lailaj lailaj komentáře u knih

Ztracený svět v podzemí Ztracený svět v podzemí Roderick Gordon

(SPOILER) Knihu jsem se rozhodla přečíst díky vysokému zdejšímu hodnocení a jsem zklamaná. Musím ocenit nápad a svět pod zemí je zatím vymyšlen dobře. Kniha je dost zdlouhavá, když se chlapci dostali do podzemí, tak jsem si říkala jo, konečně se to rozjede, ale z mého pohledu jejich únik neměl spád a zase se to táhlo jako na začátku. A pak strýček Tam: přišel mi jako nejlepší postava z knihy a takhle dopadl. Kluci se rozhodně nechovají na svůj věk, ale jako starší. Také bych přivítala lepší popis Styxů, dlouhou dobou jsem si myslela, že jsou to jiní tvorové nebo zmutovaní lidé, ale vůbec mě nenapadlo, že jsou to stejn lidé jako ostatní v podzemí, Navíc si nemyslím, že je to kniha pro děti hlavně kvůli několika scénám, doporučila bych to dětem tak od 15 let

14.06.2023 1 z 5

Neviditelná zranění Neviditelná zranění Věra Fojtová

Ač to téma je hrozné, kniha je čtivá a dobře napsaná, jen mi u ní něco chybělo. Příběh Ervína mi přišel takový nedotažený

05.06.2023 4 z 5

Rudá válka Rudá válka Vince Flynn

tohle byla moje první kniha od tohoto autora a musím říct, že je čtivá. Pár věcí trochu nadnesených, u konce mi to přišlo trochu, jako že autor nevěděl, jak z toho ven. Vzhledem k tomu, co provedlo rusko a Putin, tak jsem se musela jít kouknout, kdy byla kniha napsána a musím řídt, že neskutečně dobrá předpověď

28.05.2023 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Na začátku jsem si říkala, co to je, to asi nedočtu. A pak jsem se nemohla odtrhnout. Hrdinky byly skvělé a snadno jsem je chápala. Jen u Eda jsem si říkala, jestli skutečně takový muž může existovat, ten mi přišel nejméně realistický.
Nakonec jsem hltala knížku a říkala si: ať to není Jane, Madeline ani Celest. Konec mě trochu překvapil, měla jsem trochu jiné tipy
Knížku můžu jen doporučit

22.05.2023 5 z 5

Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Teda asi nejsem cílový čtenář, ale mě to vůbec nenadchlo. Hlavní hrdinové si nejsou schopni kloudně promluvit. Nikdo se vůbec nepozastaví nad tím, že Travis zmlátí spolužáky v jídelně, dokonce dvakrát a nevyloučí ho? Kdyby bylo napsáno, že Abby je 16, tak by to vysvětlovalo chování na začátku knihy, ale 19?

08.05.2023 1 z 5

Chybný protokol Chybný protokol Martha Wells

Velmi dobře napsané a hlavně čtivě. Začetla jsem se a najednou koukám, že mám 3/4 knihy přečtené. Zápletka není složitá, ale jako odpočinková kniha je super

13.02.2023 5 z 5

Cesta do Nidarosu Cesta do Nidarosu Andrzej Pilipiuk

Kniha je takova priprava a seznameni s prostredim pro dalsi pribeh. Ac jsou videt historicke znalosti, je kniha nudna a bez nejake vyrazne akce

26.01.2023 2 z 5

Humorné příhody očima odvážného otce Humorné příhody očima odvážného otce M. M. Cabicar (p)

už jsem četla předchozí díl a tam jsem se nasmála víc, ale i tahle je skvělá. Miluji tenhle styl vtipu a nadsázky a musím říct, že i moje dcera miluje některé příběhy a to je jí teprve 6 let

19.12.2022 4 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

jsem na rozpacích. Kniha má vysoké hodnocení. Je psaná čtivě, ale hlavní postavy se mi nelíbily, nedokázala jsem se do nich vcítit a občas mi přišly vyloženě protivné. Už v první třetině jsem si říkala, jestli knihu vůbec dočtu

09.09.2022 3 z 5

Tohle není žádná lovestory Tohle není žádná lovestory Mary Hargreaves

u téhle knihy jsem se na začátku fakt zasmála. Záčátek je boží, pak se Maggie dostane do dost protivné nálady, ale to konečné prozření stojí za to. Je to ukázka toho, že člověk se musí dostat dolů, aby mohl nahoru, když to nevzdá

13.07.2022 5 z 5

Netěhotná Netěhotná Jenni Hendriks

no nevím, co si o této knize mám myslet. Potrat je jen kulisou k tomu, aby si hlavní hrdinka uvědomila, že příliš dbá na to, jak vystupuje. U obou postav mi chybí celistvost a logičnost jejich chování (i když u Bailey je to horší) a dělají co zrovna autorku napadlo, i když to neodpovídá povaze hrdinek. Kniha je čtivá a relativně ocípá

07.07.2022 2 z 5

Pan slušňák Pan slušňák Jennifer Miller

kniha byla strašně nečtivá. Jestli to mělo být nějaké pokračování na sex ve městě, tak dost neetické - který časopis by vydával hodnocení jednorázovek. chování slušnáka nelogické

28.06.2022 1 z 5

Všichni jsme nějak vadní Všichni jsme nějak vadní Matthew Norman

během čtení jsem přemýšlela, co je tam tam moc vtipného a zasmála jsem se asi jednou. Příběh byl čtivý, ale Andy mi k srdci nepřirostl

24.05.2022 3 z 5

Války s Kzinty I Války s Kzinty I Larry Niven

První a poslední povídka byly super. Prostřední byla strašně zdlouhavá a ani mě moc nebavila

01.03.2022 3 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Zrovna jsem knihu dočetla a zanechala vě mně opravdu silné pocity. Knížku jsem přečetla jedním dechem a zároveň s hrůzou z vykreslovaného režimu a štěstí, že k tomu nedošlo. Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo tvrdí, že za komunistů bylo líp. Tipuji, že spisovatelka se inspirovala režimem v Korei.

01.08.2021 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Z téhle knihy jsem dost v rozpacích. Na začátku jsem měla pocit, že se spisovatelka ženě k nějakému pěknému příběhu a tak jen shrne úvod , ale na to to bylo moc dlouhé. Jen jsem v knížce nenašla odlehčení, prostě nudné vyprávění o životě na farmě

31.01.2021 2 z 5

Anna z Hollywoodu Anna z Hollywoodu Alena Doláková

v časopise jsem narazila na tuto knihu s dobrou recenzí i obsah vypadal slibně. Jsem velmi zklamaná. Autorka má dobrý styl psaní. S hlavní hrdinkou se nemůžu ztotožnit, ani soucítit, ani litovat, prostě je mi krajně nesympatická. Ale co mi kazí čtení je přeskakování obdoví, z kterého je kapitola psaná a protože kapitoly jsou poměrně krátké, tak je to velmi rušivé (např. 2015, 1997, 2012, 2017, v patnácti...)

02.01.2021 2 z 5

Návrat do ledového paláce Návrat do ledového paláce Erica David

četla jsem svojí 4 leté dceři před spaním. Příběh by se dal klidně rozdělit na dva: v první části nemají kapitoly hlubší děj, prostě uklízejí; v druhé části je návštěva. Myslím, že by mohlo být víc vtipných trapasů sněháčků, že by to děti bavilo. Celkově je kniha taková nemastná neslaná

01.01.2021 2 z 5

Výpadek systémů Výpadek systémů Martha Wells

tahle knížka mě nadchla. je jednoduchá, velmi čtivá

06.09.2020 5 z 5

Ohnivý cejch Ohnivý cejch Nalini Singh

upřímně nápad dobrý, ale vůbec se mi nečetla dobře. Byla jsem mimo domov a nemohla jsem číst nic jiného, jinak bych ji ani nedočetla

03.09.2020 2 z 5