kristyna4414 kristyna4414 komentáře u knih

Evžen Oněgin Evžen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

"Já píši Vám - co mohu více?
Co mohu ještě dodati?"

Evžen Oněgin mě nezklamal, krásně verše, a to nejen Taťánin dopis Oněginovi, ale velmi mě zaujal i její proslov na konci knihy.
Nejvíce bych vyzdvihla postavu Taťány, která není charakterizována jako typická krasavice, ale především jako šarmantní, sečtělá a zásadová dívka, což mi přišlo příjemně osvěžující.
Jediným drobným negativem se pro mě staly autorovy vsuvky, či promluvy ke čtenářům. Ty mě trochu rušily od samotného příběhu.

20.01.2019 5 z 5

Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

(SPOILER) Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem četla, konec mě dostal. Smutné a děsivé.

12.07.2023 5 z 5

Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Forma se mi líbila mnohem víc než obsah.

26.10.2018 2 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Společně se třetím dílem se řadí k mým nejoblíbenějším. Líbily se mi vzpomínky na mládí Lorda Voldemorta, Harryho fascinace princovou učebnicí i postava nového učitele na postu mistra lektvarů, profesora Křiklana. Ten je zmijozel jak má být (a konečně výrazná zmijozelská postava nesympatizující s Voldemortem.) Konec je velmi překvapující a jsem ráda, že jsem knihu četla až nyní a nemusím čekat na to, jak to je se Severusem...

17.11.2016 5 z 5

Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

(SPOILER) Kniha mě bavila a byla dost čtivá a napínavá, námět se mi líbil i postavy byly fajn. Kdo má rád akčnější thrillery, bude spokojen. Hvězdičku strhávám, protože mě neuspokojil konec a pro mě dostatečně nevysvětlená konspirační linka s panem Whitem.

07.06.2023 4 z 5

Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Velmi dobrý thriller/detektivka, ale koho napadlo dávat milion poznámek pod čarou? Některé na první pohled zcela zbytečné (zkratka pro státní zastupitelství v poznámce pod čarou, proč?).

16.10.2022 4 z 5

Proč spíme Proč spíme Matthew Walker

Tuhle knihu by si měl přečíst úplně každý. Výborná.

16.11.2022 5 z 5

Selhala demokracie? Selhala demokracie? Niheer Dasandi

Velmi originálně (a podle mě i pěkně) graficky zpracovaná kniha, poskytující základní přehled dějin demokracie. Čte se rychle a zábavně, ale postrádá hloubku, takže pokud Vás něco více zaujme, budete muset googlit. Koneckonců nepředpokládám, že to bylo zamýšleno jinak, 140 stran je 140 stran.

06.01.2019 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

(SPOILER) Bylo to čtivé a vlastně mě to bavilo, ale pořád jsem čekala na nějaký twist, protože jsem si říkala, že to snad tak jednoznačné od první kapitoly s panem manželem být nemůže a bohužel jsem se nedočkala. Přišlo mi, že Millie měla v průběhu knihy víc rozumu než hlavní hrdinka a líbilo se mi jak to vymyslela, aby pomohla sestře :)

16.11.2022 3 z 5

Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

(SPOILER) Pozor obsahuje spoilery.

Velmi nevěrohodně popsané postavy (zejména Martha a jejich 50 přezdívek) a děj taky nic moc, opět zejména Martha a její životní příběh, který mi nesedl ani trochu. Samotná dějová linka Seleny byla asi nejlepší, i když mi přišla ufňukaná a nerozhodná.

24.09.2022 1 z 5

Všichni mrtví Všichni mrtví Charlaine Harris

V tomto díle mi byla Sookie docela sympatická a několikrát jsem se i zasmála ("Zajímalo mě, ke které církvi se Eric jako kněz hlásí. K církvi vysokých zisků?")
Zatím pro mě asi nejlepší díl série.

19.05.2016 4 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Srdcová záležitost v nádherném vydání :)

Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Zbožňuju způsob jakým dokáže G.R.R.Martin vykreslit charaktery postav.
Nejoblíbenější postavy: Jon, Tyrion, Littlefinger

29.04.2016 5 z 5

Mrtví v rodině Mrtví v rodině Charlaine Harris

Pro mě slabší než předchozí díly. Hlavní linka se stvořitelem Erica mě vůbec nebavila, respektive charaktery Ocelly a Alexeje. Teprve posledních 30 stran mě víc zaujalo.

28.05.2016 3 z 5

Bezpochyby mrtví Bezpochyby mrtví Charlaine Harris

Líbilo se mi, že se konečně začíná odkrývat Sookiin původ, ale už mě štve jak v každém díle pořád dokola vysvětluje, co se stalo v minuých dílech.

16.05.2016 3 z 5

Dočista mrtví Dočista mrtví Charlaine Harris

Sookie mi v tomhle díle lezla hodně na nervy, jinak se mi děj (hlavně vlkodlaci) líbil, ale chtělo by to víc Erica.

15.05.2016 3 z 5

Steve Jobs: Zrození vizionáře Steve Jobs: Zrození vizionáře Brent Schlender

Pro fanoušky skvělá kniha, která popisuje Steva Jobse z trochu jiného úhlu pohledu než jeho první biografie.

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Bible pro všechny geeky.

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Perfektní knížka

13.11.2015 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna M. W. Craven

Odloženo. Nedá se to číst. Počkám si na nové vydání (viz první komentář).

18.12.2022