lencin lencin komentáře u knih

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Příběh sourozenců Abduláha a Parí. Narodili se v Afgánistánu a byli v dětství násilím odloučeni. Dojemný a silný příběh.

28.08.2019 4 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Nebylo to špatné, bylo to i zajímavé, ale prostě tomu něco chybělo. ....

24.08.2019 3 z 5

Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Zajímavý rozhovor s člověkem, který má, co říci.

28.07.2019 5 z 5

To bylo milé a absurdní. Zasmála jsem se dosytosti.

18.07.2019 4 z 5

To nejlepší, co máme To nejlepší, co máme Griet Op de Beeck

Velmi mě oslovilo. Krize středního věku u muže. Hledání a tápání. Problematika zneužívání dětí a jeho důsledky (a nepřijetí tohoto problému společností). Určitě sáhnu i po další knize autorky.

13.07.2019 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Výborný román. O velmi těžkém tématu a přesto citlivě a poutavě. Co pro dítě znamenají rodiče? A co dělá rodiče dobrým nebo alespoň přijatelným rodičem? Doporučuji.

19.06.2019 5 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Ach to bylo krásné. A silné. A dojemné. A smutné. Líbilo se mi a nechalo ve mně silný dojem.
Yejidu doufá v zázrak, že porodí dítě. Akin je svojí matkou donucen pořídit si drujou ženu. Ale věci nejsou takové, jaké se zdají být.

26.04.2019 5 z 5

Doppler Doppler Erlend Loe

Doppler a losí mládě žijí ve stanu v lese.
No, já nevím. Nápad výborný, místy vtipné, ale celkově mě moc nezaujalo. Další díl zatím číst nebudu...

11.02.2019 3 z 5

Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Hezké, čtivé. Některé jiné Mawerovy knihy se mi líbily ještě víc, ale i tato rozhodně stojí za přečtení. Zajímavý je pohled západních, levicově orientovaných studentů na socialismus a pražské jaro.....

05.02.2019 4 z 5

Andělská počta Andělská počta Zuzana Navarová

Milá vzpomínka na Zuzanu Navarovou. Dojemné a hluboké. Krásné. Jen málokteré hudební texty snesou podobu básně. Ty od Zuzany Navarové však mezi ně rozhodně patří.

14.01.2019 5 z 5

Mušle Mušle Hana Oboda Kolaříková

Krásně vyprávěný, byť děsivý příběh několika generací žen během normalizace na Valašsku očima pětileté Magdalenky. Velmi silné. Nutí k hlubokému zamyšlení. Doporučuji!

17.11.2018 5 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Líbilo se mi to. Psychologická sonda do života tří generací. Viktor, jeho mladá matka a herečka Hana a její matka Eva.
Cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly.......

15.11.2018 4 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Výborné. Skvěle popsané mezilidské vztahy. Až mrazivé svou surovostí a obnažeností. Další perla od Petry Dvořákové.

Petruna.....

10.11.2018 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Nevýrazné a hned po přečtení můžete klidně zapomenout!!!

01.04.2018 2 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Výborné. Zraje jako víno.

18.03.2018 5 z 5

Jediná vzpomínka Flory Banksové Jediná vzpomínka Flory Banksové Emily Barr

Dojemné čtení. Když někomu moc chceme pomoci, můžeme mu tím někdy ještě víc ublížit.

11.01.2018 5 z 5

Muzeum zkamenělin Muzeum zkamenělin Margaret Atwood

Příběh dvou manželských dvojic (Elisabeth+Nate, Lesja+William). Partneři se opustí a Nate začne žít s Lesjou. Všichni jsou v pasti a změna vlastně není možná.
Jsme zajatci svých stereotypů a ani výměna partnera nepomůže. Řešení v nedohlednu a konec nejistý a nejasný....

26.11.2017 5 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Pěkné a miloučké. Volně navazující perličky, povídky.

16.10.2017 3 z 5

Špulka modré nitě Špulka modré nitě Anne Tyler

Tak já nevím. Četlo se to dobře, ale něco tomu chybělo. Bylo zajímavé pororovat,že každý něco ukrývá před ostatními a každÿ má jiný výklad společně prožitého příběhu,ale prostě tomu něco chybělo.

12.10.2017 3 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Krásná kniha o životě nevidomé dívky Marie-Laure v okupované Francii.

19.07.2017 4 z 5