Kris204 komentáře u knih
Knížku jsem zdědila po svém tatínkovi, pro kterého je to nejoblíbenější knížka dětství a já s ním musím souhlasit. Krásný příběh, spousta dobrodružství i zajímavých informací. Moje srdcovka, ke které se ráda vracím i v dospělosti.
Krásne odpočinkové čtení,u kterého se i zasmějete:)
Po přečtení mi zůstala mile pohodová nálada..
Ano, knížka je oddechovka, ale zároveň se mi líbilo, že hlavní hrdinové měli problémy, které se nevyřešily lusknutím prstu, ale pracovali na jejich řešení (terapie apod.). Za mě to není příběh, který hned zapomenu, bylo tam něco navíc :-)
Já trošku pokazím hodnocení. Knížku jsem přečetla na jeden zátah, pobavila mě, ale... Mělo to být rozdělené do dvou dílů a trochu více propracované. Děj i okolnosti byli hodně rychlé, povrchní, spousta věcí (i postav) nedořešená. Přišlo mi, že sotva jsme se seznámili s prostředím a Svatou Marií, najednou byl skok a jsme po pěti letech. Postavy se do sebe najednou zamilovali, i když v knize nebylo skoro žádné seznamování. Prostě mi to celé příšlo příliš uspěchané. Ale celkově mě kniha bavila a pokud u nás vyjde další díl, rozhodně si ho přečtu :-)
(SPOILER) Tahle knížka mě zklamala. Ano, občas byla vtipná, ale hlavní hrdinové měnili názory bez jakýchkoliv důvodů (vnímání sebe navzájem jako šéfa-zaměstnankyni) a bum, vlastně bez důvodu se najednou hrozně zbožňují a přitahují. Celý příběh byl zbytečně natažený, konec nedával moc smysl.
Kniha mě velice zklamala - podle mě se jedná snad o nejslabší knihu, kterou jsem od autorky četla. Anotace nevystihuje to, že je kniha opět zaměřením spíše fantasy a za vše mohou kouzla. Začátek je poměrně surový, pomalý, vše vysvětluje, což ničemu nevadí, ale ten konec... Příliš rychlý, nic nevysvětleno, konec moc nedává smysl... Navíc opět nikde nebylo napsáno, že se jedná o (předpokládám) trilogii, takže jsem čekala uzavřený příběh. Autorka rozhodně napsala lepší knihy.
Autor se vrátil do starých kolejí a po rozpačitém třetím díle jsem se při čtení opet nahlas smála a výborně se bavila:) Skvělá oddechovka.
Souhlasím s komentářem Ketfl.. tohle psala Elle Kennedy?
Je to spíš povídka, jednoduchý příběh bez pořádné zápletky.. Elle to umí lépe, doufám, že další knihy budou lepší..
Zajímavý příběh o tom, jak kontext a vlastní interpretace mohou změnit chápaní jakékoliv situace. Celý příběh byl hezky napsaný, nešlo ani moc o romantickou linku jako spíš o přátelství, ale vůbec to nevadilo. Jen konec byl příliš uspěchaný, neuškodilo by ještě pár stránek.
Za mě trochu zklamání. Myslím si, že autor ze světa nevytěžil, co mohl. V příběhu bylo hodně postav, konec byl rychlý a poměrně dost zmatený - myslím, že si zasloužil více rozepsání a vysvětlení. Celkově se mi kniha moc dobře nečetla.
Anotace je trochu zavádějící, ale je to krásný romantický příběh, který si ráda znovu přečtu.
(SPOILER) Tedy, začátek vypadal slibně, postavy byly dobře popsané, vypadalo to, že budou mít hloubku. Pak už se víceméně chovali nedospěle. Melody má sotva titul z Bc. ale vezmou ji do skvele firmy na skvělé místo za skvělé peníze, aby tam pak víceméně nic nedělala? Ale mela hodne casu na kaficka se sefem a penize na drahe saty a jogu. Práce ani věda (ta vubec) nejsou téměř zmiňované, konec je uspěchaný. Za mě velké zklamání. Kdyby byla kniha třeba o 100 stran delší a propracovanější, bylo by to lepší.
(SPOILER) Pozor, je to dílovka!
Já jsem za to naštvaná. Těšila jsem se na jednodílné fantasy, příběh ve smyšleném světě, ale romatický příběh dvou lidí (Kaie a Robin).
To jsem sice dostala, ale děj (ani jejich vztah) nebyl uzavřený, a ještě konec naznačuje dlouhý epický příběh boje (asi) bohů. To jsem od knihy podle anotace nečekala a dost mě to zklamalo.
Odpočinková pohodová knížka - nic náročného, nic překvapivého, ale ty kulisy kuchyně a vaření mě baví :-)
(SPOILER) Nedočteno. Za 150 stránek téměř nebyla žádná interakce mezi hlavními postavami, ale hrdinka už se stihla zamilovat. Neustále mlčení a zapírání předchozí práce, vyřešení desítky let trvajícího sporu rozděleného města tím, že postavíme most a vše bude ok?! Za mě veliké zklamání, protože předchozí kniha se mi opravdu hodně líbila.
Krásná jednohubka, uzasne doplnění příběhu:)
Pořád doufám, že autorka napíše další díl.
Hezký příběh, ale oproti jiným od autorky moc jednoduchá, bez zápletky či prekvapeni.. stačila by krátká povídka.
Za mě zhruba 2,5 hvězdičky. Začátek byl psán poměrně strašně, přemýšlela jsem, že knihu odložím. Většinu knihy se postavy chovaly zhruba na 17, nedospělé, přelétavé, nelogické. Konec to poměrně zachránil.
Přišlo mi to jak román pro dívky, jen postavám bylo víc let.
Knižní ekvivalent amerického akčního filmu. Výborná oddechovka.
První půlka zajímavá, vtipná a dobře čtivá, ale ten konec.. uspěchaný, nelogický, nedotažený.. Chtělo by to natáhnout knihu aspoň o 50 stránek a vše dovysvětlit.