Kudík Kudík komentáře u knih

Přítel i milenec? Přítel i milenec? Jessica Lemmon

1. díl ze série "The Bachelor Pact". V úvodu máme Flynna Parkera, který v krátkém období přichází o manželku a otce, ale díky svým přátelům v podobě Gagea Fleminga a Reida Singletona, dále i své nejlepší kamarádce Sabrině Douglasové, toto období překonává. Jak je to s nejlepšími přáteli je nadále opakující se motiv, který jen tak neomrzí. Rychle čtivé s nijak závratnou zápletkou, ale v porovnání s jinými tituly z edice je to lepší průměr. Jen je na bednu, uzavírání paktu, který někdo jako Flynn 2x poruší. :)

03.09.2023 3 z 5

Kouzelnice z ostrova Kouzelnice z ostrova Louise Allen

Sáhla jsem zase po něčem od dosud mnou nečtené autorky a na daný žánr se jedná o dobré čtení. Hebe Carltonová i Alex Beresford jsou zajímavé postavy, a to již od jejich prvního seznámení a hlavně času stráveném (cca 1,5hodiny :) ) na zahradní lavičce. Jejich pobyt na Maltě byl krásný, ale trošku jednotvárný. Akčnější děj nastane při jejich nečekané společné cestě do Španělska, kde její nevlastní rodiče v podání komodora Lathama a Sary Carltonové/Lathamové mají nějaký čas zůstat, ale Hebe měla pokračovat směr Anglie. Velké plus za Spanilou. Konec mi přišel rychlý a celkem utnutý, ale tato dvojice se hojně objeví í v druhé díle.

29.03.2023 4 z 5

Společenská záležitost Společenská záležitost Stephanie James (p)

Hodně ranné začátky autorky, a je to znát. I když hodnotím v rámci edice, tak se přirovnání k jiným jejím dílům nemůžu vyhnout. Tohle bylo jednoduše slabé. Kalinda po smrti otce zachraňuje společnost, do toho jí opouští její snoubenec a ona se následující dva roky pohrouží do práce a záchrany firmy. Nyní je čas na vypořádání se se svým ex-snoubencem a kratší dovolenou. Setkání s majitelem galerie, místním povalečem a občasným rybářem (i žralokem) v podobě Randa Alastaira její plány změní. 2,5*

04.03.2023 2 z 5

Kovboj k pronajmutí Kovboj k pronajmutí Barbara McMahon

Nevlastní bratr Beccy Mark ani tak neodmítl převzít ranč, jako se vůbec vrátit a podílet se na jeho chodu. Moc tomu nepomáhá ani jeho setra Zuzana, která také nemíní dlouho zůstat. Celkem zajímavý postoj nevlastních sourozenců, kteří si neuvědomují, co pro ně Becca udělala, a že nahradila jejich vlastní matku. Náhoda jí přivede do cesty Joshe Randalla, který jí vydatně pomáhá. Na harlequinku to nebylo nejhorší, až na ten přeslazený závěr. 2,5*

29.01.2023 2 z 5

Navzdory osudu / Dávný nepřítel Navzdory osudu / Dávný nepřítel Beverly Barton

Navzdory osudu
Wade Cameron a Lydia Reidová měli smůlu na své nevěrné protějšky a při hledání odpovědí, útěchy a hlavně pochopení není nikdo vhodnější, než ten, kdo je na tom shodně. Přesto, že to z počátku nevypadalo, tak je příběh i s lehčí detektivní zápletkou, a to zjistit kdo Lydii vydírá .... Příběh i postavy celkem ucházející s trošku akčnějším závěrem. 3,5*

Dávný nepřítel
Silně naivní Olivia a její cca o 10let starší nevlastní bratranec Gil, kde jsem u obou dvou měla výhrady a myslím si, že vztah, kde jsou neustálé domněnky, sem tam lži a chybí víc než jen vzplanutí, nemá dlouhou budoucnost. Navíc to mělo styl ano/ne jak vyšitý, a to chci ho, ne nechci, chci... já nevím, asi nechci... možná ... Následně na příkaz (do žádosti to mělo daleko) o ruku odpovědět bez rozmyšlení ano, to už bylo fakt moc. :) 2*

01.11.2022 3 z 5

Ošidné předsevzetí Ošidné předsevzetí Maureen Child

(SPOILER) Předsevzetí Kathy Tateové (29) neurčitého povolání, ale vykonávaného z domova se týkalo její matky, kdy viděla, jak prochází vztahy, které nemají šťastný konec a s nevlastními otci se rozvádí. Proto se rozhodla nikdy nevdat, protože láska pro ni má lhůtu záruční. Před měsícem se do bytu přes chodbu nastěhoval dělostřelecký seržant Brian Haley, který jí toto předsevzetí trochu komplikuje. Nejvíce, když jsou oba dva překvapeni třináctiměsíční dcerou Maegan, o které dosud Brian nic nevěděl, ale s kterou potřebuje pomoci v rámci zachování jejích životních funkcí. Opět se zde setkáme s plukovníkovu dcerou Donnou a jejím manželem Jackem Harrisem. Na celém ději mi přišlo asi nejvtipnější hledání brýlí s nočním viděním.

02.09.2022 3 z 5

Láska hory přenáší Láska hory přenáší Maureen Child

Plukovník Tom Candello je otec Donny z předchozího dílu, jehož pověst Jack zachraňoval. :) A snad pouze narážka na předchozí část a postavy z ní zde stály za to. Major Katherine Jenningsová mi prostě svým smýšlením neseděla. Která žena touží po dvou třech slovech, když jinak má vše..., a to doslova.
SPOILER: Vtipné je, že strýc a teta jsou mladší než jejich neteř. Věk zde celkově problém nebyl. Plukovník měl pětačtyřicet, major(ka) dvaatřicet a Donna osmadvacet, tzn. plukovník se prvně stal otcem v sedmnácti a nevlastní matka je pouze o čtyři roky starší než dcera. :) Slabší 2,5*.

01.09.2022 2 z 5

Přeměna asistentky Přeměna asistentky Sandra Paul

Doporučuji si předem přečíst předchozí díl, a to od Elizabeth Harbison - Falešné těhotenství.

Lauren byla taková kancelářská myška v tmavém plandavém oděvu, velkých brýlích a s drdůlkem na hlavě, která nechtěně dostala chřipku a v zaměstnání se jí udělalo nevolno. Nebyl by to Kane, aby nezjišťoval, zda není matkou jeho dítěte, a to před jejím přímým nadřízeným. Jak název odpovídá, a protože má sousedku kosmetičku, dojde k její dobrovolné a úchvatné přeměně. SPOILER: Dle epilogu otěhotní jako jediná až rok poté a bohužel je to rozporuplná informace s následujícím dílem (Julianna Morris - Léčka na šejka).

24.08.2022 4 z 5

Markýzovo tajemství Markýzovo tajemství Annie Burrows

Kratší příběh o tom, co se stane a co naleznete, když se podíváte pod masky (oděvy) při pátrání po zrádcích. Horatia potřebuje odhalit kdo zavraždil jejího bratra, a ten, kdo jí má pomoci, je jeho nejlepší přítel markýz Nick Devizes. A tak spojí své síly a od počátečních antipatií a předsudků se doberou vytouženého cíle. Jednoduché čtení s pár úsměvnými místy, které uteče ani nevíte jak. Pachatelů se nabízí vícero, já osobně s jistotou kápla pouze na jednoho, u druhého jsem si nebyla jistá. Oproti sérii "Popelky" je to rozdílný titul, mírně slabší bez větší akce či zápletky, ale na čtivosti to přesto neubírá.

15.08.2022 4 z 5

Pichlavá láska Pichlavá láska Jane O'Connor

(SPOILER) V první půlce jsem si říkala, že snad mimo Jonase (a ježků) tam není jediná sympatická postava, každopádně Sylvie to určitě nebyla. To co předváděla v rámci rodiny a v práci bylo občas nejen pichlavé, ale i silně přes čáru. V druhé polovině, kdy se více věcí objasní a čtenář má pro některé chování ždibec pochopení, je to lepší, i když její výpomoc v rámci útulku měla dlouhou absenci. Bylo smutné o co v životě, "s pomocí" Kamala a následně své zaslepenosti vůči profesorovi, přišla. V druhé polovině se mi nejvíc zamlouvala Crystal. Evidentně měla srdce i rozum a znala své rodiče, ale jsou prostě věci, které se sourozencům a přátelům nedělají, a pokud ano, jsou na vině oba "účastníci".
Pobavil mě závěr, a to Sylviin odjezd z výstavy, jak ten efekt, tak i to, kdo jí vezl.

06.07.2022 3 z 5

Letní lásky (Náhlé hnutí mysli, Obětí násilníka, Na cestě k Mandalay) Letní lásky (Náhlé hnutí mysli, Obětí násilníka, Na cestě k Mandalay) Nora Roberts

Tři průměrné příběhy, které jsem četla v podstatě pouze kvůli NR - Náhlé hnutí mysli, a asi se hnulo i něco ve mě, protože kdybych je nečetla, o nic zásadního nepřijdu. :)
První příběh je těžká romantika od mé, poslední dobou oblíbené Nory, ale kam se to hrabe na její pozdější detektivní romány. Zde hlavní hrdinka doháněla, to co jí utíkalo mezi prsty, a to byl normální život se špetkou dobrodružství. 3*
Obětí násilníka - zde jsem nevěděla, zda se smát nebo si škubat vlasy. Tolikrát použité slovo znásilnění v Harlequince je vážně nečekané. 2*
Na cestě do Mandalay - zajímavé nalodění a i závěrečné ztroskotání. 2,5*

01.07.2022 3 z 5

Radostná událost: Osudové sblížení / Milenka snů / Táta rošťák Radostná událost: Osudové sblížení / Milenka snů / Táta rošťák Linda S. Howington

Primárně jsem toto četla díky L. Howard, ale ve výsledku se mi nejvíce líbil jiný příběh. Ve všech šlo o jistou a stejnou "radostnou událost", jak název i anotace napovídá, jen někde nebyla očekáváná a jinde až tak radostná. Každý z hrdinů se s tím "popral" po svém s celkem stejným výsledkem. :)
Milenka snů - LH - Anna hned v úvodu dostane zvláštní možnost volby od Saxona Maloneho, jejíž rozhodnutí trvá po dobu tří let. 3,5*
Osudové sblížení - ER - nejslabší příběh, a to díky Robin, která mi prostě nepřišla úplně v pohodě. Nevím, zda si zrovna ji Devin "zasloužil". 3*
Táta rošťák - AB - tento příběh mi přišel nejvíc reálný, až na to, že se jednalo o "nejlepší kamarády" Tess s Craigem. Já nevím, ale nejlepšímu kamarádovi se určitě ozvu dříve, než po pár letech. 4*

29.03.2022 3 z 5

Příslib nás dvou Příslib nás dvou Jamie Beck

V něčem je kniha lepší než první díl, v jiném zase "stejná". Autorka nadále "jede" svůj styl a stále si říkám, že své hrdinky snad ani nemá ráda, protože jim pořádně nadělila, ať již napadení, postřelení nebo rakovinu. Zde se mi velmi zamlouval čtenářský klub s Pat, Naomi... a její nedocenitelnou radou: "Nedopusť, aby tě jedno zkažené jablko přimělo vyběhnout s křikem ze sadu. Začni experimentovat se všemi druhy jablek, dokud nenajdeš to, které ti bude dokonale vyhovovat – nebo v tvém případě možná to, které bude polité karamelem.“
Pro Claire a její rodiče jsem měla jisté pochopení, ale nic se nemá přehánět, ani obavy. Logan mi přišel trošku nereálný, ale přesto se mi zamlouval, a také mě napadlo, jak bude vypadat příběh Peyton a Bena, ale .... Goodreads. ;)

05.09.2021 4 z 5

Sňatek z rozumu Sňatek z rozumu Jayne Ann Krentz

Od autorky jsem sice četla i lepší tvorbu, ale zde se mi hrozně líbila postava Annie. Hlavně jak si uměla zdůvodnit chování Olivera a následně jej ukočírovat a změnit. Další fajn postavou byl "robotický" Bolt. Zápletka je částečně nepřekvapující, např. ohledně Davida, ale i tak pohodové čtení, kde dávám plus za kapradiny.

06.07.2021 4 z 5

Dům s minulostí Dům s minulostí Sandra Brown

(SPOILER) Od autorky mám raději detektivní romány, které hodnotím lépe. Navíc tato kniha je opravdu jen krátká romantická oddychovka bez větší akce či napětí. Laura ani nebyla taková snobka, jak se původně zdálo, jen ta závislost na Indigu č. 22 byla trošku moc, ale pro některé chování Jamese jsem už tolik pochopení neměla, i když v rámci knih mám polepšené mizery ráda. :)

21.06.2021 3 z 5

S láskou Luisa S láskou Luisa Barbara Metzger

Zápletka i Luisa se mi v jádru moc líbily, ale chtělo to trošku lepší zpracování. Luisa je v jedné chvíli zrazená nevěsta střihlá ustrašenou blondýnkou a v další verzi je vtipně okouzlující a správně trhlá. Jenže ten přerod není úplně harmonický. Přesto se jedná o nenáročné čtení s očekávaným závěrem, sympatickým obsazením vč. Šampiona (i když jméno Galahade mi přišlo výstižnější) a nepochopitelným ex. Pozn.: K lapání myší ani vábení lišek zde nedošlo, jen ke kastraci. ;)

18.06.2021 3 z 5

Dívky, které zmizely Dívky, které zmizely Amanda Quick (p)

Charlotte a Max jsou zajímavé a sympatické postavy, které zažívají i akční chvilky při pátrání po zmizelé Jocelyn, přesto nejlepší postavou pro mě byla "poručice" Ethel z domova seniorů "Deštivá říčka". Soupis jejích pamětí mi celkem rychle docvakl. A další top postavou byl i Anson Salinas, táta/pěstoun Maxe Cutlera, Cabota Suttera a Jacka Lancastera. Sice se jedná o detektivní román, kde nechybí vraždy, únos, záhadná zmizení a sekta, i ždibec romance, tak je to od autorky opět příjemné a oddechové čtení.

10.06.2021 4 z 5

Válečníkova svatba Válečníkova svatba Janet Chapman

Z "Malého" skřítka z 1. dílu vyrostl úžasný Robbie, a to byla hlavně Michaelova práce s pomocí "Mary". U Michaela jsem si jen přála to, co bylo předem dané a 2x to zatím nevyšlo. U Libby mi přišlo pouze škoda, že by zahodila své znalosti a léta studií, ale třeba se to vyjasní v následujícím dílu. Každopádně mohla bych mít výhrady a připomínky už od prvního dílu ohledně celé zápletky s cestováním, ale proč? :)

23.05.2021 4 z 5

Návrat do kouzelného domu Návrat do kouzelného domu Jude Deveraux (p)

Nápad s cestováním všech tří (Amy, Faith a Zoe) do 18. stol. byl zajímavý. Každá se tam něčemu přiučila a nechala tam, svým způsobem, i kus svého srdce. Část zápletky mi přišla podobná (logicky) s předchozím dílem a opět to bylo doslova kouzelné. Spoiler: Teď mi jen chybí informace, zda se Amyina dcera nakonec rozhodla "narodit" a u Faith mě překvapila výsledná volba, i když to bylo dobře zdůvodněné.

13.05.2021 4 z 5

Pod španělským sluncem Pod španělským sluncem Jenny Oliver

(SPOILER) Co v životě sourozenců, Avy a Roryho, způsobí autobus číslo 281 a jeden netypický pár labutě s kachnou, která se v průběhu děje promění v husu. :) A samozřejmě babička Val. Bavila jsem se, když se sourozenci postupně nacházeli sami v sobě, nejvíc u Avy, např. když hecovala sebe i bráchu pojídáním tortilly, nebo když ochutnala chobotnici. Celá ta partička okolo Café Estrella byla fajn, ať už Gabriela, která uměla rozvlnit nejen své boky jako tanečnice flamenca, anebo číšník Igor a jeho sangrie. U Roryho mě dostala "posmrtná řeč" pro Avy. Při čtení jsem úplně cítila jak se bosky brodím pískem na pláži a cítím vůni moře a vítr ve vlasech. Už jen za ten pocit dávám * navíc. Krásná a hřejivá oddechovka.

12.04.2021 5 z 5