Lemurka Lemurka komentáře u knih

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Mě se kniha líbila, hodně čtivá, zajímavý nápad skleněného domu uprostřed lesa. Ale i já měla pocit, že osobám není kolem 26, ale že jim je pořád těch 16, to jejich chování, myšlení, naivita...

20.01.2020 4 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Asi jsem jediná, komu se kniha nelíbila...

20.01.2020 1 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Po dlouhé době jsem sáhla na dílo od mé oblíbené autorky, nezklamala mě. Napínavé od začátku do konce, doslova jsem knihu hltala. S Carolině jsem soucítila a prožívala, neb mám děti stejného věku jako byly ty malé. Výroky Michelle mě bavily, a opět nechyběla postava právníka. Konec mě dojak k slzám (ikdyž to bylo až moc přehnané). Tušila jsem správně, kdo mohl stát za zmizením.

13.12.2019 5 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Zajímavá kniha, zvláštní příběh. Eleanor mě bavila od začátku do konce, ten její pohled na svět, cítila jsem s ní, chápala osamělost. Hezky popsáno kamarádství, i ty její situace, které ještě nezažila a byly pro ní novinkou.

02.12.2019 5 z 5

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Po nepříliš zdařilém Reportérovi jsem si od autorky spravila chuť. Toto je čtivá a napínavá kniha od začátku do konce. Rovněž se mi líbilo i mrazivé a zasněžené prostředí.

17.02.2018 4 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Nápad skvělý, bylo zajímavé si něco přečíst o Marsu, ale ... Kniha se mi nečetla úplně snadno, příliš mnoho technických popisů a chemie, které mě nebavily. Sotva jsem dočetla. Jak už tu párkrát zaznělo, jako příručka pro ztroskotání na Marsu kniha poslouží dobře.

16.11.2017 2 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se mi moc líbila, přečteno jedním dechem. Od autorky si určitě ještě něco přečtu.

15.10.2017 5 z 5

Sestra ve stínu Sestra ve stínu Lucinda Riley

Další krásná kniha z této série.

20.06.2021 5 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Další dobra kniha od me oblíbené autorky, ktere nic nechybí. Ale podruhé bych ji už nečetla, ma lepsi.

20.03.2021 4 z 5

Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Krásný příběh, který si ještě někdy přečtu znova.

14.03.2021 5 z 5

Milostný dopis Milostný dopis Lucinda Riley

Mě se to moc líbilo, obzvlášť druhá pulka knihy byla napínavá a byla jsem zvědavá, jak to vlastně celé dopadne.

28.01.2021 5 z 5

Luční kvítí Luční kvítí Kimberley Freeman

Moc pěkný příběh. Takové mám ráda- prolínání časů. prostředí Austrálie, romantika, ... Škoda, že poslední třetina knihy byla tak zrychlená a klidně mohla ještě pokračovat pár stránkama, i mě se konec zdál ukončený příliš brzy.

28.09.2020 4 z 5

Minuta na rozloučenou Minuta na rozloučenou Hana Marie Körnerová (p)

Překvapilo mě nízké hodnocení knihy od této autorky, po přečtení se ani není čemu divit. Čekala jsem něco jiného, víc dobrodružství v pralese, a né toto. Sice se to četlo celkem dobře, bohužel příběh je značně nereálný, jednoduchý, dost mi vadilo chování Marianny, ani mě nezajímalo jak to celé dopadne ... Ke čtění si vyberte jiné knihy od autorky než tuto.

09.05.2020 2 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Mě kniha nesedla, nebavilo mě ani číst dál ...

05.03.2020 2 z 5

Almužna jen pro bohaté Almužna jen pro bohaté Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se mi moc líbila. Pěkný příběh, napínavý děj od začátku do konce. Jak někdo muže být jako Alice, nechápu... Téma vražd nemám v oblibě, tak jsem ráda, že se to tu řešilo na posledních stránkách, rozuzlení mě překvapilo.

12.01.2020 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Rosamund Lupton

Kniha mě nebavila, dočetla jsem jen abych se dozvěděla, jak to vlastně je... Některá místa jsem i přeskakovala. Přitom se z toho dalo vytěžit více, neotřelé téma, zajímavé prostředí Aljašky, hluchá holčička ... Rovněž mi přišlo neuvěřitelné, že by nějaká matka vystavila své dítě takovému nebezpečí. A ten úplný konec? Ten jsem teda nejspíš nepochopila...

05.01.2020 2 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

O Amiších jsem nevěděla vůbec nic, proto to bylo pro mě zajímavé čtení. Autorka mě prostě baví. Akorát mi kniha přišla skoro jak přes kopírák s knihou Velké maličkosti.

23.11.2019 4 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Ani se nechce věřit, že uběhly skoro 2 roky, co jsem jsem se pustila do další knihy z této serie. Zpočátku jsem se nemohla začíst, moc mě to nebavilo (celkově detektivky a zabíjení už nemám za potřebí číst). Pak se to celkem rozjelo a četlo se to dobře. Ale spousta událostí tam byla neuvěřitelných, Servaz je evidentně nesmrtelný. Sestry ještě zkusim.

13.11.2019 4 z 5

151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Kniby to nebyla kniha o pacifické hřebenovce, zabalila bych to už na třetí stránce. Vydržela jsem jich 50 (=16 dní) a stačilo. Tak příšerný jazyk a styl psaní jsem v knize ještě nezažila, výrazy jako "podělaný", "posraný", "smrdím jak hovno", "smrkají jak prasata", "blonďátá kráva"(-to mluví o Cheryl z Divočiny). Přeskákala jsem i další dny a pořád to samé. K tomu věčné stěžování, litování se, ponižování sama sebe. Nevim, asi to ty holky mají ve zvyku dělat ze sebe chudinku... Tohle číst opravdu nepotřebuji. Odhadovala bych cílovou skupinu náctileté.
Nechápu, jak něco takového mohlo spatřit světlo světa.
Dávám hvězdu za hezké fotky a výbavu, literárně odpad.
Tímto jsem přečetla všechny knihy o PCT. Za mě nejlepší Divočina, někde uprostřed cestopis od Jakuba a Moniky a hluboko za nimi tato kniha.

18.10.2019 1 z 5

Jakubův cestovní deník Jakubův cestovní deník Jakub Čech

Tak jsem myslela, že číst cestopis den po dni bude zajímavý, opak byl pravdou. Zhruba v polovině mě to už přestalo bavit, jeden den jako druhý. Kdybych nedočetla, o nic bych nepřišla. Lépe než iampatrik (níže) bych to nenapsala.
Rovněž mi chyběly jakékoliv informace o Jakubovi, abych si o něm mohla udělat nějakou představu.
Ti, co se na PCT chtějí vydat, tak knihu nejspíše ocení, hlavně na konci je dobře vypsané vybaní a další věci.
Toto byla má třetí o PCT a líbila se mi nejméně. (Vyhrává Divočina a ještě se chystám na poslední cestopis o PCT od Lucie)

10.10.2019 2 z 5