kocour_mikeš komentáře u knih
Úžasná jízda, četl jsem již dříve v EN stejně jako všechny Andyho knihy. Dávám 95%. Kdo chce pokračovat doporučuji sérii Eismond by Brandon Q. Morris.
Příjemné a krátké počtení. Připomínalo mi to Hrabala. Dávám 95%.
Po první třetině knihy skončilo prokousávání se a děj se rozběhl a byla to jízda až do konce. Se vzpomínkou na Focaoultovo kyvadlo jsem se těšil na šifry vzhledem k názvu, no čekal jsem jich víc ;-) Dávám 80%.
Barvitě a jednoduchým jazykem podané, hezké a strašné, člověk si zvykne na vše. Dávám 90%.
Líbí se mi čtivé a rychle plynoucí Hartlovy knihy, tato je na stejné vlně s neklesající kvalitou a dávám 85%. Příjemné čtení na dovolené :)
Pomalý rozjezd a pomalé vše, příběh se táhne jako sirup a máte čas o všem přemýšlet a propojovat. Dávám 90%.
Příjemné a návykové čtení :) Těším se na další díly. Dávám 85%
Moje první kniha tohoto autora, k dílu: 1. kniha super 2. kniha průměr. Hezké popisy a bohatost jazyka. Celkově dávám 80%.
Dobře napsaná kniha ženou o ženách ve válce, podrobnější popisy jak to vidí žena, tématicky podobnou knihu jsem četl loni - Dívka, která spadla z nebe od Mawera, která rozhodně stojí za přečtení, zajména pro odbojnost. Za zmínkuí stojí také skvělá Sofijina volba, z poslední doby Vypravěčka nebo Hana z českých luhů. Dávám 75%.
Pro mne velké zklamání, ačkoli má kniha spád je v ní mnoho "sakra náhodiček" a text osciluje jakoby v určení pro naivní děti a pak se zase tváří jakoby pro dospělé, celkově dost neuvěřitelné. Dávám 40%.
Dlouhý román o čtyřech kamarádech z nichž jeden je podivín a kdysi oběť zla, které deformuje jeho následné vnímání okolí. Autorka mistrně odkrývá minlost oběti a nechává nahlídnout čtenáři lidem vlastní krutost. Současně si lze na několika desetiletích příběhu užít zajímavé životy hlavních postav, krásné i nemocné vztahy, odpuštění bez odpuštění. Dávám 95%.
Dobře se čte, má spád, na druhou stranu na hard sci-fi zatím nic moc. Dávám 60% a uvidíme v dalších dílech.