lachtan77 lachtan77 komentáře u knih

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Od Kmenty jsem už přečetl hodně. Vážím si ho za jeho objektivitu a snahu ukázat pravdu. Co se týká Babiše je to bohužel jen zrnko písku v poušti. Myslím si, že kdyby se zaměřilo na většinu politiků (taky od školy) asi bychom se divili. Je to bohužel dobou, kdy se krade a podvádí ve velkém už na kumunální úrovni. Do vysoké politiky se pak tito lidé přes svůj vliv snáz dostanou a jejich obchody naberou jiný rozměr. Neházejme však všechny do jednoho pytle a věřme, že těch pár jedinců tam ti špatní nenakazí.

07.02.2018 3 z 5

Pekelná krev Pekelná krev James Rollins (p)

Tak poslední díl nám srovnal dobro se zlem a vše je zase tak jak má být. Otazníků zůstalo však mnoho což okamžitě odpouštím. Celá serie byla hodně čtivá a všechny tři díly jsem přečetl za týden. Klidně bych se u autorů přimlouval za další. Myslím, že otevřená vrátka si tam nechali a nějakého toho hříšníka z pekel by Erin ještě vykopat mohla :-)
Za mě dávám třikrát plný počet hvězd a posouvám Jamese na pomyslnou první příčku v mých letošních knihách.
Už jsem si od něj pořídil další serii (Sigma Force), tak uvidíme jestli mě zaujme jako se Sangvinisty.

10.06.2022 5 z 5

Ve stínu mafie Ve stínu mafie Jozef Karika

Popravdě trochu negativně jsem přistupoval k této knížce. Jsem totiž jeden z mála koho nechytla Trhlina. Začátek téhle byl hodně vláčný skoro do poloviny snad o ničem. Říkal jsem si, to snad není možný, čím to je, že mě ten Karika nezaujme. Myšlenky jsem měl i na to, že to vzdám. Zpětně přečtení samozřejmě nelituju a naopak chválím.
Začátek byl opravdu bez náboje, akce a napětí. Vlastně šlo jen o popis hlavních hrdinů. Jenže pak to dostávalo spád a mně se to začalo líbit. Nejvíc mě chytla Denisa a taky Vojtěch. Michal byl celou dobu tuctovej kluk a nakonec jak to bývá i největší hajzl (sorry za SPOILER ).
Dávám za pět hvězd a Kariku už od teď nezavrhuju :)

17.05.2022 5 z 5

Kapitán Kapitán Miroslav Žamboch

tak jsem hned za sebou dal dva díly a jsem spokojený. Žamboch nezklamal a to jsem ohledně magie namlsanej od Kotlety. Mám už doma trojku Válečníka, ale nechám si ho na později mezi tím přečtu nějaký napínavý thriller :-)

06.04.2022 5 z 5

Ve stínu magie Ve stínu magie * antologie

Určitě se nebojím o budoucnost české fantasy. Hodně se mi líbily povídky Vítejte v pekle, Stáčení nevinnosti a Sitarane. Od Kotlety, Bureše, Sněgoňové nebo Strachotové jsem to ale samozřejmě čekal. Třeba Kotouč by klidně mohl z povídky Obléhání udělat celou knihu. Nebudu je tu vyjmenovávat po jednom v každé byl určitý potenciál a je vidět že fantazii se meze nekladou. Jen ať je takových "fantasmagorů" u nás víc.
Jdu shánět něco od Pochy, Novákové, Lince, Koubka a sester Lukačovičových :-))

11.03.2022 5 z 5

Ententýky Ententýky M. J. Arlidge

K přečtení mě nalákal název a anotace knížky. Nakonec však trochu zklamání. Nápad byl skvělý, ale zpracování bohužel nedokonalý. Ač mám rád ženské policistky jako Kim od Angely Marsons Helen mi nepřirostla k srdci. Její sebetrýznění, komunikace s kolegy a minulost mi trochu vadí. Autora tím nezatracuji a určitě další knížku od něj přečtu

14.04.2021 4 z 5

Padesát odstínů ostudy Padesát odstínů ostudy Andrew Shaffer

tak tohle byla pecka :)) Ten kdo viděl film a myslí si své o příběhu americké popelky musí se tímto psaným skvostem bavit. Absurdní situace (tak jako jiné v originále) např: prst v nose, dinosauři, vypuštění oceánu i tolik obávaná tamburína :)) Co dodat jdu si dát do Starbucku Earl Grey čaj :))

04.09.2019 5 z 5

Nikdy o tom nemluv Nikdy o tom nemluv Kathy O’Beirne

Je to síla co se může všechno stát malým dětem. Nejhorší na tom je, že to byly většinou státní nebo (což je možná horší) církevní organizace. Sexuální zneužívání a týrání dětí je ten nejhorší zločin. Je to fakt smutný

21.08.2019 5 z 5

Kar Kar Miloš Urban

co napsat...... asi moji klasiku. Autora nezatracuji, ale tohle bylo hrozný. Nemohl jsem se začíst, příběh o ničem.... čekal jsem, že se to ke konci rozjede. Bohužel nic. Těžko si představit spisovatele přizvaného k vyšetřování šílených vražd a sebevražd.
Jediné plus je za popis Varů. Škoda ......

21.06.2019 2 z 5

Tahle země není pro starý Tahle země není pro starý Cormac McCarthy

Něco tak strohého, ponurého a přesto zajímavého může napsat jen McCarthy.Jeho styl vyprávění buď musíte milovat nebo nenávidět. Já to mám tak ...... tohle je moje třetí kniha od něj a už pošilhávám po další

03.06.2019 4 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

příběh opravdu silný o to víc pro nás co mají děti. Žádný rodič by se určitě nechtěl dostat do takové situace. Každý by chtěl zachránit své dítě, ale otázka je jestli to opravdu tak chtějí všichni.

27.04.2019 5 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Kdyby to nebyla Kingovka, tak to snad ani nedočtu. V první polovině jsem si říkal, že musí přijít už akce, drama, zápletka, strach prostě něco co mě bude nutit číst dál. Bohužel to nepřišlo místo toho jsem si procvičil počítání do sta. Tři hvězdy za námět a vykreslení postav.

18.12.2018 3 z 5

Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Čtivá knížka. Dobré téma a opět dokonale vymyšlený příběh. Zajímalo by mě jestli chodí po světě víc lidí jako je Lisa.

23.11.2018 4 z 5

Alláhův hněv Alláhův hněv Leoš Kyša

Tradičně hodnotím vysoko. Netřeba to víc vychvalovat. Prečteno jedním dechem. Dal bych si další díly, příběhy, povídky cokoliv co napíše mist Kotleta, Kyša (nebo jak se ten chlap jmenuje :-)

05.10.2018 5 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

to byl teda mazec. Kniha je jedna velká swingers akce. Doporučuji těm z vás, co rádi čtete večer v posteli. Lituji však těch kdo leží vedle vás :-) Tohle čtení není pro každého

25.09.2018 3 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Tak jsem po dlouhé době zabrousil mezi cestopisy. Myslím si, že některé příhody jsou trochu přibarvené, ale vlastně to chápu. Bez mučení přiznávám, že jsem se i párkrát zasmál. Obdiv Láďovi za uskutečnění cesty za stavu, který v těchto zemích panuje. Ať je to Turecko nebo Izrael.

18.09.2018 3 z 5

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Super čtení už nevím jak to tu víc vychvalovat. Jednu chybu SPAD má a to, že třetí díl vyjde až v listopadu

17.08.2017 5 z 5

Cynik Cynik Jiří Kulhánek

Super jako první díl. Možná si dám příště práci a spočítám mrtvoly. Kam se hrabe Rambo :-). Jdu na trojku.... Počítám, že na konci Max pojede na invalidním vozíku. Já to ale stejně žeru :-)

06.08.2017 4 z 5

Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Kulky z glocku jim prorazily čela a pokryly zeď standardní impresionistickou freskou na téma MOZEK V RUDÉ. Oba díly jsem zhltnul a nadšeně jdu pro další knihu od Kulhánka

11.09.2016 5 z 5

Válečník Válečník Miroslav Žamboch

Musel bych se opakovat tak to všechno raději shrnu. Celá serie mě bavila a Žamboch tímto u mě povýšil :) I když Maxe vykreslil jako klasického ostříleného válečného tvrďáka, tak to s ním prostě nepřeháněl. Nenásilně do toho zapojil magii a hodně si cením, že zakomponoval do příběhu i stroje. Tanky v celé sérii dělají rozdíl mezi klasickým postapo tématem

27.05.2022 4 z 5