Košišta Košišta komentáře u knih

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Skvělá kniha, zhltla jsem ji za dva dny, ale připojím se k ostatním komenátřům, závěrem jsem byla lehce zklamaná, rozplynul se v rozmýšlení, ačkoli si myslím, že si téma zasloužilo údernou tečku na konci.

24.08.2019 3 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Rozjezd skvělý, ale k čertu s tím koncem! To přece nemohlo G.R.R. Martina uspokojit?

01.12.2017 3 z 5

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Knížka pravdivá a čtivá. Pohybuji se v oboru, kde na alkoholiky narážím velmi často a sama občas vedu vnitřní boje, jak se vůbec na alkoholika dívat... knížka mi nabídla opět jiný pohled.

09.03.2017 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Odskok od detektivek k české autorce vyloženěně nezklamal. Čtivý, i přes velké množtsví postav poměrně přehledný román, navzdory předsudkům jsem ho přečetla rychle, zůstaly pocity, že život je zatraceně nevyzpytatelný...

28.05.2016 4 z 5

Pád Pád Simon Mawer

Četla jsem když vyšla, což je už nějaký pátek, ale pořád ji mám v hlavě. Krásný příběh, co se mi tosikl do mysli, poutavé scény z horolezectví, druhá světová válka, krapet zdravotnictví, prolínání časový rovin, lásky, rodinná tajemství, pro můj vkus dokonale namixované a závěr nezapomenutelný. Za mě pět hvězd a čestné místo v knihovně.

10.05.2016 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Rowlingová nezklamala ani pod pseudonymem. Skvělá knížka, úžasná přehlídka nejrůznějších postav a postaviček ze showbyzbysu, těším se na český překlad pokračování. Cormoran a Robin mají čestné místo v knihovně.

10.08.2014 5 z 5

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Mám doma, přečtené snad milionkrát s osobním vztahem :) Vodácká bible, tak přidávám obrázek.

30.06.2014 5 z 5

Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Překvapivá, melancholická, obálka pro mě dokonale vystihuje atmosféru, začetla jsem se hned, příběh mě nadchnul a ráda se k ní zase někdy vrátím.

30.06.2014 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Začínala jsem číst Jáchyma a jsem za to ráda, Veronika už jen příjemně doplnila. Ocenila jsem, že se příběhy neopakovaly, naopak odkrývaly situace, příběhy, myšlenky z té druhé strany. Má největší chyba byla, že jsem očekávala ( a ano chtěla ) Erotikon, což byl nesmysl, Občas situace překombinované na můj vkus až moc ( nebudu spoilerovat ), styl vyprávění se mi ale líbil, za dva dny jsem slupla tuhle "oddechovku" i když oddechovka to zase až tak není. Přečtu znovu předchozí dvě knížky, ty mě bavily.

30.12.2016 4 z 5

Dcery Dcery Kateřina Dubská

Krásně napsaný silný román, inspirovaný rodinou autorky. Styl psaní je stejně bohatý jako u předchozí knihy Člověk Gabriel, osudy žen i mužů jsou navzájem propojené vláknem, které se občas napíná, občas i trhá.. Zajímavá sonda do vztahů, jak se snadno lze provinit na dětech, které dál přenášejí své břímě na další generace a čtenář vyloženě čeká, kdy se to všechno zlomí, kdy se objeví někdo, kdo to zastaví. Je pravdou, že v postavách se občas ztrácí, chce se to znovu vrátit, absolutní klid na čtení, což jsem bohužel moc neměla, proto se vracím na začátek a vím, že si knížku vychutnám a neubráním se srovnání s vlastními rodinnými příběhy, protože pohnuté osudy se najdou v každé rodině... Plný počet, ikdyž čtení bylo náročnější, jak řekla jedna postava, je to jako rýpnout do hnoje a z něj se vyvalí všechno to zkažené, prolezlé červy a brouky.. Taková knížka ve Vás zanechá silnou stopu.

04.06.2016 5 z 5

Čas mezi šitím Čas mezi šitím María Dueñas

Strhující knížka, napínavá, druhá světová válka z jiného ( španělského úhlu ) jenom za mě malinké mínus za konec, abych nevyzradila pointu, konec mě zklamal, nějak jsem chtěla vědět víc...

02.01.2015 5 z 5

Zuzanka a její další příhody Zuzanka a její další příhody Catherine Metzmeyer

Opět čtená mým dětem, krásné ilustrace, příběhy čtivé.

04.06.2016 4 z 5

Neviditelná Zuzanka Neviditelná Zuzanka Eduard Petiška

Další z knížek přečtená mým dcerkám. Do budoucna jistě oceněníme velké písmo ideáln í pro prvňáčky. Příběh se dětem líbil a to je důležité :)

04.06.2016 4 z 5

Anna a Vlaštovčí muž Anna a Vlaštovčí muž Gavriel Savit

Jak zmínila "bosorka", úplně bych viděla výtvarní ztvárnění, ale popravdě za mě tomu "něco chybělo". Četla jsem po "Jsou světla která nevidíme" a "Vypravěčce", možná to byl ten kámen úrazu. Čekala jsem velký silný příběh s vysvětlením, zkrátka mi něco chybělo, konec vyloženě zklamal, pro mě nedotažený. Tři hvězdy za ten nápad a kvalitní rozjezd, pak už to byl jenom sešup dolů...

28.05.2016 3 z 5

Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Čekala jsem, až vychladne mé rozčarování po přečtení, ale pořád se tak nestalo. Slabé, jedno klišé horší, než druhé, škoda slov. Autorka odpustí, ale tohle byl odfláknutý brak. Vyhozené peníze a zabírající místo ve čtečce.

27.01.2016