Laf Laf komentáře u knih

Rekviem za sen Rekviem za sen Hubert Selby

Těžko se mi tato kniha hodnotí. Byl to docela boj se jí prolouskat. A nakonec jsem si z ní nic neodnesla. Navíc někdy ty popisy byly zdlouhavé a nezajímavé. Rozhodně bylo fajn, že se v knize odehrávají dvě různé dějové linky. Alespoň to tím bylo zajímavější. Co na jedné straně bylo teda originální, protože jsem se s tím nikde zatím nesetkala, ale na druhé straně mě to štvalo, byl ten jednolitý text, kde bylo obtížné se orientovat. Ani žádné odstavce, které by to čtení trochu zjednodušili. Celkově musím říct, že kniha mne moc neoslovila a číst už ji znovu nehodlám.

02.09.2022 2 z 5

King King T. M. Frazier

Asi jsem od knihy čekala víc. Neurazila, ale ani nenadchla. Nápad na příběh byl dobrý, ale asi mi nesedlo zpracování. Za mě takový průměr, no...

10.07.2022 3 z 5

Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

Skvělé zakončení série. Spousta akce a překvapivých vyústění. Bavilo mne to od začátku do konce. Svět lovců stínů je dobře vymyšlený a má mnoho co přinést. Všem milovníkům fantasy doporučuji přečíst. Nudit se rozhodně nebudete.

17.06.2022 4 z 5

Fangirl Fangirl Rainbow Rowell

Knihu jsem si vybrala ke čtení proto, že mne zaujala anotace a také proto, že kniha má vysoké hodnocení a spoustu kladných komentářů. Přes to všechno mi kniha asi nesedla. Sice se mi líbil styl, jakým je napsaná. Je to čtivé a upoutá to, ale nic moc zajímavého se celou knihu neděje. Ano, jednotlivé postavy řeší své problémy, trocha romantiky se také najde, ale nic moc si z toho neodnáším a kniha mohla být klidně i tenčí. A ty doplňkové texty se Simonem tam nemuseli ani být, nebo by stačilo, kdyby jich bylo méně.
Celkově musím říci, že kniha není marná. Za zkoušku to stojí a buď Vás zaujme nebo ne. Jen já asi nejsem cílová skupina :)

11.04.2022 2 z 5

Studie ohně Studie ohně Maria V. Snyder

Na knihu a závěr této série jsem se těšila. Bohužel jsem čekala, že tento díl bude nejlepší, když je poslední, ale byl slabší než ty předchozí. I přes to ale nechybí napětí a spousta překvapivých zvratů, takže i tak se mi kniha líbila. Celá série je super, vřele doporučuji :)

01.04.2022 4 z 5

Ohnivý cejch Ohnivý cejch Nalini Singh

Kniha se mi líbila. Zase jsem se dozvěděla nějaké nové informace o světě a lidech v něm, i když mi přijde, že se to vše akorát pěkně zamotává. A bylo fajn dozvědět se víc o dalších lidech ze smečky a jsem ráda za ten závěr, že dopadl tak, jak dopadl. Super pokračování :)

24.03.2022 4 z 5

V zajetí slasti V zajetí slasti Nalini Singh

Skvělé pokračování, které přineslo zase něco nového. Nechybí akce ani napětí. A ten závěr? No prostě pecka rozuzlení. Vřele doporučuji :)

09.03.2022 4 z 5

Do plamenů Do plamenů Meredith Wild

Kniha se mi líbila. Četla se dobře. Zařadila bych ji mezi odpočinkové knihy. Jenom mi přišla o kapánek horší než první díl, ale i tak jsem ji skoro přečetla najednou. Rozhodně za přečtení stojí :)

22.01.2022 4 z 5

Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Pěkná kniha. Dobře se četla a bylo zajímavé sledovat dvě dějové linky a hlavně zjistit, jak to celé dopadlo s Catrin. Autorka prostě umí zaujmout :)

12.12.2021 4 z 5

Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Zajímavá kniha. Je dobře napsaná a děj plynule, ale rychle, utíká. Asi bych brala víc zápletek a víc akce, ale i tak je to pěkná kniha, jen to nebyl úplně můj šálek. Závěr to celé zachránil :))

20.11.2021 3 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Není pro mne lehké tuto knihu ohodnotit. Nepřišlo mi to ani jako top kniha, ani jako brak, ale prostě takový průměr. Těšila jsem se na ní, ale byla jsem zklamaná a pořád jsem při čtení čekala, kdy konečně bude nějaké to wau. Navíc spojení čarodějnic, upírů a démonů do jednoho příběhu bývá zajímavé, ale tady to nějak zapadlo do ztracena. První půlka knihy mi přišla nudná. Sice se toho děje hodně, ale není to nic napínavého, a jen spousta popisů. Druhá půlka byla už mnohem lepší, mnohem poutavější a konečně i nějaké objasnění situace.
Celkově bych to hodnotila tak, že kniha není pro každého, ale úplně bych knihu nezatracovala. Každý by si měl o ní vytvořit svůj názor a za zkoušku to rozhodně stojí.

12.11.2021 3 z 5

Hledej mě Hledej mě Lisa Gardner

Napínavá kniha od začátku do konce. Líbilo se mi, jak autorka do děje zahrnula i Floru, postavu z předchozí knihy. Dobře se to četlo a rozhodně to stálo za to věnovat této knize čas :)

28.10.2021 4 z 5

Na ostří špičáku Na ostří špičáku Chloe Neill

Další povedený díl této série. Merit musí pokaždé řešit nějaké zapeklité situace. Jenom ten konec... S tím tedy autorka překvapila. Jsem zvědavá, kam se bude příběh odvíjet dál :)

17.10.2021 5 z 5

Na kolenou Na kolenou Meredith Wild

Když jsem knihu vzala do ruky, neměla jsem od ní nijak vysoká očekávání. Zviklalo mne i její celkové hodnocení, ale dala jsem jí šanci a kupodivu se mi kniha líbila. Děj svižně utíká, takže to je rozhodně plus. Je to spíše taková na pohodu kniha. Ale podle mne super, i mi sedla do noty a rychle mi utíkala pod rukama, jen abych se dozvěděla, jak to dopadne. Za zkoušku to rozhodně stojí :)

09.10.2021 5 z 5

Skvělá partie Skvělá partie Jude Deveraux (p)

Dávám tomu čtyři hvězdičky, protože 3,5* nejde zvolit :)
Kniha se čte dobře. Nenářočná. I milovnice romantiky si tu najdou to svoje. Jako oddychová četba je to dobrá volba. Jediné, co mě zklamalo, byla detektivní zápletka. Mohla být delší a lépe propracovaná.
Kniha neurazí. Kdo již četl něco od této autorky, ví, do čeho jde :)

14.09.2021 4 z 5

Tvůj čas se krátí Tvůj čas se krátí Kay Hooper

Kniha nebyla úplně špatná. Děj plynule utíkal, jenom tam mohlo být víc zápletek a akcí.

10.09.2021 4 z 5

Dům stínů Dům stínů Pamela Hartshorne

Kdyby to šlo, tak knize dám 3,5 hvězdičky. První půlka se mi četla opravdu těžce. Nemohla jsem se pořádně začíst a moc poutavé mi to nepřišlo. Navíc už od začátku se dalo tipnout, kdo za tím stojí. Ty náznaky tam jsou. Druhá půlka knihy už byla mnohem lepší. Víc se tam toho dělo. A nejlepší na tom byl konec. To už jsem nemohla knihu jen tak odložit, dokud nedočtu poslední slova.
Celkově mohu říci, že pokud přežijete začátek, kniha se vám nakonec může zalíbit a vtáhnout do děje. Za nakouknutí do knihy to stojí :)

20.08.2021 3 z 5

Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Ač jsem to nečekala, tak mne kniha docela rychle vtáhla a bavila od začátku do konce. Skvěle vymyšleno. Nechybí ani zvraty, ani napětí. Po přečtení mám dlouhý seznam otázek, tak doufám, že v dalších dílech dostanu i odpovědi. Rozhodně mohu doporučit. Kniha je vhodná pro každou věkovou kategorii :)

16.07.2021 5 z 5

Poskvrněná svatozář Poskvrněná svatozář Julie Johnson

Kniha se mi líbila. Má spád a dobře se čte. Nenudila jsem se. Velmi mne překvapila a rozhodně se těším na pokračování a jak se to všechno vyvine... Doporučuji :)

09.07.2021 4 z 5

Ledové pohlazení Ledové pohlazení Nalini Singh

Přijde mi, že každý další díl je lepší než ten předešlý :). Skvěle vymyšlený svět s Psy a měnavci, do kterého jsou dosazeny příběhy s ještě lepšími zápletkami a s neustálým přívalem nových informací. Tento díl se povedl. Velmi čtivý, až bylo těžké se odtrhnout. Můžu doporučit :)

08.07.2021 4 z 5