laydee komentáře u knih
Úžasná kniha, naprosto mě pohltila a já jen hltala a držela palce kdejaké postavě- hlavně Phillipovi a Tomovi a jeho rodině. Myslím, že to byl nejkrásnější historický román co jsem kdy četla. Poté jsem shlédla i seriál a zpracování se mi moc líbilo. DOPORUČUJI!!!!!
Kniha se mi líbila. Nápad je to originální, udělat ze smrti vypravěče. Byly pasáže, které se mi nějak vlekly, ale převážně jsem hltala každé slovo. A dokonce jsem si u některé stránky pobrečela. Hodnotím jen 3/5 protože k dokonalosti něco scházelo...
Musím říct, že první díl Bouře mečů jsem četla dlouho, nebyl tak plný zvratů jako ten druhý. Spousta postav zemřelo to ano, ale některé se zase vrátili i když jsme to nečekali. Neskutečná sága je ta píseň ledu a ohně- plná zvratů, intrik a překvapení! Co nás může ještě potkat?....no jde se na čtvrtý díl :) Ale nevím zda překoná třetí díl :)
Skvělá kniha, moc se mi líbila a věřím, že to není naposledy co ji čtu :)
Pořád je co číst, pořád mě to baví. Jsem ráda, že jsem na tuhle ságu narazila. Až vše dočtu skouknu i seriál. Teď jdu na druhou část :) Pořád jsem napnutá jak to dopadne :)
včera večer dočtena druhá část :) a pocity, být to v jedné knize, ztratila bych ten blbej pocit, že jsem přečetla už druhou knihu z téhle úžasné série. Bohužel tedy teprve druhou část prvního dílu. Ale moc se mi to líbilo, v postavách mám už dokonalej přehled a po shlédnutí prvního dílu seriálu, jsem si uvědomila, že Zeď je obrovská oproti tomu co jsem si představovala já když jsem knihu četla. U některých knih už od začátku tušíte konec, tady jsem se zatím vždy sekla :) Vrhám se na střet králů :)
V celku se mi kniha líbila, jen mě mrzelo, že jsem od prvních pár stránek věděla kdo to udělal. Místy opravdu děsila a ten konec mě pak překvapil nejvíc když jsem se dozvěděla, co udělali s viníky. Ale jak píše LilyFair- pokud chcete opravdovou detektivku vezměte si raději A. Christie a pokud chcete thriller tak raději Browna.
Hezká knížka, ale opravdu trošku nuda, jinak se mi moc líbila. Četla jsem ji v zimě, tak mě to tak hezky navnadilo na léto :)
drsná kniha to pro mě byla, ale zhltla jsem ji a dokonce zašla i do divadla na její ztvárnění a zkoukla film, vše se mi líbilo
Tak nějak můj nejoblíbenější díl, ještě krom prvního :)
Na to, že jsem si ze začátku říkala, že mě to asi moc nechytne, jsem tu knihu zhltla teda opravdu rychle. Pořád jsem byla napnutá jak se co vyvrbí a kd\yž už jsem si myslela, že vím jak to skončí tak jsem jen zjistila, že se mýlím. Je to velkolepá kniha. Už mám skoro dočtený druhý díl :)
Skvělá kniha, četla jsem ji když jsem byla v deváté třídě, což už je pěkně dlouho, ale přečetla jsem ji během dvou dnů, ani ne. Ta kniha mě tak uchvátila a zaujala, že jsem nedokázala odtrhnout oči. Někdy jsem měla taky takové pocity jako Alice a začala jsem s nezdravým hubnutím, zastavila jsem to včas a teď jsem spokojená se svými šedesáti kily. Čas od času když si připadám tlustá a mám skleslou náladu mám choutky zkusit to znovu. Jen tak nejíst, nebo dělat, že jím a pak šup s tím pryč, ale vždy si vzpomenu na tuhle knihu a je to pryč.
Myslela jsem si jaká to bude skvělá kniha a jak ji přečtu jedním dechem. Na tolik stran popsat něco co nedává ani smysl a přijde Vám, že to píše patnáctiletá holka. Ale ono čtou fantasy i dospělý tak proč to nepsat jako pro dospělé?
Když jsem četla anotaci tak mě kniha zaujala, ale když jsem po pár stránkách dostala k tomu jak PIa plánuje nějakou velkou věc a pak někde propadne střechou a spadne někde do stáje? pardon, ale mrzí mě vyhozené peníze.
Musím říct, že když jsem poprvé viděla asi sedm lidí v metru kteří čtou tu samou knihu tak jsem vůbec nevěděla o co jde. Ale právě, že jich tam sedělo tolik tak jsem si tedy knihy sehnala, dala do čtečky a začala číst. První díl jsem četla dlouho, druhý díl o dost kratší dobu a třetí ani ne dva týdny. Postavy se mi moc líbili a prostě mě donutil Stieg doslova hltat každé slovo, které napsal. Je mi líto, že už nic nenapíše, ale rozhodně přinesl do literatury tři skvělé knihy. Děkuji :)
První díl mě nijak nedonutil číst druhý díl, až jednoho dne jsem ho nalistovala ve čtečce a pustila se do něj. Začátek trochu nic moc, ale pak to bylo jako droga. Kolik stanic v metru jsem přejela ani nepočítám a když jsem pak shlédla film tak kniha je prostě kniha. Lisbeth jsem celou dobu fandila a dost to prožívala. Třeba u scény, kdy zajmou Miriam Wu a jde za ní Paulo Roberto, tak jsem si v duchu říkala- Ty si pitomej proč nemáš nabíječku v autě?!, abys někoho zavolala a pak když se pral s tím monstrem tak to bylo: dej mu, dej mu :). Ale skončilo to tak, že třetí díl prostě čtu jedním dechem i několik hodin a pak zjistím, že je noc a já jdu za pár hodin do práce :) škoda, že není více dílů.
Tak u téhle knihy jsem se místy bála, hlavně když jsm byla sama doma a venku pršelo a hřmělo. Tohle je druhá kniha od Kinga co jsem četla. Trochu mi připomíná nezbytné věci, ale spíše jen v pár detailech. Jinak je to dobrá kniha, plná napětí. Místy jsem si i říkala u některé postavy- ne nechoď tam, vždyť tě to zabije. ne nepouštěj ho k sobě, odolej...... Každopádně doporučuji!!
Výborná kniha! sice jsem spoustě věcí nerozuměla nebo si je spíše nedokázala představit, jelikož nejsem taková ten správný fanoušek do IT, ale byl to opravdu velikán, obrovský puntičkář a pedant a tak trochu blázen, ale to co stvořit jsou krásné přístroje po kterých lidé touží pro jejich dokonalost a krásu v každém detailu!
P.s. : nejvíce mne pobavilo jak vymyslel název pro svou firmu....a tohle "Ovoce" se teď nejvíce prodává!
Tak tuto knihu mám doma i s osobním věnováním od autorky, jakmile dočtu co mám rozečtené, chystám se hned na tuto knihu :)
tuhle knihu jsem četla před asi pěti lety a pamatuji si, že se mi kniha opravdu líbila a chytla mně. Děj se mi líbil a myšlenka taky :)
Viděla jsem v metru plakát s touto knihou a toužila jsem si ji přečíst. Neváhala jsem a okamžitě si ji koupila. Začetla jsem se do ní a dokonce si koupila běžecké boty :) obdivuji tohoto autora, běhat každý rok maraton v tak úctyhodném věku? musím říct, že Japonce mám ráda a to díky Hurakimu. Je pro mě inspirací, Chtěla jsem pochopit co může být na běhání tak úžasného, že se o tom dá napsat kniha. Tak se snažím každý den běhat a Huraki má zatím pravdu :)