Kudík Kudík komentáře u knih

Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Duo autorek umí, a proto (anebo přesto) od nich vyjdou nadprůměrné a jindy průměrné tituly. Toto řadím k té druhé variantě. Hlavní postavy se snažily být sympatické, ale u obou mi prostě některé charakterové vlastnosti vadili. I když snaha autorek byla znát, např. u Cartera a jeho péči o seniory, u Kendall její závěrečné rozhodnutí, čemu dala ve výsledku přednost. Co však velmi oceňuji, je zakomponování názvů textů písní (převážně od The Beatles, ale třeba i od F. Sinatry). Škoda, že k tomuto dílu není rovnou sepsán playlist. Pobavila mě Pixy v roli psa (z DB). :)

21.08.2021 3 z 5

Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel Zpívej, jako by tě nikdo neslyšel Vanessa Jones

(SPOILER) Zrovna jedna z knih, která se hůře hodnotí. V rámci žánru YA je perfektní, ale přesto plná klišé a dost předvídatelné zápletky. Tak nevím, zda někoho překvapilo, kdo že to seděl za pianem, když Nettie byla schopná zpívat. A to nedorozumění, kdo je ta druhá, která se líbí Fletchovi. Naopak nejky Nettie, a to Alec, Leon a Kiki, byli sice nepřekvapující, ale velmi zábavnou partou. Kdo mi však dal zabrat, byla postava Millicent Moore. To už se ani nedá nazvat šikanou, ale týráním. U Jade a Natashy byl alespoň omluvou věk a jejich omezenost. Stále jsem čekala na nějaké rozuzlení s babičkou alias tetičkou, a i ohledně její mamky. Až z epilogu mi došlo, že pravděpodobně bude druhý díl a goodreads to jen potvrdil.

18.08.2021 4 z 5

Sváděj mě znovu Sváděj mě znovu Barbara Dawson Smith

Zajímalo by mě, co vede nakladatele k vydání 2. dílu z celkem 5ti dílné série. Na to, že se nevydávají celé série jsem si (bohužel) již zvykla, ale proč vydat pouze 2. díl, na to jsem ještě nepřišla. Každopádně v prvních třech vystupují bratři Kenyonové, a to Michael (1.), Joshua (3.) a nejmladší Gabriel (tento).
Spoiler: Musím souhlasit s komentáři, že anotace je mírně zavádějící a chybí i jakákoliv zmínka o Satanském spolku, ale každopádně se jedná o příjemné, lehce napínavé čtení s trošku přehnanou zápletkou ohledně otce. Faktem je, že k tomu autorka mírně směřovala připomínáním, kdy Kate párkrát vzpomínala na své pubertální trucování a nerozloučení se. Spolek byl nechutný, Meg hodně naivní, fascinoval mě Jabbar, zamlouvala se mi Poupata a škoda 4. dílu, který je o hraběti z Favershamu (Brandonu Villierovi), který se v tomto sice pouze několikrát mihl, ale v celkem klíčových situacích. Upřímně.... s chutí bych si přečetla celou sérii.

17.08.2021 4 z 5

Síla lásky Síla lásky Jude Deveraux (p)

Jude Deveraux - Učitelka (ze série Colorado 2.)
V kratším příběhu dojde na slova Kady, která v 1. díle říkala Coleovi, po kom se má poohlédnout a ono to vyšlo. Škoda, že se zde více neprobírá i "Wendellina příběh" a jak sama dopadla.
Margaret Allison - Splněná přání
Umělkyně Kim je po dlouhých letech naprostého odcizení se svým otce, který je primářem kardiochirurgického oddělení, přinucena okolnostmi se za ním vydat. Již po cestě se setká s někým, kdo je splněným přáním. Nenáročné, přesto celkem smutné čtení. Harrolda Rissona mi bylo hodně líto.
Stef Ann Holm - Vánoční cesmína
Je zde Isabela Burcherová jako pěstitelka citrusů a John Wolcott, který je napůl dělníkem u naftařské společnosti, napůl proutkař a celkem silný pijan, které spojí cesmínová soutěž. Až po Bellamyho Nicklause to bylo pěkné čtení. Tohle už bylo trochu moc. :)
Mariah Stewart - Druhá šance
Quin Hollisterová s celou svojí rozvětvenou rodinou a Caleb McKenzie se svými úžasnými dvojčaty Erikem a Evanem, vč. jeho sestry, se přes, řekla bych až "trapné" nedorozumění, přenesou přes 12let a dopracují, za pomoci Elizabeth, k těm nejkrásnějším svátkům a své druhé šanci.
Linda Howard - Bílé zatmění
Již jsem tuto povídku četla, ale pod názvem "V zajetí sněhu" v knize "Užívej noci", kde se retrívr Hope jmenoval "Rolnička". Zde bylo jeho jméno přeloženo jako "Zvoneček", což mi prostě moc nesedělo. Ale povídka, i když pouze o třech lidech a jednom psovi, je čtivá a napínavá.

13.08.2021 4 z 5

Legenda Legenda Jude Deveraux (p)

(SPOILER) Omylem jsem si tento díl přečetla jako druhý a možná to ve výsledku bylo lepší, protože jsem něco málo věděla předem. Cestování časem mi přišlo zajímavé, nejvíc asi v souvislosti s postavou Wendell. Co se např. stalo s jejím "strojem" je záhada. Kady byla super, jen jsem si říkala, že narazila na tři rozličné "milovníky", Gregoryho, Colea a C.T. Jordana, kteří jí všichni lhali. Osobně se mi nejvíc líbilo asi období s Colem, kdy došlo k zajímavým i napínavým situacím a vyústilo v neuvěřitelné a celkem šokující setkání s Ruth.

13.08.2021 4 z 5

Ráj Ráj Judith McNaught

Rodina Fosterových byla prostě skvělá. Líbila se mi celá jejich tvůrčí činnost, ať už kutilství nebo zpracovávání pěstitelských výdobytků. Diana se mi líbila již v předchozím díle, který se točil více okolo její sestry Corey. Zde jsem se nejvíc bavila při popisu výletu Fosterových do Yellowstone. Od přípravy zásob, kempování, až po konečné focení. :)
Cole Harrison se mi více zamlouval ve své mladší podobě, a poté až skoro ke konci, kdy trošku ubral ze své drsnosti. Zjištění v závěru, co měl za bratry a otce jeho postoj celkem vysvětlovalo. Musím souhlasit s komentářem viz. petraj30, že něco si zasloužilo (nejen epilog) více rozepsat a něco naopak mohlo být trošku okleštěno, ale celkově je to příjemné čtení (s neodpovídající obálkou), které splní přání nejen Calovi.

08.08.2021 4 z 5

Dar lásky Dar lásky * antologie

5 povídek od 5ti autorek, kde mimo Jude D. se jedná o moji premiéru. Je zajímavé číst příběhy s vánoční tématikou v létě. Každá povídka má své pro a proti, ale jako celek se jedná o nenáročné čtení, kde předem prostě víte, jak to dopadne.
Jude Deveraux - Špetka zvědavosti
Příběh sympaticky přidrzlé vdovy Karin a jednoho z Taggertů, konkrétně McAllisona, kde Karin vtipně komentovala zástup Macových snoubenek a jeho zásnuby.
Judith O’Brian - Pět zlatých prstenů
Sympatická učitelka Ema Grahamová se, díky starým kroužkům na záclony a připletenému starožitnému prstenu, přenese zpět v čase. Nebylo by to zlé, ale závěrečná zápletka byla celkem odbytá.
Judith McNaught - Dvojitá expozice (Foster Saga - 1. díl)
Šťastné a povedené spojení dvou rodin, a to Brittonových a Fosterových, aneb jak Corey ke své nevlastní sestře Dianě přišla. Tahle spojená a velmi tvůrčí rodinka byla super, vč. matky, otce a prarodičů. No a Spencer Addison musel být v mládí hodně natvrdlý a hodně fotogenický.
Andrea Kane - Vánoční poklad
Až pohádkový příběh o pár postavách, a to Eriku Bromleighovi, sedmém hraběti z Farringtonu, jeho úžasné neteři Evě se svým zlotřilým Chlupáčem a nová guvernantce Brigitě, která to umí doslova se všemi třemi.
Kimberly Cates - Ganbrielův anděl
Chudá Alaina MacShaneová a chlapec Tristan Ramsey, který dostal v dětství k vánocům jako dárek poníka. Alaina tráví mnohé vánoce s Tristanovou rodinou, jen trošku netradičním způsobem. Po 16ti letech od jejich seznámení se z Alainy stane vánoční anděl pro jeho syna Gabriela.

08.08.2021 4 z 5

Plamen z Vysočiny Plamen z Vysočiny Hannah Howell

Od autorky jsem zatím přečetla pár knih, které se mi líbily více. Nechybí zde romance, napětí, tajemství, sympatické hlavní postavy v podání Moiry a Taviga. Zamlouvali se mi i Adair a Mungan, ale jako komplet to prostě bylo průměrné. Nedokážu uvést co knize chybělo, ale nebylo to prostě ono, i když počáteční zápletka Taviga v přestrojení a Moiry v nesnázích (jak jinak :) ), byla více než slibná.

04.08.2021 3 z 5

Záměna Záměna Sandra Brown

Příběh, kde jsem si stále říkala něco ve znění, že co je v domě, není pro mě a čekala, jak z toho autorka s dvojčaty Gillian a Melinou vybruslí. Možné řešení mi došlo až v 38.kapitole, i když spousta klíčových informací se objevila až v těch následujících. Přesto (možná právě proto) se mi kniha, kde nechybělo napětí, vraždy, tajemství, chemie mezi hlavními aktéry, líbila. Z postav mě nejvíc (v kladném) fascinoval Longtree, a také kult okolo bratra Gabriela vč., ten však záporně.
A jsem ráda, že předem nepročítám komentáře, protože bych se připravila o překvapení v ději.

30.07.2021 4 z 5

Pod ochranou noci Pod ochranou noci Linda S. Howington

Cate měla v podobě mluvky Tuckera a rozumbrady Tannera dva roztomilé dárečky. Jejich větrání.... a zákaz jódlování s babičkou Sheilou mi dalo dost zabrat. :) U Cala mi trochu nesedělo to jeho počáteční červenání a zadrhávání, ale opravy závad, hlavně jejich příčiny byly opět více než zábavné. Upřímně jsem nečekala, že bude první 1/3 tak originálně vtipná. Poté děj ztrácel na reálnosti, ale přesto hodnotím vysoko.

28.07.2021 5 z 5

Temná dáma Temná dáma Nora Roberts

Zajímavé čtení a celkem neuvěřitelná zápletka. Miranda Jonesová sice měla pro pachatele "všechno", jako krásu, vzdělání, kariéru, bohatství....., ale kdo znal Jonesovi starší, by o tohle "všechno" nestál. Takové rodiče aby pohledal. Ale naštěstí tu byl bratr Andrew a babička Amélie. U Ryana jsem si občas říkala, co to je za týpka, ale upřímně pobavil a je jen škoda, že tam nebylo více jeho temperamentní rodinky. :)

24.07.2021 4 z 5

Nevhodné! Nevhodné! Vi Keeland

Velmi hezké čtení i přes jistou tragickou událost. Trošku mi to připomnělo jinou knihu od Vi "Šéf" a od C. Hoover "Odvrácená tvář lásky". Hlavní hrdinka Ireland a její email mi daly hned v úvodu zabrat. :) No a Grant evidentně uměl adekvátně na takové zprávy reagovat. A hlavně časem dozrál k nové duze po dešti. Epilog to příjemně završil.

20.07.2021 4 z 5

Skandální obchod / Fingované zásnuby Skandální obchod / Fingované zásnuby Ann Hulme (p)

Skandální obchod:
Sice se chystám na detektivní sérii od této autorky, ale dostala se mi do ruky dříve tato Harlequinka, která nepřekvapila ani nezklamala. Hlavní hrdinka Emily měla mé sympatie, jak taky jinak, když byla "záplatou" dluhu. :) Kit byl rozmazlený hlupák a Adam mě naštval svým jednáním. Nechápu, jak někdo neustále sám žárlí, ale cizím svodům se nebrání.
Fingované zásnuby:
Samantha se svojí láskou ke koňům byla mojí krevní skupinou. Dostihům a rybaření sice neholduji, ale bylo zajímavé sledovat takovou dámu, vychovanou trošku netradičně na danou dobu. A Mark byl přesně dle vzorce napraveného hříšníka. Takže fingované se změní na..... :)

19.07.2021 3 z 5

Obraz v zrcadle Obraz v zrcadle Jayne Ann Krentz

Mám ráda takové hezky splácané rodiny, jako byla ta zde. Sice se říká, že krev není voda, ale někdy to není zrovna výhra. Cleo i Max byli zajímavě netradiční. Ona sice nezkušená, ale napsala knihu dle fantazie bezmála jako profesionálka a Max, který vždy dosáhne svého a nezklame. Ve skutečnosti je Cleo sympatická a empatická "provozačka", navíc "hlava" rodiny a on je víc než jen zádumčivý, rozkazovačný morous, který si umí vážit toho, co v penzionu Robbinsovo hnízdečko s pomocí Jasona nalezl.

19.07.2021 4 z 5

Na vlásku Na vlásku Lucy Score

Bylo by to perfektní až na pár drobností... např. délka knihy (na základě obsahu) mohla být o cca 100str. kratší, i když je čtivá. Věk hrdinů moc neodpovídá (Ally 39 - Dom 44) a neuvádět jej tak často, osobně hádám každému o min. 10let méně. Použití směsi Shreka, Ďábel nosí Pradu, Pýchy a předsudku atd. dělá celkem zajímavou kombinaci, ale pár věcí bylo trochu klišé. Přes výše uvedené, jsou postavy více než sympatické. Ally je ze začátku sarkasticky vtipná.... bohužel se to trochu s dějem ztrácelo a Dominic? Jak může vůbec někdo takový, kdo dělá pro okolí tolik, nechat vyhodit servírku, která navíc byla v právu a se salámem to umí. :) Jako celek se mi to líbilo a od autorky si ráda přečtu další díla.

18.07.2021 4 z 5

Řezník Řezník Jennifer Hillier

Jedná se o mé první seznámení s autorkou a musím uznat, že to bylo velmi čtivé. Prozrazení pachatele mi nijak nevadilo a dost věcí jsem si i vydedukovala, např. otce Matta. Většinou si některou z knižních postav oblíbím, ale zde mi nikdo extra nesedl. Matt mi začátkem přišel hrozný a Sam celkem v pohodě, ale v průběhu děje se to prohodilo. Dá se říci, že zde bylo i pár nesrovnalostí a celkem dost zvráceností, ale osobně by mě nejvíc zajímalo, kde skončil Elmo.

16.07.2021 4 z 5

Oči plné snů Oči plné snů Amanda Quick (p)

Judson i Gwen byli skvělí, a to i za občasné pomoci Nicka, ale top byl pro mě Max. :) Prostě urostlé kočky mají hodnotu * navíc. ;) Příběh zajímavý, pachatelé jasní i překvapující, resp. ten poslední byl už trochu moc. Po dvou dílech mi jde z toho množství para a PSI hlava kolem, takže chvilku potrvá, než se prokoušu ke "Společnosti arkány", o které je zde zmínka, a na kterou se teprve chystám.

14.07.2021 4 z 5

Klíč k tajemství Klíč k tajemství Jayne Ann Krentz

Rovnou mě překvapilo, že se nejedná o trilogii, když už jsou sourozenci Coppersmithovi tři. A až na větší koncentraci paranormálních aktivit, talentů, nerostů a PSI energii, to bylo fajn čtení. Trošku toho na mě bylo moc, ale Abby s jejím Newtonem, který společně s přáteli byl její rodina a Sam s tou svojí, byli sympatická ústřední dvojice. Jsem ráda za to, jak dopadl Grady H. a od začátku jsem si říkala, že by za vším byl pouze jeden záporák? Proto mě závěr nepřekvapil a hurá na druhý díl o Gwen a dalším Coppersmithovi.

13.07.2021 4 z 5

Zakázané noci Zakázané noci Liv Morris

Anotace je trošku zavádějící, osobně jsem čekala něco jiného, možná romanci s pádnějším příběhem nebo troškou vtipu. Tessa mi z počátku přišla sympatická, ale s postupem času té naivity bylo až moc, ale Barclay, to byl jiný šálek kávy, i když ke konci trošku ztrácel punc. V rámci žánru kniha splňuje co má, jen v porovnání s jinými díly, se jedná o rychle čtivý průměr.

10.07.2021 3 z 5

Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Použiji-li slov správně trhlé Penelope, tak toto byla řádná "číčovina". Musím říct, že její duševní pochody byly občas k popukání, ať již pomsta za Emily, její hubatost, zpěv, luskání prsty, vzdušné pistolky, irský step apod. :) A v tomto duchu se nesla celá první polovina knihy, která si zaslouží plné hodnocení. Ta druhá byla o chlup horší, ale celkově na 4,5* určitě má. Chlap snů taky nezklamal, ať už v podobě Jakea, jeho dědy nebo Cama. Každá máme toto svého, jen se to nesmí změnit v noční můru. Stylem "humoru" mi autorka připomíná Jo Watson.

10.07.2021 5 z 5