Le Chat Le Chat komentáře u knih

Nevědění Nevědění Milan Kundera

Platí to, co jsem napsala u Nesnesitelné lehkosti bytí. Nad knihami Milana Kundery a myšlenkami, které v nich čtenáři najdou, STOJÍ ZA TO SE ZAMYSLET. Proto uděluji 5 hvězdiček.

21.09.2023 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Opravdu milé, příjemné, romantické. K tomu trochu kouzelné Paříže a o 5 hvězdičkách je rozhodnuto. :-) Tuto pohádku pro dospělé jsem si skutečně užila a už se těším, až se s autorkou vydám na Island.

16.09.2023 5 z 5

Není kouře bez ohýnku Není kouře bez ohýnku Agatha Christie

Agatha Christie a slečna Marplová jsou sázka na jistotu, což se mi opět potvrdilo. Rozhodně doporučuji!

10.07.2023 5 z 5

Boží mlýny Boží mlýny Pavel Hrdlička

Sedmý a bohužel definitivně poslední případ podrychtáře Václava si podle mne rozhodně zaslouží 5 hvězdiček. Doporučuji všem, kterým se líbily předchozí díly.

13.06.2023 5 z 5

Úkol pro šaška Úkol pro šaška Pavel Hrdlička

Tak toto setkání s podrychtářem Václavem a magistrem Šebkem bylo jiné, což ale rozhodně neznamená, že by se mi kniha nelíbila. Právě naopak. Uděluji 5 hvězdiček, doporučuji a hned se pustím do Pouti oběšenců. ;-)

27.05.2023 5 z 5

Blanka z Valois: Levandulová princezna Blanka z Valois: Levandulová princezna Hana Parkánová-Whitton

Romantika v historickém hávu, které s čistým svědomím uděluji 4 hvězdičky. Hana Whitton ale rozhodně napsala i lepší knihy.

19.05.2023 4 z 5

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

Jsem opravdu ráda, že jsem Pavlu Hrdličkovi, podrychtáři Václavovi a magistru Šebkovi dala ještě jednu šanci. Tato historická detektivka se podle mne opravdu povedla, proto uděluji 5 hvězdiček. A hned se pustím do Žebrákovy pomsty. ;-)

13.05.2023 5 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Tak tato historická detektivka se podle mne opravdu povedla, navíc se odehrává v Brně, které mám ráda. Uděluji 5 hvězdiček a už se těším na Ženy na pranýři.

07.05.2023 5 z 5

Krev andělů Krev andělů Jaroslava Černá

Za mne opravdu povedená historická detektivka od mé oblíbené autorky. Také já jsem knížku málem přečetla “na jeden zátah”. Uděluji 5 hvězdiček a budu se těšit na autorčinu příští knížku.

21.12.2022 5 z 5

Emma Emma Jane Austen

Za mne jednoznačně nejméně povedený román Jane Austen. Víc než 3 hvězdičky bohužel udělit nemůžu. Emma mne zklamala.

25.10.2022 3 z 5

Rembrandt – Příběh kočky Rembrandt – Příběh kočky Darko Macner

(SPOILER) Začnu tím, že mám dvě kočky. Naštěstí jsou oba moji chlupáčci doma v teple… Rembrandtovi i Anně jsem fandila, aby se znovu našli. Za krásný konec nakonec přidávám pátou hvězdičku, i když kniha rozhodně není pro každého a místy je opravdu smutná. Za nejkrásnější kočičí příběh bych ji rozhodně neoznačila.

15.10.2022 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Vlastimil Vondruška

Pro případy Oldřicha z Chlumu mám slabost a tuto novinku jsem si užila, i když k těm úplně nejlepším případům královského prokurátora ji neřadím. Přesto mi tato detektivka opravdu zpříjemnila první říjnový víkend, proto uděluji i 5. hvězdičku. Panoš Ota se tentokrát jako vyšetřovatel skutečně vyznamenal!

03.10.2022 5 z 5

Proč nepožádali Evanse? Proč nepožádali Evanse? Agatha Christie

Agatha Christie detektivky PROSTĚ UMĚLA!!! Případ, do kterého se pustili Bobby a Frankie, to jenom potvrzuje. Vůbec mi nevadilo, že se vyšetřování neujal ani monsieur Hercule Poirot, ani slečna Jane Marplová. Detektivku považuji za povedenou a rozhodně DOPORUČUJI. :-) Určitě se ráda podívám i na filmové zpracování.

16.09.2022 5 z 5

Pojídačka hříchů Pojídačka hříchů Megan Campisi

Kdybych tuto knihu měla popsat jediným slovem, bylo by to ORIGINÁLNÍ. Navíc je opravdu čtivá, proto autorčině prvotině uděluji 5 hvězdiček.

15.09.2022 5 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Za mne jedna z TOP3 "Poirotovek". Tuto opravdu povedenou detektivku rozhodně doporučuji!

20.08.2022 5 z 5

Poslední víkend Poslední víkend Agatha Christie

Hercule Poirot se opět vyznamenal a já uděluji 5 hvězdiček. Agatha Christie detektivky opravdu uměla! :-)

22.07.2022 5 z 5

Ďáblova čísla Ďáblova čísla Vlastimil Vondruška

Nejnovější případ Jiřího Adama z Dobronína jsem si užila, za mne se autorovi rozhodně povedl. Uděluji 5 hvězdiček a budu se těšit na příští díl.

15.05.2022 5 z 5

Soudce čarodějnic: Duši ďáblu, majetek Bohu Soudce čarodějnic: Duši ďáblu, majetek Bohu Jaroslava Černá

Historické romány Jaroslavy Černé rozhodně nejsou obyčejná “červená knihovna” a tato novinka to potvrzuje. Je strašné, kolik zla může napáchat jediný člověk…

22.02.2022 5 z 5

Zázraky jsou logické Zázraky jsou logické Lucie Šilhová

Zajímavé čtení, jsem ráda, že jsem se ke knize dostala. Oceňuji otevřenost paní doktorky.

29.01.2022 4 z 5

Šaty pro královnu Šaty pro královnu Jennifer Robson

Úžasná kniha, nemohla jsem se odtrhnout. Za mne jasných 5 hvězdiček, dala bych 6, kdyby to bylo možné. Ann, Miriam i Heather mi byly sympatické a navíc mi román zase trochu rozšířil obzory.

24.01.2022 5 z 5