LenkaGonn | Komentáře u knih | Databáze knih

LenkaGonn LenkaGonn komentáře u knih

Dědictví krve Dědictví krve Danielle Steel

Tak tu budu asi jako vyvrhel, ale za mě teda velké zklamání. Kniha mě štvala hned na začátku, kdy se neustále opakovalo to stejné. Než začal příběh o indiánce měla jsem zopakovaný stav hlavní hrdinky - bez práce a bez rodiny - asi stokrát. Už jsem to chtěla přestat číst. Příběh indiánky docela zaujal. To byla ta čtivá část. Ale stejně styl psaní mi naprosto nesednul. Pro mě to bylo jednoduché a hlavní hrdinka mě hodně štvala. Ta historická část byla psaná mnohem lépe. Asi jsem od autorky čekala víc a proto mě to tak zklamalo. Mrzí mě to, ale pro mě na víc jak 2 hvězdičky - za nápad a historický příběh - dát nemůžu.

15.06.2019 2 z 5

Falešný sňatek Falešný sňatek Magdalena Mintová

Knihu jsem přečetla za jediný den. Nemyslím si, že je nutná nějaká kritika. Kniha je jednoduše psaná. Není to kniha, která by mi mohla něco dát, ale prostě byla hezká. Oddechovka. Bez přemýšlení jsem strávila jeden den čtením a na konci mám dobrý pocit, že to dobře dopadlo. Fajn čtení k uklidnění :-)

26.03.2019 5 z 5

Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

Tento příběh se táhl víc, než v předchozí knize, ale byl stejně skvělý a já rozhodně s hlavnímy hrdiny prožívala jejich životy, trápení, ale i radost.

25.03.2019 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Kniha mě bavila. Autorka měla skvělý námět a kniha odsýpala.

25.03.2019 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Miluju tuto knihu. Nic víc neřeknu. Rozhodně stojí za přečtení.

18.03.2019 5 z 5

Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Druhá kniha skvělé autorky Louise Pennyové. První kniha byla o hvězdičku lepší. Tady mi přišlo, že se děj táhne zezačátku, ale pak se to rozjelo a opět skvělý příběh. Tentokrát to bylo celkem předvídatelné kdo bude vrah. Na druhou stranu autorka je velice schopná nás neustále trochu mást. Už se těším na třetí knihu.

18.03.2019 4 z 5

Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

Dala jsem 4* protoze kniha byla ctiva, mela zvraty a tema ktere jsem jeste necetla - naseptavace. Zvratu bylo hodne, bylo to jako cist 5 detektivek najednou. Pro me to bylo prekombinovane a konec mi prisel, ze tam toho musime nacpat co nejvic. Kniha byla ok, ale od autora uz si nic kupovat nebudu.

09.01.2023 4 z 5

Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

Kniha je velice ctiva. Pribeh neni nic noveho, ale autorka umi skvele vykreslit situace, mista i pocity. Rozhodne si koupim dalsi jeji knihu.

08.01.2023 4 z 5

Krvavý pomeranč Krvavý pomeranč Harriet Tyce

Knihu jsem precetla za jediny den. Znamena, ze byla ctiva a zajimalo me co bude dal. Znovu uz ji cist nemusim. Ale spatna nebyla.

29.05.2022 3 z 5

Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku Allan Pease

Kniha nebyla špatná. Zasmála jsem se u ní a opět něco nového dozvěděla. Co mi vyadilo bylo časté opakování jedné a té samé věci. Nesouhlasím 100.procentně se vším, ale rozhodně je tato kniha pro všechny s otevřenou myslí, kteří chtějí poznat sebe a své protějšky lépe, něco se přiučit a zkuit zlepšit vztah.

16.05.2021 3 z 5

První, která zemře První, která zemře Victoria Jenkins

Očekávala jsem knihu ve stylu Roberta Bryndzy a to se mi potvrdilo. Pro mě to byla normální detektivka. Paní autorka píše velice čtivě a kapitoly jsou krátké. Dokonce jsem ve třičtvrtě knize byla napnutá. Jinak mě to ale nijak nepřekvapilo nebo nedostalo natolik, abych si od paná autorky přečetla další knihu. Není to rozhodně chyba autorky. Jen těchto knih už je tolik a já už sv= dva odpočinkové krimi autory mám a další to u mě nemají holt jednoduché. Kdo má rád krimi a vyšetřování tak určitě doporučím. Je to fajn čtení paní Jenkins umí dobře popsat postavy.

17.03.2021 3 z 5

Deník z Wu-chanu Deník z Wu-chanu Fang Fang

Nechce se mi hodnotit hvězdičkami knihu, která popisuje opravdovou událost. Knihu jsem poslouchala, nečetla. Koronu známe všichni. Každý z nás s ní je každý den v kontaktu a to co autorka popisuje je nám všem známé až na pár věcí. Každopádně jsem nebyla nijak nadšená a knihu jsem ani nedoposlouchala.

09.02.2021

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Jsem z této knihy lehce na rozpacích. Námět je super a je to rozhodně něco, co jsem ještě nečetla. Ale na zadek jsem zśe z toho taky neposadila. Detektivka pohádka, tak bycb to nazvala. Rozhodně nelituji, že jsem knihu četla, jen tento žánr asi nebude úplně pro mě.

09.02.2021 3 z 5

Oheň je tvým osudem Oheň je tvým osudem Barbara Erskine

Barbara Erskinová je skvělá spisovatelka. Líbí se mi, že v jejich románech vystupují lidé, kteří opravdu existovali. Že jim potom dodá život, který možná nežili je věc pro mě druhotná. Ellen byla ženou, kterou bych sama chtěla být. Odvýžnou, živou, upřímnou i když nebyla svatice a nedělala vše správně musíte si ji zamilovat a spolu s ní prořívat její život. Kniha se mi velice líbila. Tato autorka je skvělá a už se těším na další její knihu.

07.01.2021 5 z 5

Polibek v Římě Polibek v Římě Catherine Rider

Kniha se mi velice líbila. Autoři dokázali vytvořit italskou atmosféru a oba hrdinové jsou velice příjemní. Řím miluji a proto jsem si tuto knihu i vybrala a i když slaďírny čtu velice málo tento příběh mě zaujmul, pobavil a díky němu jsem se spolu s mými vzpomínk vrátila zpět do Říma na vánočnítrh nebo do malé Trattorie. Odpočinkové čtení, které mohu doporučit.

14.11.2020 3 z 5

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Nebylo to špatné. Psychologicky i celkem dobře vystavěné, ale moc sdlouhavé a už pak překombinované.

30.07.2020 3 z 5

Poslední neděle v říjnu a jiné temné příběhy Poslední neděle v říjnu a jiné temné příběhy Jan Sonnergaard

Tuhle knihu jsem si koupila a začala číst jen kvůli výzvě tady na databázi. Nebylo to špatné, ale ani jsem z toho nebyla nějak odvázaná. Příběhy jsou psané celkem hezkým jazykem, ale knihu posílám dál.

27.07.2020 2 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Tato kniha se mi líbila a byla velice příjemným překvapením. Bylo to napsané úplně jinak než jsem zvyklá. Rozhodně jsem do poslední chvíle nevěděla kdo je vrahem a psychologie postav byla taky dobře zvládnutá. Příběh byl zajímavý a nepmatuji se, že bych něco podobného četla. Trochu mi vadilo opakování děje. Ale jinak jsem paní autorce přišla na chuť a určitě vyzkouším nějakou další z jejich knih.

05.07.2020 3 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Knihy od Roberta Bryndzy mám ráda. Odpočinkové, rychle ubíhající, zajímavě pojaté, vždy něčím překvapující krimi. Eriku, Petersona i Mossovou musíte mít prostě rádi. Určitě mohu doporučit dál a už se těším na další díl.

01.07.2020 3 z 5

Ostrov Ostrov Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Knihy o konci světa nečtu, ale zde mě anotace a dobré rezenze nalákaly.
Kniha se mi líbila. Byla zajímavě napsaná a uvěřitelná. Konec byl jakoby nedokončený. Každý z nás si může představovat jak by to mohlo dál pokračovat. Rozhodně to je velice čtivý příběh, který má své místo v mé knihovně.

29.06.2020 3 z 5