Libunka74 Libunka74 komentáře u knih

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Skvěle napsaná kniha, velmi silný příběh, koncem jsem se doslova proplakala. Ani ne tak z těch hrůz koncentračních táborů, na to jsem byla připravená, ale spíš dojetím, obdivem nad silnou vůlí a lidskostí v nelidských podmínkách. Opravdu, jak jsem tu četla v ostatních komentářích, i já ji považuji za jednu z úplně nejlepších knih o holocaustu. Všechna čest autorovi. Kniha, u které jsem přečetla i epilog, všechny záložky a tiráž.

15.04.2020 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Třetí kniha této autorky, kterou jsem četla. A opět jedním dechem. A opět k naprosté spokojenosti - do poslední chvíle jsem netušila... Příběh mě držel v napětí celou dobu, vřele doporučuji milovníkům dobré detektivky.

13.01.2020 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Nejdřív mě knížka bavila, pak jsem se začala ztrácet. Možná ne vinou příběhu, možná jsem se jen dost nesoustředila. Zajímavé téma, zajímavý nápad, ale na můj vkus nějak moc komplikované.

02.01.2020 2 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Nedočetla. Odloženo na straně 89. Asi moc dlouhý rozjezd, nebo nedostatek soustředění, nevím. Zajímavá zápletka, aktuální přistěhovalecká problematika, ale nevydržela jsem. Za čas zkusím dát knížce ještě šanci a třeba se dostanu dál.

12.11.2019 2 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Rozpaky...

20.09.2019 3 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Naprosto super! Vůbec bych nevěřila, jak propadnu trochu temné atmosféře nutkavého sběru léčivých rostlin :-)

20.09.2019 5 z 5

Tajná historie Tajná historie Donna Tartt

Netradiční, dráždivé, znepokojující, nelze odložit...DOKONALÉ !

01.03.2019 5 z 5

Sedmikostelí Sedmikostelí Miloš Urban

Nic zajímavějšího jsem ještě nečetla... I když zpočátku trochu složité, rychle jsem pronikla do děje a brzo měla pocit, že i já procházím ulicemi Nového Města a velmi intenzivně jsem vnímala atmosféru, která byla opravdu mistrovsky vykreslená. Dokonce jsem opakovaně během četby brala do ruky mapu Prahy pro lepší orientaci.

07.03.2018 5 z 5

111 míst v Praze, která musíte vidět 111 míst v Praze, která musíte vidět Matěj Černý

Úžasné, zajímavé i pro rodilé Pražáky... Už mám s dětma v knížce spoustu záložek. Některé stavby a zákoutí jsem zřejmě už mnohokrát minula nebo přešla a jsem ráda že mě na ně kniha upozornila. Skvělé je doplnění informací o dopravní dostupnosti a popis cesty...

04.03.2017 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Já jsem si knížku dokázala užít, dlouho jsem netušila, kdo je pachatel. Možná bych ubrala na sporech mezi vyšetřovateli, to mě moc nebavilo. Na další knihy moc těším, za sebe prosím menší řádkování, nejsme v první třídě.

16.02.2017 5 z 5