Komnenos komentáře u knih
O živote jednoduchých ľudí žijúcich za polárnym kruhom, kde sa realita prelína so neskutočným, kde legendy sú súčasťou života.
Prvé tri štvrtiny knihy komunistická propaganda, potom prichádza samotný Osud človeka.
O štipku lepšie ako Večne je zelený..., ale tiež nič moc.
Zatiaľ najhoršia kniha, akú som doteraz čítal. Že prúd vedomia. Totálna kravina.
Treba si to priznať, v porovnaní s predchádzajúcimi dielmi najslabšia časť trilógie. V žiadnom prípade ju však nemožno totálne odpisovať.
Úspešné pokračovanie hrdinov jednotky, najmä Alfréda Mešťánka.
Najlepšia kniha od slovenského autora a jedna z najlepších kníh, ktorú som doteraz prečítal. Alegória spoločenského zriadenia u nás.
Surovo podaná realita. Prečítal som od neho Faktótum a toto a myslím, že stačí.
Prvých 30 strán úplne excelentných, zvyšok knihy sa však točí dokola o tom istom.
Čakal som od toho viac, asi preto sa moje predstavy nenaplnili, že som čítal len akúsi skrátenú verziu. Ale na to, že je skrátená, som prišiel až na konci.
Dej , charaktery, štýl celkom dobre zvládnuté. Len prečo taký debilný názov ako pre deti predškolského veku.
Málokedy sa podarí, aby bola knižná predloha aj v film v takej excelentnej symbióze.
Samozrejme, 1984 a Zvieracia farma, sú len jedny resp. dve, ale ani toto nie je na zahodenie.
Ťažko povedať, čo je lepšie, 1984 alebo Zvieracia farma. Oba sú klenoty svetovej, jak sa hovori, spisby.
Jedna z najlepších kníh, čo som kedy čítal, ale to už tu povedalo asi viac ľudí. Nechápem prečo to nemá 100 %.
Túto knihu si človek môže vykladať tisícimi spôsobmi, to je na nej úžasné.