lenkaabooks komentáře u knih
Tuto knihu nelze číst jinak než s krabicí papírových kapesníků po ruce. Skláním se před paní učitelkou. Takto s narušenými dětmi pracovat, na to musí mít člověk talent. Torey Hayden se dětem obětuje, v pozadí je její soukromý život, přítel její obětavost nevydýchá. Strašlivá scéna je v nemocnici, kdy si autista Boo rozřízne jazyk a lékař mu ho zašívá bez anestezie, jelikož tyhle děti jsou přece jako zvířátka, bolest si neuvědomují, tedy nač na ně plýtvat drahými léky.
Silné, krásné čtení.
První polovina knihy mě pohltila, druhá půlka už byla překombinovaná a konec nevěrohodný. Tříletý chlapec školnímu psychologovi tvrdí, že jeho maminka není jeho skutečná maminka. A on mu uvěří natolik, že zkontaktuje policistku, které se to sice nezdá, ale jsou tu podivné okolnosti...
Pod dojmem nedávno zhlédnutého filmu jsem prostě musela sáhnout po literárním zpracování. Obojí se mi moc líbilo. Láska mezi krásnou zpěvačkou Christinou a vikomtem Raoulem, jíž není přáno ze strany tajemného fantóma, žijícím pod budovou Opery.
Vtipná, já se pochechtávala docela často. Jediný kdo tuhle pátou třídu jakž takž zvládá, je učitelka Soňa. A ta umí být pěkně pomstychtivá.
Autorka vychází z vlastních zkušeností a také je psycholožkou specializující se na dětský autismus. Její kniha je plná rad, doporučení a zkušeností pro rodiče dětí s aspergerem/autismem.
Autorka píše dobře, o tom žádná. Ale mě to nebavilo, občas jsem se lehce pousmála, ale to je tak vše.
Ella je těhotná a to je znamení pro jejího přítele Serge odstěhovat se z Paříže na venkov. Ke své hrůze se Ella ocitne na kozí farmě.
Příjemné čtení, kde je jen o něco méně sýrů než v prvním díle.
Molly je pokojská v hotelu, zbožňuje pořádek a čistotu, svou práci miluje. Přátele nemá, babička která ji vychovala, zemřela. Její vyjadřování se, je mnohým k smíchu. A pak najde mrtvého hosta a sama se dostane do podezření.
Líbila se mi hlavní postava, její vzpomínky na babičku. Detektivní zápletka mi přišla nedotažená a rušivá.
(SPOILER) Jak snadno se dá padnout až na samé dno. Linda je šťastně vdaná, dokud manžel neukáže pravou tvář. Vymodlená holčička pobude na světě jen krátce. Pouze alkohol pomáhá Lindě zapomenout, ale právě ten ji dostane na ulici. Bez peněz a bydlení nevidí Linda východisko, dokud neuslyší z popelnice dětský pláč.
Jsem rozpolcená. Na jednu stranu dobrý námět - svět meditací, duchovna a ezoteriky v podobě Bianky, na straně druhé prospěchářství a bezohledná manipulace v podobě Tomáše. A tyto dva světy se střetnou. Bohužel mě se strašně nelíbilo jak byla kniha psaná, takových zbytečných slov. Mám doma pokračování, anotace zní zajímavě, snad mě nezklame.
Knihy této autorky čtu ráda, je to svižné čtení, povětšinou se řeší rodinné vztahy a kostlivci ve skříni.
V tomto příběhu jde o rodinu se třemi již dospělými dcerami. Všechny tak nějak neví co dál, naštěstí mají fajn rodinné zázemí. Ke konci knihy vyjdou najevo věci pro mě těžko uvěřitelné, jakoby nedotažené a nepřirozené. Přesto jako odpočinkové čtivo, ano.
Vztah doktorky a jejího o 19 let mladšího partnera. Láska jako trám, která překonává překážky, dokonce i za velkou louží. Bylo to psáno hodně jednoduše, snad mě zaujal název, rychle přečteno - rychle zapomenuto.
Rozhovory s Čechy různého věku a povolání, žijící v odlišných koutech Francie. O tom, proč zrovna Francie, rozdíly kulturní i společenské, problémy pracovní i rodinné. Byly to zajímavé postřehy. A jen tak namátkou, snad všichni dotazovaní se shodli na nesrovnatelné kvalitě jídla a to ve prospěch Francie.
Co je to trikolora, proč se dříve říkalo soudruhu učiteli a cože se vlastně přihodilo 17.listopadu 1989. O tom a mnohem více vypráví očima desetiletých dětí tento komiks. Součástí jsou novinové výstřižky poplatné té době.
Kdyby mi bylo sedmnáct, tak si pobrečím. Takhle beru příběh trochu s nadhledem, vnímám hluchá místa a klišé. Henry se zamiluje do dívky, kterou chce zachránit. Otázkou je zda ona to cítí stejně. Myslela jsem že beru do ruky klasickou love story, nicméně zklamaná nejsem. Jo a moc se mi líbí obálka.
Zase jsem se nechala zlákat doporučením a šmarjá, hrůza to byla. Překombinovaný , věci nedovysvětlené, Caffery i Rebecca mi lezly na nervy. Mimochodem Caffery jako detektiv nic moc, teda. No a samo téma pedofilie... Přesto musím uznat že Mo Hayder psát umí, jen mi to nesedlo a další knihy zkoušet nebudu.
Romantika jak blázen :-) Jednu chvíli mi i podezřele vlhly oči, jak jsem se dojala. Sarah a Eddie, oba se blíží čtyřicítce, stráví spolu týden lásky a pak se Eddie odmlčí. Nezvedá telefon, nereaguje na zprávy, mlčí na sociálních sítích. Proč, co se stalo, měl nehodu, je mrtvý ? Jindy tak racionální Sarah se sype zoufalstvím, její přátelé by měli mít nad hlavou svatozář :-) Vše se náležitě vysvětlí, ale jednoduché to nebude.
I když mám své výhrady, od čtení jsem se těžko odtrhávala. Marika, trochu bohém, se stane pěstounkou malé neteře. Starostí se jí navalí spousta- dítě, dluhy po švagrovi, zděděná firma s problémy plus zaměstnání servírky. Je to psáno opravdu čtivě, některé situace byly dost nadnesené, přesto další počin autorky, pokud bude, si ráda přečtu.
Pokud je kniha jen z poloviny pravdivá, i tak je to otřesné. Mučení, popravy, zvířecí hlad, absolutní neexistence hygieny, udavačství. Sin se narodil v Severní Koreji v pracovním táboře a podařilo se mu odtamtud utéct. Mladý muž bez emocí, prostý citů, nedotčený okolním světem se snaží přežít v civilizaci.
Netopýr mi dlouho ležel na poličce, do další detektivky se mi nechtělo. Ale resty se mají plnit a nelituji. I když je příběh občas zbytečně natahovaný a také mi vadila spousta anglických vět, které v mé knize přeloženy nebyly. Švédský policista Hole řeší vraždu v Austrálii, parťákem je mu místní Australan - aborigin Andrew. Díky němu se dozvíme i něco z australské historie.