lencin lencin komentáře u knih

Simpsonovi: Komiksové extrabuřty Simpsonovi: Komiksové extrabuřty Bill Morrison

8 komiksových příběhů ze Springfieldu. Výborné,ale filmy jsou ještě lepší.

Hluboké rány Hluboké rány Rutu Modan

Komiks. Nepřikrášlený pohled na lidské vztahy. Tel Aviv. Mladý taxikář Kovy Franco se od dívky Numi dozví, že se jeho itec možná stal obětí bombového útoku v Hadeře. Koby se vydává pátrat po osudu svého otce a dozvídá se něco i sám o sobě.

O lásce a sexu O lásce a sexu Kateřina Janouchová

Výborná kniha. Určitě vhodné pro každou cca dvanácti letou dívku. Psané vtipně a podrobně. Poučné,ale ne moralizující. Musím včas koupit svým dcerám.

Světla a stíny islámu Světla a stíny islámu Břetislav Tureček

Drana Blízkého východu a sonda do duší jeho obyvatel.
Autor pracuje v Českém rozhlase jako reportér a do muslimských zemí jezdí již 15 let. Čtivé a zajímavé.

Zloděj času Zloděj času Terry Pratchett

Dobrodružství Lu-tzeho,mnicha historického řádu,který se stará o čas.
Nový učeň Lobsang. Zuzana Stohelutská-vnučka Smrtě.

Mandaríni Mandaríni Stanislav Komárek

3.díl volné trilogie (Opšlstisova nadace, Černý domeček).
Téma rození a smrt. Hlavní hrdina Jindřich Krottenbacher je sinolog.
Kniha je velmi užvaněná, něco mezi románem a sbírkou esejů.

Hastrman Hastrman Miloš Urban

Dva příběhy, ze začátku 19. a začátku 21.století. V hlavní rolu Hastrman. Hororové až zvířecí. Čtivé.

Manželka boha kuchyně Manželka boha kuchyně Amy Tan

Druhý román americko-čínské autorky. Matka se svojí přítelkyní 50let udržují svá tajemství, a pak se rozhodnou je sdělit Pearl (dcera), která má zase svá talemství.
Velmi čtivé a zajímavé. Čínská mentalita i složitost života v jiné kultuře.

Výchova dívek Výchova dívek Gisela Preuschoff

Podporovat samostatnost.
Přijímat a milovat tu dívku, kterou máme a ne tu, kterou bychom chtěli.

28.08.2020 4 z 5

Krátké pohádky pro unavené rodiče Krátké pohádky pro unavené rodiče Michal Viewegh

16 pohádek pro děti a 1 pro rodiče.
Krátké,místy i vtipné a přesně pro naše 2 holčičky. Zde mají 4 a 2 roky a jmenují se Sára a Bára.
Mně se přesně do noty trefilo: Jak se tatínek zbláznil (holub na střeše).

Šťastné a veselé... Šťastné a veselé... * antologie

9 povídek českých spisovatelů s vánoční tematikou. Velmi smutná povídka od Ivy Pekárkové.

28.08.2020 3 z 5

Bomber Bomber Jaromír 99 (p)

Komiks. Prolínající se historie domu v česko-německém pohraničí (1945, 1968, 1998). Velmi smutné a bezútěšné, ale výborné.

27.08.2020 4 z 5

Zen a umění lásky Zen a umění lásky Brenda Shoshanna

Kniha pro všechny, kdo chtějí opravdu milovat.
Sice "americká" (ve smyslu příliš zjednodušující), ale přesto dobrá kniha.
Milovat sebe sama. Zazen jako cesta k sobě.
(2007)

27.08.2020 5 z 5

Domácnost Domácnost Monique Wortelboer

Péče o život. Antroposofická kniha. Péče o domácnost viděná jako péče o svůj život.
"Meditace" při úklidu koupelny.
(2007)

27.08.2020 4 z 5

Obsazeno Obsazeno Věra Nosková

Snaha o pokračování knihy "Bereme co je". Celé pasáže jako v první knize. Nepochopila jsem to.

Bereme, co je Bereme, co je Věra Nosková

Román, 60.léta, Strakonice.
Mladá dívka, která je nadanou básnířkou a je plná fantazie. Není schopná ani ochotná žít v socialistickém maloměstě.

Ztracená růže Ztracená růže Serdar Özkan

Román tureckého autora. Dianě zemřela matka a před smrtí ji požádala,aby pomohla své utajované sestře Marii. Diana se o to pokusí a nachází tak cestu sama k sobě, protože ona je Diana i Marie zároveň.

Aaronův skok Aaronův skok Magdaléna Platzová

Židé a 20.století.
Vnučka Milena a babička Kristýna (malířka). Osud jednotlivce v těžké době fašismu. Milena se o svém židovství dozvídá až po smrti babičky.

26.08.2020

Klub radosti a štěstí Klub radosti a štěstí Amy Tan

Američanka čínského původu se po smrti své matky dozvídá pravdu o jejím životě v Číně a sams začíná žít nový život.

26.08.2020 4 z 5

Anna chce skočit Anna chce skočit Lucie Lomová

Výborný český komiks. Hrdinka Anna shodou okolností zcela změní svůj život a dozví se o sobě i o své rodině (otec emigroval do USA, sestra Marie).
Výborné kresby.

26.08.2020 4 z 5