konicekbily komentáře u knih
Od autorky jsem již přečetl více knih v jiných sériích. Toto beru jako úvod nového seriálu. Uvidíme!!!
Po dlouhé době se mi do rukou dostala směska červené knihovny a detektivního příběhu. Jako odpočinkové čtení na dovolenou to nebylo špatné.
Natahovaný děj rozvleklého čtení mnoho překvapení nepřinesl. Velice zajímavý je popis alpské zimy při nadbytku sněhu.
Místy poměrně nudný příběh z lékařského prostředí. Žádný velký trhák to není.
Poměrně rozsáhlý román z meziválečného Německa. Ukazuje rozloženou společnost se vším všudy. Někde se děj vleče, ale to byl patrně autorův záměr. Zápletka a její rozuzlení je ale poměrně originální.
Pokus o zpřístupnění/rozšíření informací k dané problematice. Domnívám se, že mnoho nového do oblasti autor nepřinesl. Je to spíše beletrickým způsobem zpracovaná "malá encyklopedie" o templářích a zednářích.
Autorce se kniha nepovedla. Určitě jsem četl lepší detektivky.
Tři příběhy z amerického západu kromě krimi příběhů podávají obrázek i o tom, jak se život v USA mění. Třeba občan černé pleti není afroameričan, ale černoch- atd.
Vítám na knižní trhu opětovné série "3x", kdy jsou zařazovány tituly oblíbeného autora a jeho oblíbeného vyšetřovatele. Výběr příběhů je perfektní - a přineslo mi to plné uspokojení.
Knížka dobře zapadá do autorčiny série s vánoční tématikou. i když zápletka není úplně originální a něco je příliš "americké", je to dobré odpočinkové počteníčko.
Tentokrát jsem v sérii udělal záměrně velký skok kupředu, abych si udělal názor, jak se to bude vyvíjet. Je to dobrá série, ale autor se mockrát opakuje a stále se navrací k již skončenému - popsanému v předchozích dílech a tím to zbytečně natahuje. Průměr.
Jeden z pohledů na budoucnost lidstva, jak by to mohlo dopadnout, Ještě, že je to jen fikce!
Soubor tří - asi povídek, nebo už možná - novel ve mne mnoho stop nezanechal. Dle mého nároru to nejsou detektivky, ale je to popisování práce aktivního novináře při napomáhání objasnění krimi případů
Další kousek ze špionážní série. Líbil se mi. Ale poznávám, že mi mnohdy chyběla návaznost na nepřečtené předchozí díly. Pokud mi zbude někdy v životě více času, přečetl bych si to celé pěkně od začátku.
Náš génius je v důchodu, skoro bych řekl, že se nudí, a tak uvítá žádost jednoho policejního důstojníka, aby napravil jeho chybu, kdy policejní a soudní aparát posílá na smrt justiční oběť. A Hercule se obětuje také: ubytuje se v nehostinných podmínkách, jí téměř nejedlou stravu a bez Hastingse a jde do doho čelem. A skoro nikdo neví o koho se jedná - když se představí! Tolik utrpení pro génia! Trochu jiný styl autorky oceňuji a děkuji!
Při čtení detektivek autorky mne vždy udivuje dokonalost vymyšlených zápletek, kdy jsme bez šance na to, jak to bylo doopravdy, přijít. Ale v závěrečném vyhodnocením nám Agatha ukáže, že nám šanci dala. Ale nemáme tolik aktivních šedých buněk, jako geniální detektiv a tak raději jdu číst její další kousek z jejího díla.
Kniha má široký záběr! Autor se snaží popisovat trable policejní práce ve Francii i v Kanadě, vytvořil neuvěřitelně komplikovanou zápletku a způsob provádění vražd je neobvyklý. Připadalo mi to příliš složité, ale toleuji mu to.
Sbírka povídek našeho předního autora. Některé povídky se mi moc líbily. Něco si od pana Cílka zase přečtu.
Směska povídek od našeho spisovatelského páru. Jak už to bývá, některá se mi líbila více, jiná méně. Každopádně je to oživení - jsou odlišné od celosvětových krváků.