Lady Greystoke Lady Greystoke komentáře u knih

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Původně jsem chtěla dát jen dvě hvězdy, ale nakonec se mi to vlastně líbilo. Hlavně Wolfgang a konec.

20.11.2024 4 z 5

Sestřička Sestřička Raymond Chandler

Tato kniha se mi v knihovně octla tak nějak náhodou a tak jsem od ní ani nic moc nečekala. Takže jsem byla mile překvapena, že mě od začátku bavila (a často pobavila) Ale pak jsem se v tom nějak ztratila a nakonec to za moc nestálo.

20.11.2024

Kdybych byl Egypťan Kdybych byl Egypťan Jacqueline Morley

Organizace informací v knize je strašně nepřehledná, přímo chaotická.
A jak bych přežila? - Mohl by ze mě být schopný písař.

28.10.2024 4 z 5

Šťastně dojeď, dlouhý vláčku Šťastně dojeď, dlouhý vláčku Josef Hiršal

Knížku jsem vzala do ruky kvůli ilustracím Kamila Lhotáka, které jsou opravdu povedené. Jakož i veršíky pro nejmenší poplatné době vzniku.

16.10.2024 5 z 5

Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice James Bowen

Že je Bob velmi neobyčejný a chytrý kocourek víme už z prvního dílu. Mě tady zaujala i ta část, která se motala kolem vydání knihy. Že člověk z ulice nemůže jen tak sednou a napsat knihu. Že člověk z ulice nemůže jen tak jít a vystřihnout rozhovor pro televizi. Po přečtení prvního dílu před pár lety jsem se pak podívala na některá ta televizní vystoupení Jamese a Boba na youtube a vůbec jsem si neuvědomila. jak hrozně nervózní a nesvůj musel James tehdy být. V té době byl jeho život asi celkem jízda, z nuly na sto. Ne že bych mu to záviděla. Jediné co by mu mohl člověk závidět (nebo přát) je Bob. Ten už dávno odpočívá za duhou, anebo (a to spíš) pomáhá nějaké další ztracené duši v tomto nebo jiném vesmíru.

05.10.2024 5 z 5

Experti Experti Karel Coma

Taková nevinná, leč úplně zbytečná blbina. Kladně hodnodtím, že je zcela prosta násilí, drog, apod. - populární to téma současných nejčtenějších knih.

15.09.2024 3 z 5

Citadela Citadela Antoine de Saint-Exupéry

Citadelu mám už dlouhá léta v knihovně a vážně jsem se na ní těšila. Když na ni letos konečně došlo, po přečtení pár stránek jsem došla k závěru, že tohle fakt číst nechci. Asi tak, jak píše elfos níže. Málokdy se mi stane, že něco nedočtu, ale tady to vážně nešlo. Upřímně řečeno ani Malý princ mě nikdy neuchvátil a stále nechápu, co na něm všichni maji. Takže Exupery za mě zjevně ne.

13.09.2024

Jantarová komnata Jantarová komnata Steve Berry

Boxas: Nechci nijak rozporovat komentář a myslím, že mi ta zmínka o Česku taky přišla divná. Nicméně faktem je, že Steve Berry v Čechách několikrát byl a zřejmě mu to tady tak připadá :-)))

12.09.2024 3 z 5

Světelná poselství z Plejád 9: Probuzení ve světle svobody Světelná poselství z Plejád 9: Probuzení ve světle svobody Pavlína Klemm

Další nádherná plejádská knížka plná lásky, naděje a pozitivních vibrací. Mír s námi.

12.09.2024 5 z 5

Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

To byla strašná, STRAŠNÁ nuda!

10.09.2024 3 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Obávám se, že tomuto typu literatury asi moc času věnovat nebudu. Ale tak zkusila jsem to.

09.09.2024 3 z 5

Ostrov Ostrov Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Myslím, že moje první setkání s islandskou literaturou - a snad dobrý. Vlastní jména byla fakt brutál, ještě že jsem to nemusela číst nahlas, asi bych si zlomila jazyk.

23.04.2024 4 z 5

My jsme legie My jsme legie Dennis E. Taylor

Přesně ta pravá kniha pro echt sci-fi nerdy. Myslím, že by se velmi líbila Erichu von Dänikenovi a všem z Vetřelců dávnověku, zejména ty pasáže o Delťanech.

14.03.2024

Kristián a kocour Teo Kristián a kocour Teo Ivana Peroutková

Atmosféra příběhu na mě působila docela depresivně, a to nemám ráda. Kocour musel být opravdu kouzelný, protože normální kocour by tohle dobrodružství asi nedal.

29.11.2023 3 z 5

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Svatopluk Čech

Velmi květnatá staročeština mě přímo uchvacovala a velmi pobavila. Místy se mi kniha jevila jako téměř nadčasová a Měsíčňané měli rozhodně něco do sebe. Dost dobrá knížka, až na tu poslední kapitolu. Tou se to docela pokazilo (nebo ne?) Přiznávám, že jsem to poslouchala jako zdařile namluvenou audioknihu, nevím jak by to dopadlo, kdybych to četla.

17.11.2023 4 z 5

Jantarová komnata Jantarová komnata Steve Berry

Za čtivost bych dala klidně plný počet. Ale nějak mi začínají vadit příběhy, ve kterých se vraždí. I když je to "jenom jako".

14.11.2023 3 z 5

Podobizna Podobizna Nikolaj Vasiljevič Gogol

Milé překvapení. Pěkná knížečka.

30.10.2023 4 z 5

Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Pavlína Klemm

Nádherná kniha plná světla, lásky a užitečných cvičení.
Nechápu naprosto vůbec komentáře níže. Knihu jsem přečetla a nic takového v ní není. Nechápu ani spoluautorství další osoby zde uvedené. V knize se její jméno ani nic, co by s ním byť jen zdánlivě souviselo, nevyskytuje.
Dodatek: Je zvláštní, že kniha vyšla v roce 2019, ale nejstarší komentáře jsou z roku 2011. vysvětlí mi to někdo?

18.04.2023 5 z 5

Základní kniha o čakrách Základní kniha o čakrách Shalila Sharamon

Skvělá čakrová jízda. Neuvěřitelné, že to bylo napsáno už roku 1988. A trochu politováníhodné, že já se k tomu dostala až teď. Stále je co se učit. A všechno má svůj čas.

18.03.2023 5 z 5

Fantómová Ada a myší duch Fantómová Ada a myší duch Chris Riddell

Ježiš to bylo hezký! A vtipný! A ty povedené obrázky! A to všechno jeden člověk ... A navrch skvělý překlad.

19.12.2022 5 z 5