laydee laydee komentáře u knih

Ptáci, zvířata a moji příbuzní Ptáci, zvířata a moji příbuzní Gerald Durrell

Vzpomínám si jako malá holka jak jsem ji v létě četla, smála se a chtěla taky do Řecka. Výborná kniha, plná humoru. Tohoto autora mám velice ráda.

02.02.2018 5 z 5

O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Tuhle knihu jsem dostala od mamky k Vánocům, moc jsem si ji přála. Jako malá jsem totiž dostala na zapůjčení v lete od dědy Ptáci, zvířata a moji příbuzní kterou jsem zhltla a chtěla další díl. Je to můj nejcennější poklad co mám protože mamka uz davno nežije a ja si pokaždé pri jeji četbě vzpomenu jak jsme se některým uryvkum společně smály.

02.02.2018 5 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Tenhle díl se mi opravdu velice líbil, plný zvratů, tajemství. Mox se mi celá série Cizinky líbí, jen ten překlad má pár much, ale to se dá přežít. Jde nám přeci o Claire a Jaimeho

26.11.2017 4 z 5

Pusinka Pusinka Karel Žilák

Knihu jsem četla někdy přelom základní a střední školy. Nějak mě ta tématika přitahovala... Možná že pár spolužáků ze školy mělo k drogám blízko...ne úplně tvrdým, ale přeci jen se jich pár pokusilo vyzkoušet časem i ty tvrdé. Knihu jsem zhltla za víkend. Všichni hodnotí průměr, ale me se tenkrát prostě líbila opravdu. Je drsná a jak se odehrává v ČR prošlo mi to tak reálné a děsivé zároveň.

17.11.2017 4 z 5

Jehla Jehla Karel Žilák

Přečetla jsem jedním dechem. Měla jsem období kdyz me tyhle typy knih opravdu zajimaly. Drsná realita, nevím jak to popsat. Rozhodně doporučuji!

17.11.2017 4 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Tak tuto knihu jsem četla az na druhý pokus a nelituji, je to dobrá kniha. Má tedy hodně pistav, každá ještě přezdívku a než by se člověk zorientoval kdo je kdo je jednodušší prostě číst s najednou se to všechno spojí a dává smysl. Nemotejte do toh HP úplně jej vypuste z hlav y protože tohle je úplně neco jiného a vážně dobrého. Maloměstský román kde jsou všichni falešní, naivní, ambiciózní a drsní.... Moc se mi román líbil opravdu.

02.09.2017 3 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Chtěla jsem to zkusit, všichni jsou nejak usnesení knihami od Nesbø, ale pro me je kniha nuda, ani jsem ji nedočetla. Bohužel ani na další se nechystám. Více me chytil Theorin.

28.01.2017 1 z 5

Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

skvělá jako každý díl téhle série, někdy jsem se trochu nudila, ale Martin opět nezklamal.

03.12.2015 4 z 5

Smršť Smršť Johan Theorin

Kniha se mi líbila, oproti Mlham Ölandu to bylo strašidelné a ponuré. Jen možná trochu méně akce a napětí ale líbilo se mi že rozuzlení se dozvíte opravdu až na poslední stránce.

28.06.2015 3 z 5

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

K téhle knize jsem se dostala náhodou, hledala jsem nějakou severskou detektivku a tahle mi padla do ruky asi proto že se odehrává na ostrově kde autor trávil dětství.
No každopádně jsem se do ní pustila s vervou ale po čtvrtině mě knížka docela nudila- pořád se nic moc nedělo, vytrvala jsem, zatnula zuby a nelituji. Po nějakých 50% knížky se děj rozběhl a já ji dočetla na trase Praha-Beroun a Beroun-Praha. Opravdu se mi kniha líbila a takový konec mě ani nenapadl. Celkově se mi moc líbilo ponuré prostředí a autorův styl se mi líbí více než Jo Nesbo.

02.01.2015 3 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Jeden z mých oblíbených autorů. Jeho knihy vás chytnou a nepustí. Přečetla jsem ji jedním dechem a uronila jsem i slzu :-)

01.01.2015 4 z 5

Růženka je z příbuzenstva Růženka je z příbuzenstva Gerald Durrell

Tohoto autora jsem do ruky dostala jako malá holka a stal se mým nejoblíbenějším. U téhle knížky jsem opravdu místy plakala smíchy. Výborná kniha, rozhodně ji doporučuji!!!!!

21.06.2014 5 z 5

Tanec s draky 1 Tanec s draky 1 George R. R. Martin

Super, jak jinak :-). Pokaždé si u téhle série myslím, že už vím co bude následovat- omyl,jediné co vím je, že i pokud vám zemře oblíbená postava neznamená to, že už se s ní v knize nesetkáte. Ale teď hlavně nevím co budu dělat až dočtu i druhý díl. Vichry zimy jsou ještě daleko...

08.05.2014 2 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Skvělá kniha! Trvalo mi než jsem se do knihy pořádné začetla, ale rozhodně jsem nelitovala. Měla jsem po dočtení knihy smíšené pocity, ale rozhodně ji doporučuji :-)

10.04.2014 4 z 5

Alchymista Alchymista Michael Scott

Kniha mě opravdu nebavila, je to pohádka spíš pro děti než čtení pro dospělé- Zkoušela jsem ji číst asi třikrát a pokaždé jsem ji pak zavřela a uložila zpět do police.

21.03.2014 1 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Dlouho jsem si chtěla tuhle knihu přečíst a nakonec když jsem se k ní dostala říkala jsem si že ji snad nepřečtu. Zezačátku jsem si říkala: Přece to nebude jen o tom jak jdou a postupně umíral ( jeden na křeč v noze, druhej na vyčerpání atd. Pak jsem ale najednou koukala, že jsem za půlkou. Ta knížka byla vážně zajímavá, jen mi trošku zamrzelo že jsem už od začátku věděla kdo vyhraje.

08.01.2014 3 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Myslím, že je to asi tím, že jsem u této autorky zvyklé na kouzla a čáry a hltání jedné stránky za druhou. Tahle kniha mi nešla. Těšila jsem se na ní a myslela si, že i když to je jiný styl bude to fajn. Nebylo do knihy jsem se nemohla pořádně začíst a musím říct, že jsem se nudila. Knihu jsem odložila a byla jsem zklamaná. Někdy ji zkusím znovu přečíst a třeba mě chytí a nepustí...uvidíme

29.12.2013 3 z 5

Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Krásná kniha, napínavá. Určité pasáže jsem prožívala s postavami a držela jim palce a pak se to zvrtlo a já měla chuť zakřičet: Ne!!! jak to???
Každá postava měla něco do sebe a já to s nimi opravdu prožívala. Ken Follet je vážně mistr- dokáže sepsat knihu v níž si nemůžete rozhodnout držet palce jen jedné postavě, ale prostě více, každý má něco do sebe a ještě když se jejich osudy prolínají- boží kombinace!!! Ještě nebyla kniha od Folleta která by mě nebavila od začátku až do konce a já pak necítila stesk po postavách.

29.12.2013 4 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Knížku jsem dostala letos k Vánocům a byla jsem nadšená- zalezla jsem si pod deku, pěkně sama doma a hltala každou stránku. U knížky jsem usnula a milovaná Carrie mě strašila ve snech. Do nedávna jsem nevěděla, že knížka je Kingova prvotina a musím říct, že dobré. Ten náboženský fanatismus mi tam sednul jak prdel na hrnec. Líbili se mi i ty úryvky z novin a výslechů atd, to tomu dodávalo na skutečnosti ale někdy mě brzdili. Dávám *** protože jsem ještě nečetla všechny knihy od Kinga.

29.12.2013 3 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha mě asi jako většinu lákala na svůj obal, tajemno a zajímavé fantasy. První stránky jsem hltala jako o život, ale když jsem se blížila ke konci moc mě to už nelákalo a knihu jsem odložila. Od určité chvíle jsem už nějak věděla co se stane a to nemám ráda- když čtete detektivku a víte po pár stránkách kdo je vrah :(. Čekám, že jednou zase přijde nějaká kniha a nadchne mě a nepustí tak jako např. Harry Petter, ale zatím nic takového se neobjevilo. Ale i tak se mi kniha svým způsobem líbila, zajímavý nápad, doplňující fotografie.

26.12.2013 2 z 5