Liduka Liduka komentáře u knih

Kdo je bez viny Kdo je bez viny Benjamin Black (p)

SPOILER: Popravdě to byla dost nuda a děj byl trochu předvídatelný. Překvapilo mě, kdo nakonec byl otcem dítěte, ale to bylo asi tak všechno. Musela jsem přeskakovat stránky, protože autor se dost vyžíval v popisu.

20.09.2022 2 z 5

Rok nesnází neboli Příběh jedné středoškolské pohromy Rok nesnází neboli Příběh jedné středoškolské pohromy Emma Chastain

Nějak mě to nezaujalo. SPOILER: Čekala jsem příběh o lásce, ale tady jsem dostala akorát to, že hlavní hrdinka se zamilovala do namachrovaného blbce, a na konci místo toho, aby se s někým dala dohromady, tak sklízela akorát výsměch a ponížení. No jako co to je? Když čtu YA knihu, tak chci pořádnou dávku romantiky a ne aby na konci byly obě hlavní postavy bez kluka.

05.09.2022 3 z 5

Nejdražší Josephine Nejdražší Josephine Caroline George

Nádherná kniha. Jen to přeskakování mě občas mátlo a také ta záměna jmen v románu a ve skutečnosti. Byl v tom trochu zmatek. Každopádně, když to všechno zapadlo do sebe, tak jsem byla úplně ohromená a knihu mohu jenom doporučit k přečtení.

25.08.2022 5 z 5

Okamžik pravdy Okamžik pravdy Kasie West

SPOILER: Další moc milá kniha autorky. Líbilo se mi pátrání po panu neznámém a to rozuzlení na konci, kdo to vlastně. To jsem fakt nečekala. Jen mě zklamalo, jak se Jackson na Hadley ke konci naštval, podle mě to nebylo opodstatněné.

25.08.2022 4 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Naprosto famózní kniha, kterou jsem od začátku do konce hltala. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí a doufala jsem, že Kiva nějak přežije všechny zkoušky. SPOILER: Konec mě hodně překvapil, hlavně to zjištění o Jarenovi no a Kiva mě teda pěkně naštvala. Myslím, to jak napsala vzkaz rodině, že chce získat zpátky korunu. Chudák Jaren, bude ho chtít využít a on jí tak miluje. Další díl si samozřejmě přečtu.

24.07.2022 5 z 5

Pohodové rodičovství Pohodové rodičovství Milan Studnička

Celkem pěkná kniha, ale v praxi bohužel mnohdy nejde uplatnit tyto principy, hlavně když jeden z rodičů je úplně nepoužitelný a máma je pak přetažená z toho že dělá otce i matku zároveň. Takže je sice hezký, že by měl chlap ženě ulevit a vzít si dítě na starost, aby si ona odpočala a pak byla furt na děti milá, ale bohužel to takhle v rodinách ve většině případů ani nejde udělat. Práci, kterou v domácnosti máte za vás nikdo neudělá.

24.07.2022 3 z 5

Proč? 13x proto Proč? 13x proto Jay Asher

SPOILER: Zpočátku jsem si říkala, proč Hannah spáchala sebevraždu kvůli takovým blbostem, ale postupně se ty problémy nabalovaly a nabalovaly a to hlavně na konci. Nicméně jsem nějak nepochopila, proč Claye, tak najednou vypoklonkovala, když jim spolu bylo dobře a nechtěla mu nic vysvětlit a taky proč lezla s Brycem do výřivky a nechala ho, aby si dělal co chtěl. Každopádně musím, ale uznat, že jsem se nedokázala odlepit a s napětím čekala, co Clay Hannah udělal, že si zasloužil na těch kazetách být.

03.07.2022 5 z 5

Nevěsta, kterou potkalo štěstí Nevěsta, kterou potkalo štěstí Janna MacGregor

SPOILER: Hlavní hrdinka mi byla moc sympatická - takový trochu rebel a to mám ráda. Do Nicka bych se taky dokázala zamilovat. Jediné, co mi zkazilo trochu celkový dojem byly opět ty nevkusné milostné scény, za to strhávám jednu hvězdičku

18.06.2022 4 z 5

Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

(SPOILER) Musím říct, že mě to zklamalo. Amélie mi nebyla moc sympatická a ani Nolan to nevytrhnul. Tak nějak jsem čekala, že Jenna řekla Nolanovi něco moc důležitého, co se Amelie nakonec dozví a nebo lepší důvod proto, proč dostala onu záhadnou knihu. Jo a ty velryby jsem nějak nepochopila. Asi mám dlouhé vedení. Každopádně Orman se ale dost povedl a klidně bych si knihu o něm přečetla. Kvůli němu hodnotím třemi hvězdičkami.
Jediné co si z knihy odnesu je toto moudro:
"K čemu je život, když se ničeho nesnažíš dosáhnout?"
"A k čemu je život, když ho pro samé dosahování ani nemáš čas žít."

12.06.2022 3 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

SPOILER: Nechápu, že jsem mohla tuhle knihu tak dlouho odkládat, když Dopisy ztraceným byly tak úžasné. I tahle kniha se mi moc líbila. Autorka píše neskutečně čtivě, že se nemůžete prostě odtrhnout. Reva i Emmy mi bylo líto a líbilo se mi jak to mezi nimi jiskřilo. Jenom by mě zajímalo, jestli Matthew u rodiny zůstal anebo ne.

21.05.2022 5 z 5

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

(SPOILER) Vcelku příjemná YA kniha. Miluju knihy s dopisováním a kdy se hlavní hrdinové nemají zpočátku v lásce. Začátek se mi moc líbil - to jejich pošťuchování. Hlavní postavy se ale přestaly nenávidět nějak moc brzy a pak už mě to trochu přestalo bavit, navíc se ten jejich vztah vyvíjel nějak moc rychle. Odhalení identity se podle mě autorce moc nepovedlo - tedy myslím to jakým způsobem se Porter zachoval, když zjistil, že Bailey je jeho Lištička a pak to jejich handrkování na konci kdo je vlastně na koho naštvaný a zbytečné prodlužování knihy. No a ta scéna s brokovnicí mi přišla už přitažená za vlasy. Samotný konec mi taky zkazil celkový dojem z knihy. Bohužel dávám jenom 3 hvězdičky.

16.05.2022 3 z 5

Zpověď jednoho děvčete Zpověď jednoho děvčete Alžbeta Hulová

No co říci. Kniha se mi četla docela těžko a musela jsem se do toho i nutit. SPOILER: Nel ani Erik mi nebyly moc sympatičtí (zpočátku možná, ale postupem času se mi protivili čím dál tím víc) a Tomáš byl až moc dokonalý. Popravdě jsem čekala, že Nel skončí s Erikem, když se o něm píše v anotaci a tak nějak jsem doufala, že se nakonec ukáže, že Tomáš je nějaký hajzlík, ale ono ne. O to větší bylo moje zklamání, když se na konci knihy nedali s Erikem dohromady.

30.04.2022 3 z 5

Oheň a led Oheň a led Julie Garwood

Kniha mě dost zklamala. Autorku mám ráda, ale nějak se mi nestrefila do noty. SPOILER: Celkově mi kniha přišla dost zdlouhavá a děj pokulhával. Samotná zápletka přišla taková nic moc a mezi hlavními postavami to až tak moc nejiskřilo a pak najednou skončili v posteli. Autorka má rozhodně lepší díla.

18.04.2022 3 z 5

Milostpaní a jiné povídky Milostpaní a jiné povídky Vlasta Javořická

Musím říci, že kniha povídek se mi moc líbila. Autorka se tam často věnovala období války, ale některé povídky byly i bez zmínky o ní. SPOILER: Ženy to neměly lehké, buď čekaly na svého milého jestli se z války vrátí nebo jim muži přichystali těžký osud, případně se musely zasadit o to, aby si mužovo srdce získaly. Každopádně jsem si knihu ale užila a určitě si od autorky přečtu ještě něco jiného. Nejvíc se mi líbila Helenčina pýcha, Lekníny a lékařova dcera.

13.04.2022 5 z 5

Ztracený anděl Ztracený anděl Catherine Cookson

SPOILER: Moc krásná, i když smutná kniha. Tak nějak jsem doufala, že Irene najde třeba zalíbení v jednom z mužů, kteří s Bellou žili a že najde svoje štěstí. Přesto, i když měla dost těžký osud, tak mě velmi dojal ten konec, jak našla svého syna. Musím přiznat, že i slza ukápla a to se mi u knih moc často nestává.

03.04.2022 5 z 5

Klíč Klíč Marianne Curley

Musím říci, že jako celek se mi série moc líbila, ale poslední díl byl kupodivu nejslabší. Strašně se mi pletlo, kdo vlastně v jednotlivých kapitolách vypráví příběh. SPOILER: Sice se tam pořád něco dělo, ale nemělo to takovou šťávu jako ty předchozí díly. Navíc mě totálně rozčiloval Dillon a také Matt svou podezíravostí vůči všem. No a ten konec s Rochelle mě pěkně naštval.

27.03.2022 4 z 5

Vesmír Vesmír Mike Goldsmith

Moc zajímavá kniha o vesmíru. Všechno v kostce shrnuto a bonusem byly žebříčky.

20.03.2022 5 z 5

Temnota Temnota Marianne Curley

Lepší než první díl. Více napětí a dobrodružství. SPOILER: Jen se mitěžko četly ty pasáže s mučením Arkariana. Každopádně jsem ráda, že kniha končí dobře :-) což jsem taky očekávala. Jdu se vrhnout na poslední díl

05.03.2022 5 z 5

Vyvolený Vyvolený Marianne Curley

Skvělá kniha, která se četla úplně sama. SPOILER: Jen mě mrzelo, že se nakonec Isabela s Ethanem nedali dohromady. Všechno k tomu tak nějak nasvědčovalo a prd :-D Tak jsem zvědavá na další díl.

25.02.2022 5 z 5

Smrt má oči mojí dcery Smrt má oči mojí dcery Jessica Treadway

Tak tohle byla jízda. Škoda, že název naznačoval obsah knihy. Hltala jsem ale stránku za stránkou a byla zvědavá, jak do té smrti otce, byla Dawn zapletená. A nebyla jsem rozhodně zklamaná. Dost drsné, co udělá vlastní dítě.

16.02.2022 5 z 5