kocour_mikeš komentáře u knih
Kniha má v podání sehraných autorů klasicky strující čtivý text, líbila se mi a přinesla očekávané. První dvě třetiny se zaměřením na výzkum byly nejlepší, v poslední a v závěru autoři trochu ubrali (a překombinovali s 3D realitou), přesto kniha byla na obvyklé lehce vyšší hladině kvality žánru. Dávám 65%.
Toto nebyl můj šálek čaje... Na mne se děj moc táhl se spoustou hluchýh míst, kniha mohla být poloviční a měla by větší spád; co mne štvalo bylo neustálé vyhýbání se Mr. Mandrakeovi. Dávám 30%.
Kniha bohatě překonala mé očekávání, film jsem viděl v různých verzích. Lehce archaická čeština nebyla na překážku. Překvapilo mne, že kniha, vzhledem ke své délce, neměla žádné slabé místo! Doplněno: Po zamyšlení s odstupem dávám do mých "doporučených" jako jednu z nejlepších knih co jsem kdy četl.
Směs brilantních, zajímavých a triviálních příběhů. Rozhodně stojí za přečtení!
Čtivá kniha, zejména po překonání pomalého rozjedu, zaujal mne popis metodik vyšetřování a pestrý popis prostředí tehdejší doby, ostatně spisovatel v poděkování na konci knihy píše, že čerpal hojně z archivů. Knih z této doby a prostředí jsem mnoho nečetl, dávám 85%.
Nečekal jsem pokračování filmového Foresta a knihu si opravdu užil. Přirovnal bych ji typu knih Roberta Granta u kterých se člověk taky zasměje, ale každý je nemusí...
Velmi čtivé, prostředí vládců mi trochu upřipomnělo Egypťana Sinuheta, mou oblíbenu knihu.
Moje první kniha co jsem přečetl po slabikáři, moc se mi tenkrát jako dítěti líbila!
Písečná žena byla pro mne překvapením, zpočátku pomalý rozjezd a postupně gradovaný děj se zajímavým závěrem.
Moje první kniha tohoto autora, k dílu: 1. kniha super 2. kniha průměr. Hezké popisy a bohatost jazyka. Celkově dávám 80%.
Zajímavý pohled, poslední 1/4 knihy byla méně čtivá. Dávám 75%.
Jedna z knih, která mi natrvalo uvázla v paměti, třeba jako Betonová zahrada či Dívka od vedle. Za hluboký psychologický vhled, popisný styl a vytříbenost psaní dávám 90%.
Tempo mi tentokrát nesedlo, příběh rozvláčný se spoustou vaty, styl utahaný. Komu se líbili vlci, doporučuju přečíst si Totem vlka. Dávám 65%.
Čekal jsem Linna, pak krimi a nakonec to byla pěkná jízda, kterou si obstarávám u autorů jako je Rollins či Preston&Child v jejich neuvěřitelných příbězích. Líbilo se mi, že v gradaci děje (krizových situacích) si autorská dvojice (Kepler) nepomáhali k jeho řešení náhodou nalezených či potkaných prostředků (typu: našel ležící tyč/meč/kamen či bojovníka/MacGyvera ochotného pomoci) po cestě. Dávám za překvápko a napínavý příběh 85% a jsem zvědav na pokračování serie.