Kortez komentáře u knih
Audiokniha. Nový příběh na pozadí staré Bestie, mé první a nejoblíbenější detektivky od Dominika Dána. Mám výhrady jen k tomu že vrah byl znám čtenáři daleko dřív než "vraždárom" a že příběh vykrádá sám sebe. Naopak jsem byl rád že ubylo politiky a mafie.
Rhyma a Sachsovou mám rád od mého prvního střetu v knize Sběratel kostí.
Tenhle příběh byl zajímavý díky "hmyzákovi" a pak rozdělením hlavních postav na dva tábory. Už mám připravenou další knížku s Rhymem a Sachsovou.
Poprvé jsem četl Maryčku ještě jako kluk. I když poezie není můj šálek kávy, na tohle smutné a tragické dílko nedám nikdy dopustit.
Zasa ďalšia oddychová kriminálka so známou partičkou vraždárov z Nášho Mesta. Čítal som kde sa dalo.
Čítal som v mobile počas volných vecerov. Ako vždy to svizne odsypalo a v druhej casti knihy sa už dej rutil raketovou rychlostou, zase - ako vzdy.
Audiokniha. Tentokrát mi kniha nesedla tak jako jiný HH, myslím že to bylo přednesem ve slovenštině. Hlas byl často tichý, málem by se zdálo že to pan Mňahončák čte šeptem.
Audiokniha. Sáhnul jsem po dalším dílu s Rhymem a Sachsovou a stále nemůžu najít tak zajímavý a poutavý příběh jako byl Sběratel kostí. Bavilo mě to už jenom z faktu, že této nesourodé dvojici fandím na literárním detektivkovém poli.
Po knize jsem sáhnul kvůli ČV2024. Byli jsme totiž na poslední dovolené v Albánii.
Thriller hodnotím jako průměrný, neměl jsem veliké očekávání a tak jsem nebyl až tak moc zklamán. Nejvíc mě mrzí že se příběh netýkal přímo původně ztracených studentů, ale až událostí mnoho let po jejich zmizení.
Audiokniha. Vyslechnuto v rámci čtenářské výzvy 2023, příběh odehrávající se ve vesmíru. Sci - fi není můj šálek kávy a tak to bylo spíše utrpení. Čekal jsem od toho počinu víc.
Přiznám se ze jsem čekal dramatičtější rozuzlení záležitosti, která rozzuřila Hitlera k nepříčetnosti a zapříčinila smrt nejen houslisty který mu v ten večer hrál. Příběh překvapivě nekončí happy endem co mi ale nějak nevadilo, protože jsem se nijak zvlášť citově k postavám nepřiblížil. Hodnotím jako průměrný román který má sice spád, no chybí tam právě ta příměs která obvykle přidává hvězdy v hodnocení na maximum.
Audiokniha. Vyslechnuto na služební cestě po Francii v autě počas polykání nekonečných vzdáleností této překrásné země.
Od příběhu který je inspirován skutečnými událostmi jsem očekával víc, ale pravděpodobně je tohle dílko cílené na ženské čtenáře. Každopádně jsem si taky našel pasáže které mě zaujali na 100%, třeba výcvik.
Audiokniha.
Vyhledal jsem si první díl série se Servazem a měl možná velké očekávání. Nebo jsem se málo soustředil na poslech při práci, každopádně se mi jeví že kniha měla víc hluchých a nudných míst než by bylo vhodné. Kůň, léčebna, vraždy a samovraždy byli v pohodě, chtělo to jen víc propojit, nebo někde něco ubrat.
Audiokniha. Vyslechnuto cestou v autě, příjemné spestření všech těch knih o druhé světové. Z knihy každý pochopí rozdíl mezi náckem a normálním Němcem, pokud se to dá takhle jednoduše rozdělit. V knize Zimní muži to vůbec nebylo takto krásně černobílé, tam se právě ti normální měnili na nácky a bylo to alespoň pro mne uvěřitelnější.
Audiokniha. Jedna z lepších dánoviek. Namiesto mafiánov sa objavili esesáci a to bola pre mňa príjemná zmena. Ten útek do rodinnej histórie sa fakt vydaril. Druhá línia so sadistickým pedofilom bola hnusná, vlastne ako pedofili sami...
Audiokniha. Příjemný poslech, doslova pohlazení na duši nebýt těžkých témat války.
Vyslechnuto jako audiokniha během svátečního Novoročního večera. Novela jak krátká, tak plná obsahu. Žádné zbytečné slovo, žádné vysvětlování, žádná vata. Přímé, trefné a jde to pod kůži, pokud si to čtenář nebo posluchač stihne včas uvědomit.
Prečítal a vypočul som takmer všetky dielka Dominika Dána a pristihol som sa že mi začína vadiť typ humoru ktorý sa neustále opakuje - a to že sa niekomu nechce do práce, že je víkend alebo sviatok, že robia nadčas. Neviem si predstaviť otravovať kolegov v práci takýmito nárekmi. Asi by ma niekde poslali.
Vyrastal som v podhorskej dedine na Slovensku a tak Strach bol pre mna jasnou volbou. Sice skutocny strach sa nedostavil, na to mám až prilis vela zazitkov z hor, ale citatelsky zazitok bol dobry, každý vecer som sa tesil ze sa v knihe posuniem dalej a dalej do lesa. Koniec mi prisiel trocha usmevny, myslím tým poslednu stranu, nie vyvrcholenie pribehu, ale inak skvely mrazivy pribeh. Za mňa skoda že tam nebolo viac okolo archeologie, artefaktov atd. Ked už to bolo v knihe nakusnute, mohlo sa to pekne zapliest.
Audiokniha.
Vyslechnuto v autě jako nenáročný krimipříběh. Lákalo mě prostředí kde se to odehrává a tak jsem byl v podstatě spokojený. Venku za okny mrzlo až to praštělo a v románu se potápěli v teplém moři...
Audiokniha. Vyslechnuto na popud CV 2023 - kniha, která se odehrává ve vesmíru. Tak trochu jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem Verneho četl docela často a žasnul nad jeho vizionářstvím. Teď když je technika ještě daleko vpředu, než za mého mládí se ty Verneho vize zdají ještě obdivuhodnější.