lassse lassse komentáře u knih

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Chce to jen vyčkat a pak se to rozjede pěkně po "kotletovsku".

08.01.2024 4 z 5

Na konci vesmíru Na konci vesmíru Kristýna Sněgoňová

Tak tohle byl po delší době celkem intenzivní zážitek. Po celkem rozvláčném úvodu, kde se toho moc neděje, se to opět rozjede tak jak jsme zvyklí. Sám jsem byl zvědavý jak se z takovéto šlamastyky dostanou :)

12.12.2023 4 z 5

Balada o dvou vlcích Balada o dvou vlcích Bartosz Sztybor

Tohle mě velice bavilo, takovéto odlehčené pohádky já rád :)

30.11.2023 5 z 5

Vilda Vilda Dalibor Vácha

Opět velice dobrý Dalibor Vácha. Román se hodně dobře čte a člověka donutí aby se o popisovaných událostech dále zajímal. Třetí část knihy o létání je nejlepší.

18.11.2023 4 z 5

Útěk z Osvětimi Útěk z Osvětimi Andrej Pogožev

Popis hrůz co se za druhé světové války udály se špetkou sovětské propagandy.

17.10.2023 3 z 5

Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Slušný příběh se zajímavým nápadem a rozhodně lepší obálku ve druhém vydání :) Závěrečných 150 stránek se povedlo.

28.09.2023 3 z 5

Krize identity Krize identity Brad Meltzer

Tohle se trefilo přesně do mého vkusu. Sice nejsem až takový znalec DCU, ale příběh mě úplně pohltil a až mě mrzelo, že jsem to přelouskal tak rychle. Velice povedená kniha.

09.08.2023 5 z 5

Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Já to měl první! Komiksový manuál jak přežít rodičovskou dovolenou Barbora Brůnová

Velice vtipný popis rodičovské "dovolené".

07.08.2023 3 z 5

Rónin Rónin Rafal Jaki

Rozhodně zajímavý nápad, který neurazí.

20.07.2023 3 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Sice si člověk rozšíří obzory, ale jinak snobská nuda.

10.05.2023 2 z 5

Temné blues v New Orleans Temné blues v New Orleans František Kotleta (p)

Důstojné rozloučení s panem Koskem. O krapet lepší než předchozí kniha.

25.01.2023 4 z 5

Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

Kapitána Bouchače přepadne splín a ten ovlivní větší část knihy. Pak se ale na scénu dostane Fifinka a věci se zase přesunou do normálu a posádka Kraksny řeší na Zemi jeden průšvih za druhým. Jako obvykle.

27.12.2022 3 z 5

Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Proč bychom se nepotili aneb Jak se chodí po horách Zdeněk Šmíd

Vtipná jednohubka o turistech se “sebevražednými” sklony :)

09.10.2022 3 z 5

Inferium Inferium Roman Bureš

Dle vysokého hodnocení jsem se těšil a přišlo malé zklamání. Jakoby tomu něco chybělo. Napsané je to pěkně, Peklo vykreslené skvěle, ale…

05.10.2022 3 z 5

Říše Říše Roman Bureš

Tohle se hodně povedlo. První část mi přišla "zábavnější" než ta druhá, která je totální "depka".

15.08.2022 4 z 5

Kapsy Kapsy Jonáš Ledecký

Velice povedený komiks.

24.07.2022 4 z 5

Bůh hromu znovuzrozený Bůh hromu znovuzrozený Jason Aaron

Ono to není špatné, ale asi jsem neměl začínat s Thorem právě touhle knihou. Příběh o starším Thórovi je lepší a to hlavně tím, ze je přehlednější.

17.07.2022 3 z 5

Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

Je to trochu něco jiného, ale pořád dobré - hlášek je tam přehršle a komických situací rovněž. Díky závěru se navíc kniha oprostila od toho, ze je to pouhý spin-off.

29.06.2022 3 z 5

Made in Sweden Made in Sweden Anders Roslund

Detektivkách příliš neholduji, ale tahle mě bavila. Na konci knihy jsem se přistihl, že hlavním záporákům vlastně fandím.

10.06.2022 3 z 5

Tajuplný svět virů a bakterií Tajuplný svět virů a bakterií Karsten Brensing

Velice poučná kniha, která se snaží mikrosvět popsat, tak aby mu skoro každý porozuměl. Kniha se však neobešla bez "moderních" názorů, i když jen v malém množství.

16.02.2022 4 z 5