konicekbily komentáře u knih
Zatím nejtenčí příručka pro amatéry pro odstraňování bolestí pohybové soustavy člověka. Jednoduchým způsobem vše vysvětleno, malými fotkami napomáhá k pochopení cviků. Cviky jsou seřazeny podle zdrojů potíží.
Zajímavý nenáročný příběh s již dříve v literatuře použitou hlavní zápletkou mi poskytlo odpočinkové čtení. V rámci prodejnosti nových knih autor vymyslel funkci "záhadologa", ten má dobrou náplň práce - objasňuje neobjasnitelné.
Do knihy jsem se pustil s cílem se dovědět něco více o Templářích - a ve spojení s detektivnou. Ani jedno - ani druhé nenaplnilo mé touhy o nějaké radikální poznatky v těchto směrech.
Dvě klasické detektivky od mého oblíbeného autora. Jak moc se liší od moderních detektivních thrillerů! Když si něco potřebuje promyslet, nesvolává rozšířenou poradu třiceti lidí, ale jde si to promyslet na skleničku.
Zpráva o výkonu práce kriminalistů při odhalování vraha porcované oběti/obětí. Nic víc za tím nehledejte a super výkon nečekejte. Průměr.
Zajímavá sbírka detektivních povídek naší přední autorky.
Zdařilý kousek od první dámy zločinu. Na poměrně málo stránkách nás vodí za nos ode zdi ke zdi, zahrnuje falešnými a velice pravděpodobnými teoriemi o vrahovi, a nakonec aby nám to slavný vládce šedých buněk osvětlil. A skutečně to nemohlo být jinak!
Doporučuji knihu pro učitele literatury ve všech jazycích po celém světě. Zářný příklad toho, jak velice dobrý spisovatel si libuje v psaní - a to mu jde velice dobře - si uspokojil svoji touhu po psaní bez ohledu na to, zda zbytečné natahování a překombinovanost děje by mohlo čtenářovi vadit. a tady mi to už vadilo!
Dokonalá znalost prostředí, nejenom amerického - myslím tím severo i jihoamerického- i čínského mu umožnila napsat další skvělé pokračování "čínské série". A mne přinutil k úvahám o nerovnoměrném vývoji lidstva v různých koutech naší planety. Příští díl si rád přečtu.
Nenáročná sbírka kriminálních minipříběhů (patrně získané ) z policejní praxe. Komplikované zápletky zde nehledejte.
Opět velice dobrý thriller od mé oblíbené autorky. Vše jak má být: napětí, nečekané obraty a závěrečné překvapení. Jenom někdy se mi zdálo, že je příběh zbytečně natahován.
Pro středoevropena těžko pochopitelný popis života na španělských ostrovech - a navíc psaný severoevropanem v rámci severské krimi - kdy hlavní hrdina se rozhodne převzít vyšetřování do vlastních rukou. I styl psaní mi připadá svérázný, ale za co cenu dostal autor, to jsem nepochopil.
Nenáročná odpočinková četba, autor se snažil asi o nějaký novátorský přístup, ale to se mu moc nevydařilo. Přečíst na cestách se to i vzhledem k formátu knížky určitě dá.
Komisař asi dostal nějaký flastr, neboť není v Paříži, ale potuluje se někde na venkově. A i tam mu to jde pěkně od ruky a vyřeší vraždu. A kolik různých nápojů během vyšetřování vypije!
Zajímavý propletenec současnosti s minulostí. "Ne vždy věci vypadají, jak se zdají", napsala Agatha Christie v jedné z detektivek. A zde to platí úplně!
Hezky napsaný příběh, někdy možná až moc do šířky. Autorka je skvělá!
(SPOILER) Široce rozvinutý příběh série vražd s korunní svědkyní malou holčičkou pomalu jde kupředu se zdánlivě až zbytečně popisovanými podrobnostmi života policistů na jedné straně a potenciálními podezřelými na straně druhé. Až konec vše osvětlí.
Zamotaná kniha, příliš mnoho postav a roztříštěný děj. Autor asi předpokládá nějakou větší řadu detektivek ze skotského pobřeží a snaží se na úvod nás seznámit s potenciálními hrdiny. Nu, uvidíme!
Komiksové zpracování jedné stránky našeho odboje za druhé světové války. Pro znalé opakování známých skutečností, pro jiné to může být inspirace ke studiu válečné historie.
Autorovy knihy čtu napřeskáčku, dobrovolně jsem opustil sledování vývoje hlavního hrdiny. Styl knihy mi vyhovuje, tentokrát nám nabízí pohled na to, jak to tenkrát bylo. Anebo to nebylo tenkrát a bylo to nedávno? Snad to už nebude.