle skutečných událostí.
Moc doporučuji!

13.01.2023 4 z 5

Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

S autorkou mám zvláštní vztah. Hodně zvláštní.
Daisy Jones? Bomba!
Evelyn Hugo? Meh.
Carrie Soto? Naprostá paráda!!!

Tohle mě překvapilo snad ve všem. Opět se to skvěle četlo, postavy byly komplexní a tenisové prostředí fungovalo skvěle.
Nemusíte tenisu nijak zvlášť rozumnět, aby jste si knihu užily, což je super. Hodně lidí mělo problém s postavou Carrie, s její osobností. No...mě sedla. Miluju ambiciózní ženy. Byla vychovávaná jako super hvězda, její otec se k ní od mala choval jako k nejlepší tenistce na světě a tak bylo jasné, že bude celkem ambiciózní ne? Obdivuji její zapálení pro tenis a ochotu tomu obětovat vše.
V knize jsem si zamilovala snad všechno. Postavy, přepisy zápasů, tréninky...romantickou linku - která v tomto příběhu neměla tak velký prostor, což bylo fajn. Bylo to vše prostě tak akorát vyvážené. Musím uznat, že kniha se mi dostala hodně pod kůži. Velké překvapení a rozhodně 5 hvězdiček - pro mě hodně překvapivých, čekala jsem průměr typu Evelyn Hugo. Místo toho jsem dostala skvělý příběh s úžasnou hlavní hrdinkou.

12.05.2024 5 z 5

Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Naprosto skvělé!

Příběh Percy a Sama je sladký, krásný a zároveň smutný. Máme tady opravdu vše. Lásku, přátelství, rodinu, strach, úzkost, naději.
Střídání přítomnosti s minulostí nám příběh hezky ucelí a vše do sebe zapadá.
Zvrat, který jsem tak nějak tušila že dorazí opravdu přišel, ale i tak jsem byla stejně šokovaná, kroutila hlavou a při čtení si říkala " proboha nee! Proč?"

Také se mi moc líbilo, jak autorka lehce a nenásilně popsala okolí chaty a jezera, kde trávila Percy léto.
Z knihy tak díky tomu na vás opravdu dýchne letní atmosféra.

Každé další léto doporučuji všem romantickým duším, ale i čtenářům kteří hledají oddechovou a milou knihu.
Tahle stojí za přečtení. :)

02.09.2023 5 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Bylo to krásné, sladké, dojemné, vtipné... a prostě úžasné čtení.
Všechny postavy jsem si oblíbila skoro hned a příběh mi ubíhal opravdu rychle. Vždy jsem se těšila až knihu zase otevřu a po dočtení jsem měla velmi příjemný pocit a jen jsem seděla a uculovala se do prázdna.
Chemie mezi Henrym a Alexem byla prostě úžasná a musím říct, že jsem si Henryho absolutně zamilovala.
Téma které kniha zpracovává je velmi důležité předkládat lidem dál a dál, aby už konečně pochopili jak úžasní všichni lidi, bez ohledu na sexualitu jsou, a že láska je prostě láska.
Kéž by bylo vše tak pohádkové i v reálném světě.
Doporučuji všem.

05.04.2023 4 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Knihy od Jodi Picoultové mám velmi ráda a jsou pro mě taková jistota skvělého příběhu. U Prosté pravdy je tomu zrovna tak.
Nevím jak to spisovatelka dělá ale od prvních stran vás to prostě vtáhne do děje.
Tématika zabývající se životem Amišů a jejich stylem života je tu opravdu hezky popsána.

Postavy jsou zajímavé. A myslím si že nejvíc zajímavá je Katie. Pořád si při čtení kladete otázky. Udělala to? Lže? Půjde do vězení? Jak to sakra dopadne?

Na závěr už jen dodám že tato kniha stojí opravdu za přečtení. Jodi Picoult prostě psát umí!

24.03.2023 4 z 5

Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Autorku mám velmi ráda a mám od ní přečteno už celkem dost knih, takže jsem si myslela, že nemohu sáhnout vedle. Omyl....Velký Omyl.....
Tohle byla pro mě katastrofa.
Hlavni hrdinka hloupá, naivní.
Hlavní hrdina obrovský egoista, který si o sobě myslí, že je pán Bůh. :(

Autorka asi chtěla aby to vypadalo, že hlavní hrdinka je silná žena, která zná svou cenu a bude za ni bojovat.... Ale to se tu podle mého vůbec nedělo.
Sexuální scény postradály jakoukoliv přirozenou chemii mezi postavami a celý vztah mezi nimi, na mě působil uměle až toxicky.

Za mě obrovské zklamání :((

08.03.2023 1 z 5

Evvie Drakeová začíná znovu Evvie Drakeová začíná znovu Linda Holmes

Jako první musím říct jen jedno: ach bože ta obálka?!
Dokonalost!
Musím se přiznat, že obálka byla jeden z prvních důvodu proč jsem si knihu koupila. Dalším důvodem byla anotace, která mi sedla hned na první dobrou.
Po dlouhé době byla právě Evvie kniha, kterou jsem si koupila bez jakéhokoliv doporučení, a jsem za to ráda.

Příběh Evvie Drakeové řeší více těžkých témat, jako například truchlení, toxické vztahy i kariérní krize. Témata se krásně prolínají s romantickou linkou, kterou jsem si moc užila, a byla pro mě překvapením. Evvie si zamilujete velmi rychle, no a Dean? Moje srdce plesalo. ️

Hlavním mínusem knihy pro mě byl někdy až moc plochý a neúplný dojem z vyprávění. Byla to škoda a myslím si, že některé pasáže si zasloužily více rozvinout a autorka mohla jít víc do hloubky, kde by se čtenář ještě o to víc vycítil do postav.

28.02.2023 3 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tohle bylo super. Napětí, emoce, intriky, romantické jiskření...prostě všechno. A opět, jak je u autorky obvyklé, posledních 100 stran prostě nejde knihu odložit a vy vystřídáte velmi pestrou paletu emocí.

Jak se dostávám hlouběji do série, tím víc to miluju a zároveň to chci míň a míň dočíst. Vím totiž, že to bude bolet, a budu nad tím ještě dlouho po dočtení přemýšlet.

Nicméně se mi opět potvrdilo, že Chaol nebude nikdy můj šálek kávy. Prostě ne.
Další nové postavy jsou zatím sympatické. Dokonce už si začínám i užívat kapitoly z pohledu Manon, a začínám si její postavu víc a víc zamilovávat. No a Dorian? Ten prostě zraje jak víno !

24.10.2024 4 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Tuto knihu jistě mnozí z vás znají, jako filmovou adaptaci s názvem Dlouhá cesta. Ten film miluju. Ale velmi mě překvapilo jak moc je kniha odlišná od filmu. Vlastně po přečtení knihy se tomu asi ani nedivim, protože autor se snažil napsat hluboký, vážný a krásný romantický příběh na 192 stranách. To je za mě sakra málo na příběh, kde se setkáváme s mladou láskou, nemocí, zármutkem a smrtí.

Ta jiskra kterou znám z filmu a to co miluju na filmu z knihy cítím, jakoby v pozadí. Celkově na mě kniha působila strašně ploše, nešlo to do takové hloubky jak by mělo a tak mě to vlastně ani moc nezasáhlo. Pokud ale budeme mluvit o filmu, tak tam je to jiné kafe, film mě úplně zničil a i po letech to dokáže zas a znova.

Kniha byla za mě spíš pro film inspirací, ale jsou to dvě naprosto odlišná díla.

11.10.2024 2 z 5

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

No ... Tak já půjdu s hodnocením asi hodně proti proudu.

Bohužel mé nadšení z prvního dílu této série tady neplatí. Tady je totiž krásná kniha jen na povrchu a uvnitř jde o jednu velkou pohromu. :(

Začátek vypadal slibně a pojetí knihy bylo zajímavé a mělo i potenciál. Asi do sté stránky to ještě šlo překousnout, ale to co přišlo potom jsem nějak nedokázala strávit.
Troufám si říct, že víc stupidní a toxickou erotickou knihu jsem snad nečetla. :(
To jak se choval hlavní hrdina ( ale to se dalo asi očekávat vzhledem k předloze) a jak přemýšlel na mě bylo moc. Opravdu jsem se hodně nutila do čtení. Hlavní hrdinka byla hodně špatně vykreslená ženská postava, která si hodně protiřečí a já jen kroutila hlavou. Sexuální scény za mě prostě neklapaly. Bylo to přehnané, divné a zbytečně explicitní - nevím, jinde mi to nevadí, ale v této knize mi to absolutně nesedlo. Myslím, že z erotické literatury mám načteno docela hodně, a je mi jasné že toxicita a explicitní scény tam patří. Nicméně, tohle za mě nefungovalo a v sérii pravděpodobně nebudu pokračovat.

I tak ale věřím, že kniha má a najde své čtenáře , kterým příběh sedne více než mě. :)

23.07.2024 1 z 5

Ghostwriter Ghostwriter Alessandra Torre

Ghostwriter je mé první setkání s autorkou a já netušila co čekat.
No.. musím přiznat, že začátek knihy byl pro mě trochu utrpení. Nesympatická, panovačná hlavní hrdinka mi úplně nesedla do nálady a já přemýšlela zda knihu neodložit.
Ale!
Dala jsem tomu šanci a ještě že jsem to udělala. :)
Kniha se rozjela a já chtěla vědět co je to tajemství které hlavní hrdinka má a co se v její rodině vlastně stalo. Všechno se postupně rozkrývá, hltala jsem stránku za strankou a pak, když to přišlo jsem jen valila oči.
Silné, drsné a velmi smutné.
Nakonec jsem s hlavní hrdinkou trochu i soucítila.

Styl jakým je kniha napsaná se mi četl dobře a já do budoucna určitě další knihu od autorky skusím. :)

01.12.2023 4 z 5

Poslední číslo Poslední číslo Hayley Barker

Kniha která má za mě dosti reálný základ. Je plná zla a krutosti, ale je v ní i síla přátelství a lásky.
Hlavní hrdinové si mě hned získali. Hošiko je za mě silná a krásná postava a já jí po celou dobu čtení jen držela pěsti. Ben je postava, ktera si prošla velkým vývojem a to jeho prozření? Nádhera!
Bohužel nemůžu posoudit s jinými knihami tohoto žánru ,ale musím říct, že tohle mě moc, moc bavilo.
Kniha je v sekci YA a je to znát, jen mi přijde, že některé scény mi na YA přišli hodně brutální. Tak vlastně ani nevím jestli to označení je v pořádku.

Takže proč ne. Bavilo !

07.11.2023 4 z 5