Lidmila_2008 komentáře u knih
Nudné, předvídatelné. Pod úrovní předchozích knih. Druhá hvězda je jan za to, že spousta děti díky ní poprvé přečetla divadelní scénář.
Chvilkami proskakovalo do podoby dizertační práce. Ale naštěstí jen úplně malými chvilkami :-)
Námět dobrý, samotný příběh ale nevtáhne. Pozice pozorovatele dění zvenku nebaví. Říkám to málokdy, ale zde je film mnohem lepší než kniha - příběh zhutnil, dal mu atmosféru.
Až na titulní povídku je ostatní spíše průměr. King umí zdolávat vyšší laťky...
Jak už bylo řečeno níže, kniha má výborný rozjezd, první dvě části jsou skvělé. Ve třetí bohužel autorovi totálně došel dech a chvíli jsem měla pocit, že se chce všech postav zbavit a hledá jen nejrychlejší možnost, jak to udělat. Jinak obdiv patří překladateli, zvládnuto skvěle, nic nedrhlo.
Dotek pod kůží, teplo bříšek prstů přejíždějících po tváři, palčivost touhy. Ano, Barnes umí.
Maximum hvězd jsem nedala kvúli Lucii a její matce. Jsou nedotažené, rozplizlé od nikud nikam, pro mě osobně špatně uvěřitelné.
Poetika, vůně, pocity, detaily, které se dotknou nitra. A taky uvědomění si maličkostí, které jsme už přestali vnímat. Výjimečná kniha, která ale nebude pro ty, jež jsou zvyklí jen letět za příběhem.
Škoda jen těch dvou překlepů a jedné gramatickéchyby, které kazí dojem z jinak dokonalé knihy.
Informace, fakta, dobové reálie, a to vše spojeno do skvěle fungujícího příběhu. Třešničkou navíc je výborný překlad.
Na té knize mi vadila jediná věc. A to, že skončila!
Jen málokdy autor (a překladatel) umožní čtenáři vstoupit "přímo dovnitř", cítit smrad uliček, zajíkat se nad vosími pasy dam, nahlížet čtoucím si mužům přes rameno, zhnusit se nad scénou u fotografa a zcela nepokrytě fandit prostitutce, protože si to prostě zaslouží.
Micheli, Viktore, děkuji!
Nudné, kniha se točí v kruhu, konec je předem očekávatelný.
Hodnocení v podstatě jen poslední z povídek - Zlomená žena, je děsivá, živoucí, naivní, zoufalá, zlomená - a skvěle napsaná. Ty první dvě bohužel za nic nestojí.
Skvělá kniha pro dospělého čtenáře i pro dítě. Snad si jí učitelky na základkách všimnou. Na rozdíl od jiných s podobnou tématikou není tahle knížka ubrečená.
Četla jsem ji dávno, ale doteď si pamatuji, jak mě okouzlila. Je to jako procházet snem...