kolacky komentáře u knih
Jedna z věcí, které se mi moc líbily, je přátelství Florence s Dwanem.
Ach jo. To se dalo čekat, když je Kate tak strašně aktivní... Aspoň bude Tomasetti mít čas na případnou ZMĚNU, abych nespoilerovala.
Sice drobátko předvídatelné, ale MOC pěkné. Vřele doporučuju!
Výborné čtení! Skoro jako Eva Dallasová. Napínavé až do konce. A miluju městečka, kde se všichni znají, a to Nora umí jaksepatří.
Skvělé čtení, jako vždycky, pro všechny, kdo mají rádi historické detektivky! Mimochodem, knížek už je jedenáct, jak jsem se dozvěděla na stránkách https://melstarr.net/index.html#home. Všem příjemnou četbu!
Mně to přišlo krapet přitažené za vlasy. Ne to téma, to je bohužel dost aktuální. Ale ty přeběhy, přelety, převozy, ztráta paměti, ze zločince zachráncem, génius, který vynalezl TAKOVÝ virus... nevím. Nijak zvlášť mě to nenadchlo.
Dostala jsem se k Adamsbergovi na přeskáčku, ale už se orientuju... a knížku od knížky ho mám radši. Včetně jeho problematického, leč úžasného týmu. Miluju poručici Retancourtovou! Po přečtení tohohle příběhu jsem usoudila, že minimálně její babička musela být mimozemšťan, který jí odkázal všechny ty úžasné vlastnosti!
Výborná věc, pan Hrdlička umí, zná reálie a je vtipný!!!
Tak trochu jsem se bála, že to bude o politice... Ale ne, je to pořád náš starý dobrý Královic Štěpán. Moc mě potěšily pasáže z Derry (To). Budu si TO muset zase přečíst.
Uchvátila mě forma - deníky, výstřižky, dopisy, záznamy z fonografu... Nehledíc na příběh, samosebou, ten je úžasný!
Ano, předvídatelné, ale milé a vtipné. Moc pěkně se mi to četlo.
Klasická, spolehlivá Nora. Dobrý příběh, sympatické postavy, zápletka málem z horroru, romantika dokonce dvakrát. Příjemné čtení. A Joannie, tu musíte obdivovat.
(SPOILER) Líbilo. Zradu jsem tušila ve chvíli, kdy se za scénou objevila Kateřina Howardová, protože tak nějak vím, co tam bylo. Ale jinak si děvčata celkem dobře poradila, šafránu není nikdy dost :-). A kamarádky taky hodně pomůžou.
Knihy paní Loukotkové jsem četla jako školačka, hlavně Spartakus, to je moje srdcovka... Takže jsem si libovala i při čtení jejích vzpomínek a receptů. Měla skvělé prarodiče a výtečné přátele. Některé recepty vyzkouším, vypadají moc jedle. A hned začínám shánět jeden výtisk pro přítelkyni.
Moc příjemná drobnůstka pro milovníky muminků a paní Tove.
Dobrý, neobvyklý příběh, možná mi nepatrně připomněl Dobrá znamení. Ovšem jedině v dobrém ;-).
A opět jsem se kochala nádherným jazykem paní Novákové, jak ve smíchovském baroku, tak českého puberťáka. Reálie příjemné, hodnověrné, prostě jsem si to zase užila!
(SPOILER) Lincoln a Amélie, skvělá dvojka, a jejich neméně skvělí přátelé policisti. A jsem ráda, že se Hodinář už nedostane do dalšího pokračování. Že nebude věčně prudit jako TAMTEN padouch u Keplera.
Příjemné překvapení - jeřábník a jeho Polly.