kocour_mikeš komentáře u knih
Úžasná jízda, četl jsem již dříve v EN stejně jako všechny Andyho knihy. Dávám 95%. Kdo chce pokračovat doporučuji sérii Eismond by Brandon Q. Morris.
Příjemné a krátké počtení. Připomínalo mi to Hrabala. Dávám 95%.
Moc hezká kniha, dlouhý příběh, těším se na navazující příběhy, dávám 95%.
Velmi čtivá a zajímavá kniha. Hlavnímu hrdinovi obdivuhodně přeje štěstí (sem tam pokulhává:), vždy řeší jen jednu věc a čtenář je našponovanej, jak to bude dál. Dobře popsané a představitelné prostředí. Závěr je hodně scifi ;-) Četl jsem v originále, protáhlo se to na týden, ale já rád "dlouhé" příběhy:) Dávám 95%.
Kniha je čtivá, dlouhá a napínavá. Zpočátku mne odrazoval zdlouhavý a nezáživný popis (to je ten a támhleten a támhleto... snad 70 stránek), ale protože měla kniha vysoké hodnocení tak jsem to nevzdal a pak se to rozjelo. Řekl bych, že King nadržoval těm zlým a v městě bylo hodně blbů aby se to tak \"posralo\". V závěru mi trochu zkazil náladu tou drsnou apokalypsou.
Příjemné a návykové čtení :) Těším se na další díly. Dávám 85%
Dobře napsaná kniha ženou o ženách ve válce, podrobnější popisy jak to vidí žena, tématicky podobnou knihu jsem četl loni - Dívka, která spadla z nebe od Mawera, která rozhodně stojí za přečtení, zajména pro odbojnost. Za zmínkuí stojí také skvělá Sofijina volba, z poslední doby Vypravěčka nebo Hana z českých luhů. Dávám 75%.
Jako náctiletý jsem ji na ZŠ zhltnul a četl pak ještě několikrát :) Doporučuju dětem co čtou, je to prima dobrodružství!
Asi jsem od knihy čekal víc, určitě ale stojí za přečtení pro scífkáře, dávám 60%.
Pěkně napsaná kniha z českého přestředí z poválečného období, o utrpení a křivdách, o tom jací někteří jsme a můžeme být v mezních situacích, o změně morálky, o zapomnění, odpuštění a dalším. Podobnou knihu jsem zatím nečetl, dávám 90%.
Smutno veselý příběh a vhled do světa kde platí trochu jiná pravidla a je žádaný řád. Dávám 80%. (IMHO: ideální na čtení v AJ)
Příběh se silným nábojem se mi líbil, čtenář nemusí být věřící aby si jej užil. Dávám 85%.
(SPOILER... příběh začínající hrůznou tragédií, nevyřešené následky a zloba hlavního hrdiny postupně prochází s pomocí "skutečného" duchovního zážitku ke smíření se s realitou za pomocí průvodců a jejich vysvětlování.)
Velké překvapení, velmi dobře napsaný román. Bez hluchých míst a neustále zajímavý děj. Dávám 80%.
Tak to byla jízda, přečteno na 2 zátahy, doporučuju jako akční odreagovávačku po "náročnejch" knihách. V tomto žánru dávám 70%.