Lenka2533
![Zloděj blesku Zloděj blesku](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24145/zlodej-blesku-m7v-24145.jpg?v=1664204981)
Na tuhle knížku jsem se chystala už dost dlouho a konečně jsem se k ní dostala! A rozhodně nelituji! Knížka mě neskutečně bavila, četla se rychle a styl psaní mi sedl. Za mě rozhodně 5 hvězd. Hned se pouštím do dalšího dílu :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Léto v Paříži Léto v Paříži](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432061/leto-v-parizi-25d-432061.jpg?v=1590143670)
Mně se to moc líbilo :) Stránky mi ubíhaly pod rukama a příběh mě bavil. Postavy mi byly sympatické. A některé věty mi zůstaly v hlavě. Za mě 4 hvězdy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444810/cervena-bila-a-kralovsky-modra-pmW-444810.jpg?v=1594676012)
Tohle bylo úžasné! Strašně mě to bavilo, celou dobu jsem si to moc užívala! Já prostě miluju gay knihy, takže tuhle jsem potřebovala :D Kluci byli skvělé postavy, moc jsem si je oblíbila. Opravdu skvělé čtení. Naprosto doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![První První](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218383/prvni-E5l-218383.png?v=1653292404)
Úžasné zakončení série. Neskutečně mě tato série bavila a rozhodně se k ní někdy vrátím. Krásné knihy :)
![Elita Elita](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218381/elita-Xw0-218381.png?v=1653297417)
Absolutně skvělé pokračování! Tahle série mě fakt chytla. Svět selekce je úžasný, postavy jsou opravdu fajn a čte se to velmi rychle. Miluju!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Léto na vodě Léto na vodě](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372746/leto-na-vode-21A-372746.jpg?v=1522937297)
To bylo krásné!
Hned první mě zaujalo prostředí. Loket, Nechranice... Také jsem tam byla, takže jsem si to mohla krásně představit. Vodácký výlet mi navodil boží atmosféru.
S hlavní hrdinkou jsem se docela ztotožnila, přišlo mi, že v dosti věcech je mi podobná.
Bylo to vtipné, místy jsem se smála nahlas. Hlášky kluků mě fakt bavily. Celkově se mi líbilo, jak ta parta fungovala.
Jen konec mi přišel strašně rychlý. Ani jsem nestihla zaregistrovat, jak se to všechno vlastně vyřešilo. Možná to chtělo ještě pár stránek.
Na oddech za mě úplně super. Perfektně se to hodí na léto :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486614/rande-s-knihomolkou-LuO-486614.jpg?v=1640101588)
Tahle knížka mi perfektně sedla do nálady. Měla jsem ji na dovolené u moře a byla to přesně ta oddechovka, kterou jsem potřebovala.
Už od začátku to bylo velmi čtivé. Stránky mi ubíhaly pod rukama neskutečnou rychlostí. Příběh jsem si užívala a párkrát jsem se i nahlas zasmála. Což se mi u knížek moc často nestává, takže to je velké plus.
Postavy jsem si oblíbila snad všechny, Kinsley a její parta kamarádek mě moc bavila. Ještě k tomu, když byly knihomolky :D Prostředí knihkupectví bylo moc pěkné, to jsem ocenila. A Josh byl úžasný! Jeho chování se mi líbilo a měl super humor.
Navíc je to snad první kniha, z těch co jsem četla, ve které má hlavní hrdinka menstruaci :D Fakt jsem se s tím ještě nesetkala a cením to.
Za mě skvělá odpočinková kniha, u které vůbec nemusíte přemýšlet. Já si ji opravdu užila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sucho Sucho](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414637/sucho-8jA-414637.jpg?v=1567452694)
Pecka, moc dobře napsaná kniha. Zabývá se opravdu zajímavým a důležitým tématem. Bylo zvláštní se zamyslet nad tím, co bych dělala já, kdyby tato událost nastala v reálném životě. Musím říct, že to bylo krásně zpracované, klobouk dolů. Až jsem z toho pokaždé měla žízeň :D Doporučuji si ke čtení této knihy vzít aspoň sklenici vody.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346957/polibek-v-new-yorku-UTc-346957.jpg?v=1626442667)
Velmi mě to překvapilo. Příběh mě bavil, užila jsem si ho. Je to dobrá kniha na naladění Vánoční nálady. Romantická linka se mi moc líbila. Není to žádná wow kniha, ale mně to úžasně sedlo a nemám tomu co vytknout.
Na předvánoční čas doporučuji :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Umění předstírat Umění předstírat](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260441/umeni-predstirat-WLL-260441.jpg?v=1442169136)
Asi před 2 lety jsem četla Historii nás dvou. A až do dvou třetin této knihy jsem nevěděla, že tohle je první díl. Dost mě to překvapilo :D A nebudu kecat, nic moc jsem si ze druhého dílu nepamatovala. Ale příběhu to nevadilo, takže se mi ulevilo. Bála jsem se totiž, že když jsem dřív četla ten druhý, že se v tom nevyznám, nebo tak.
Každopádně tady mi přišlo, že se nic moc nedělo. Pořád se střídalo, jak jsou smutní atd. A občas mě trochu štvala hlavní hrdinka.
Na druhou stranu to ukazuje, že člověk se nedá celý změnit. Každý jsme jiný a jedinečný a nemůžeme se vydávat za někoho, kým nejsme.
A četlo se to velmi rychle a dobře.
Jinak se to mé romantické duši líbilo :) Byla to pěkná oddechovka na léto. Celkově jí dávám 3,5 ⭐
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![iPohádka iPohádka](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421625/karel-kovy-kovar-ipohadka-1tT-421625.png?v=1569312918)
Tahle pohádka mě moc překvapila. Mám strašně ráda Kovyho tvorbu videí, takže jsem byla zvědavá, jak si poradil s pohádkou. A bylo to opravdu povedený. Bylo to vtipné, dobře a rychle se to četlo. Za mě super :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nick a Charlie Nick a Charlie](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491273/nick-a-charlie-tv6-491273.jpg?v=1648546769)
Moc pěkná novela. Zhltla jsem jí extrémně rychle, protože to vůbec není náročné a je to velice kraťoučké. Mně, jakožto milovnici Srdcerváčů, se to moc líbilo. Asi vám to nepředá nic moc velkého, ale pohladí to po dušičce :) Jestli máte Srdcerváče rádi, tak si tohle přečte. Je to prostě pěkné a navíc vás to opět vezme do světa Nicka a Charlieho.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Já a pan Jones Já a pan Jones](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258666/ja-a-pan-jones-258666.jpg?v=1437325835)
Moc milé překvapení. Knížka se četla moc hezky a docela rychle. Styl psaní mi sedl. Líbilo se mi, že se kniha věnovala i těžším tématům, jako třeba domácí násilí, nebo problém s otěhotněním. Také ukazuje, že život není vždy jednoduchý. Že stále máme nějaké překážky a problémy. Ale i tak to mělo moc pěkný konec a čtení jsem si užila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Obsidio Obsidio](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391310/obsidio-BCz-391310.jpg?v=1551976324)
Tak tohle byla naprostá bomba! Třetí díl se mi líbil asi ze všech nejvíc. Konec celé série byl prostě wow. Neuvěřitelně mě to bavilo. Postavy jsem si opravdu oblíbila, takže bylo těžké se s nimi rozloučit. Moc se mi líbily všechny romantické linky. A ta kresba na konci? Ta je naprosto dokonalá!! Fakt skvělá kniha. Zakončení úžasné.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Gemina Gemina](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325595/gemina-vUC-325595.jpg?v=1496598667)
Druhý díl se mi také líbil! Byl možná ještě akčnější než první. Většině se líbil víc druhý díl, ale mně se líbily oba stejně. Opět jsem si oblíbila nějaké postavy a příběh mě moc bavil. Jeden zvrat za druhým. Opravdu pecka! Pořád obdivuji grafické zpracování, je fakt úchvatné. A navíc ty obálky jsou taky úplně úžasný! No a ten styl psaní je prostě skvělý. Čte se to opravdu rychle. Nejvíce mě baví ty konverzace. Opět hodnotím 4 ⭐ a těším se na poslední díl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Prokletí Titánů Prokletí Titánů](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44584/percy-jackson-prokleti-titanu-CsO-44584.jpg?v=1434806638)
Třetí díl se mi také líbil! Bylo to opět plné akce. Líbily se mi nové postavy a další zajímavé prostředí. Děj rychle ubíhal a opravdu mě bavil :) Tomuto dílu dávám 4,5 ⭐
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34864/obraz-doriana-graye-Y5l-34864.jpeg?v=1616279526)
Jako povinná četba docela fajn. Občas jsem se u toho dost nudila a přišlo mi to zdlouhavé, ale jinak byl příběh celkem dobrý.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)