LammEr LammEr komentáře u knih

Hudba ticha Hudba ticha Patrick Rothfuss

Kniha skrývá nádherný příběh. Zajímavá, čtivá, líbivá. Huba ticha je vším čím je a není čím být nemá.

02.08.2015 5 z 5

Buzz Buzz Anders de la Motte

Ne tak čtivé jako první díl, ale stále dokáže zaujmout... Finále slabší zato to co následovalo, takový ten dojezd a navnazení na další díl, je snad ještě silnější než u předchozího dílu.

26.07.2015 4 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Tak jo, tohle bylo dobrý :-) Od začátku až do konce. Celá knížka ubíhá velmi rychle a stránky mizí jako prázdná místa na Výsledkové tabuli. Spousta narážek na všemožné filmy, knížky, skupiny. Doporučuji všem co mají rádi geek kulturu :-)

01.06.2015

Údolí strachu Údolí strachu Arthur Conan Doyle

Za mě rozhodně nejzajímavější román o Sherlocku Holmesovi. I přes to že se v půlce knihy vůbec nevyskytuje.

17.02.2015 5 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Zatím jako jedniný se mi tento příběh se Sherlockem Holmesem nečetl tak snadno jako ostatní. Asi to bude tím že Pes je jiný. V hlavní roli zde není Sherlock ale Watson, který k tomu všemu opustil Londýn a vydal se na venkov.

Samotný román je velmi hezky napsán, ale děj byl místy průhledný :-) Už takových 30 stránek jsem měl podezření na hlavního "padoucha", které se mi poté dokonce vyplatilo! :-) To se mi u Sherlocka zatím nestalo.

17.02.2015 4 z 5

Nefritový trůn Nefritový trůn Naomi Novik

Další díl, který se skoro celý odehrává na cestě do daleké Číny. Cesta velmi poutavá a dobrodružná, Čína zas velmi okouzlující svým přístupem k drakům. Nástrahy které čekají na Laurenceho a Temeraira u královského dvora jsou už méně poutavé, ale stále zajímavé :)

08.02.2015 4 z 5

Drak Jeho Veličenstva Drak Jeho Veličenstva Naomi Novik

Tuto knihu jsem dostal jako dárek. Ze začátku jsem jí odkládal a odkládal, až jednoho dne jsem si teda řekl že jo. No a rozhodně jsem nelitoval. Draci jsou zasazeni do světla velmi dobře a jejich mytologie by určitě vydala na samostatnou knihu :-) Třeba se dočkáme nějaké práce sira Edwarda Howea :-)

08.02.2015 5 z 5

Jméno větru I. Jméno větru I. Patrick Rothfuss

Velmi poutavé, zajímavé, skvělé postavy.

31.10.2014 5 z 5

Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Tak toto až na části kdy se rozebíraly všemožné politické hašteření u Alverona je toto skvost. Originální, skvěle napsané a hlavně čtivé. Už aby vyšel další díl :-)

21.10.2014 5 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Velmi poutavé čtení. Zajímavý nápad a velmi dobré provedení. Když Nick postupuje v Erebosu, mělo to na mě takový zvláštní vliv.
Hodně si mi také líbilo že autorka neskončila hned po finále, ale jela ještě kousek dál, a protáhla tak konec o několik plus mínus vtipných chvilek.
Někteří si stěžovali na pomalý rozjez knihy, ale kniha navnadí okolnostmi.

25.07.2014 5 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Povinná četba, která mě bavila. Od 2. dějství jsem si zamiloval Harpagona, jeho hamižnost mě prostě bavila.

23.07.2014 5 z 5

Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Zakončení série, jak má být. Paolini zde nejen chytře vymyslel finální bitvu mezi králem a Eragonem, ale také se věnoval tomu co se děje několik dní po skončení války. Dořešil, někdy až moc rychle, některé vedlejší linky a navnadil mě na další příběhy z Alagaesie. Snad se toho dočkám .-)

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Klasika, která za to stojí. Dokonalé zachycení tehdejší společnosti i lásky mezi představiteli znesvářených rodů.

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Pro mě osobně je velmi těžké hodnotit cokoli. Ale hodnotit Malého prince je zatím to nejtěžší co mě potkalo. Kdyby se ke mě knížka dostala o deset let dříve, moc bych ji nepochopil, bral bych ji jen jako příběhy malého prince co potkává na různých planetách a poté na Zemi různé nové věci.
Malý prince cestou potkává spoustu různorodých osobností a zjišťuje jak se chová opilec, jaké je to neustále poslouchat jeden nesmyslný rozkaz, a setká se dokonce i s moudrou liškou co se chce nechat ochočit, aby poznala přítele, aby jí na někom záleželo a aby něco mělo smysl.
Nevím, kniha ve mě zanechala nepopsatelný pocit, a na konci jsem vážně soucítil s autorem ohledně malého prince ale velkého člověka.

13.07.2014 5 z 5

Horalka Horalka Alberto Moravia (p)

Zas tak hrozné to nebylo. Všudy přítomné popisy jsou někdy příliš zdlouhavé a místy zbytečné. Nejvíce mě zaujal začátek knihy a část po Rossetině proměně. Vnitřkem knihy jsem se doslova prokousával.

21.03.2014 3 z 5

Studie v šarlatové / Podpis čtyř Studie v šarlatové / Podpis čtyř Arthur Conan Doyle

Na Sherlocka jsem mě zálusk už delší dobu a tohle byly moje první Sherlockovo dvojdílo.Podpis čtyř byl vydařený, ale Studie v šarlatové se svojí rozdvojeností byla čtivější.

21.03.2014 4 z 5

Diamantový věk Diamantový věk Neal Stephenson

I přes některé složité pasáže je kniha velmi čtivá. Zvláště pak části z Čítanky. Jelikož knížka zachycuje několik dějových linií, člověk pak zjistí že vše do sebe krásně zapadá. Mé očekávání bylo překonáno a rozhodně se k autorovi vrátím.

21.03.2014 5 z 5

Grunt RX-10 Grunt RX-10 Martin Koláček

Velmi vtipná knížka, která mě dostala. Kniha mě uchvátila svým humorem a stylem vypravování. Zápletka velmi originální.

24.01.2014 5 z 5