lihate lihate komentáře u knih

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

"Očividně existují situace, které nikdy nepochopíme, dokud se nestaneme jejich součástí". Myslím, že tahle věta z knihy, naprosto vystihuje celou dvoudílnou sérii. Je to šílenost, ale taková, kterou by klidně mohl napsat sám život. Naštěstí je láska silnější než cokoliv jiného, a i když ne možná hned, pokud se řídíme srdcem, vždycky se rozhodneme správně. To dělá život zajímavým a díky tomu, je jediné stálé, neustálá změna. V tomhle příběhu, už žádné další Bohužel není. Do toho příběhu jsem se zamilovala, oblíbila jsem si obě hlavní postavy, jejich povahy, charakter, rozhovory, myšlenky, někdy až paranoidní úvahy, skryté vtipy a škádlení, jejich sílu, ochranitelský, obětavý přístup k tomu druhému a hlavně jejich otevřené srdce a mysl, kdy oba věděli, že je důležité mluvit s tím druhým na rovinu, ať už jsou následky jakékoliv.

04.01.2021 5 z 5

Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Bože, tohle je tak skvělej a krásnej příběh, až sem z toho úplně nesvá. K tomu všemu to zní zatraceně reálně, že mě to nutí prožívat s nimi. Myslím, že kluka jako je Rush by chtěla znát každá žena. Ochranitelský, obětavý, hravý, mužný, smyslný s velkým a laskavým srdcem. Giu mám taky ráda, je skvělá, vtipná, pohotová, inteligentní, také má obrovské srdce a spoustu lásky na rozdávání. Naprosto chápu, jak snadno a rychle se může ocitnout v situaci, ve které právě je. Vůbec si to nedokážu představit sama na sobě, a musím říct, že je mnohem silnější, než se mohlo na začátku zdát. V téhle sérii duo autor absolutně nezklamalo, naopak ještě bych řekla, že je kniha lepší, než jsem očekávala. Už se nemůžu dočkat druhého dílu.

02.01.2021 5 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Přiznám se, že mě kniha nejprve zaujala svou obálkou. Pak jsem si přečetla anotaci a říkala si, že to bude hovadina. Párkrát jsem narazila na její hodnocení a nějaké recenze, a až po nějaké době se rozhodla, že si jí taky přečtu. Příběh knihy není moc propracovaný, je to stále stejný rámec, známý i z jiných knih - on bohatý, zraněný blbec, co zanevřel na lásku a ona sympatická, krásná holka, která potřebuje zachránit v mnoha směrech. Což mi tady ale vůbec nevadilo, protože kniha je skvěle nepsaná, hrozně dobře se čte a při čtení máte pořád takový ten blažený úsměv. Ta knížka je vtipná, protkána sarkasmem a plná dvojsmyslů, které ale nejsou úplně tak laciné, jak by se dalo čekat. Nataša je ztřeštěná, nemotorná a má tendence dostat se vždy do těch nejtrapnějších situací. Na druhou stranu je inteligentní, milá a milující, a dokáže si dělat srandu sama ze sebe, takže ji nejde si neoblíbit. Bruce je takový spíš bručoun, kterého byste v běžném životě obcházeli obloukem. Jenže takový je člověk většinou z nějakého důvodu, a rozhodně stojí za to, ho víc poznat.

01.01.2021 5 z 5

Losing it Losing it Cora Carmack

Losing it byl moc krásný příběh, sice plný klišé, předvídatelnosti a jisté naivity, ale tak krásný, že ho nešlo přestat číst. Byla to taková jednohubka, bez hlubšího záměru a složitějšího děje, ale zrovna přesně to jsem potřebovala. Bliss dodávala celé knize vtipnost, jakožto královna trapností, ale myslím, že přesně takhle nervózně se holka cítí z první vážné známosti, navíc za všech těchto okolností. Gerrick má srdce na pravém místě, je gentleman, pohotový a vždycky ví, co má říct, aby to bylo uklidňující, a ne ještě větší trapnost a stres. Druhá polovina knihy podle mě byla zajímavější, víc se tam dělo a bylo to nad míru romantické, žádné zbytečné hádky a odcházení, což mě občas u jiných knih jako čtenáře šíleně mučí.

28.12.2020 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Čekala jsem románek o dvou lidech, co se do sebe zamilují přes vzkazy na lístcích... A teď mi dochází, že přesně o tomhle ta kniha byla, akorát měla spoustu dalších dějových linií, které na sebe skvěle navazovali, a díky kterým tenhle příběh získal takovou hloubku, že si mě celou podmanil. Rozhodně to nebylo povrchní čtení, i když to bylo trochu klišé, a některé věci se dali předvídat. Navíc podle anotace je nezjistitelné, o jak vážném tématu tahle kniha vlastně je. Zamilovala jsem si všechny postavy, což u mě není běžné, každá byla dokonalá i když jinak, každá byla jinak střelená ale vždycky vtipná a pozitivní. Kniha rozhodně stojí za přečtení, je skvělá, romantická, vtipná a nechybí ani napětí. A epilog mě dostal, je přesně takový jako sám Leon.

27.12.2020 5 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Tuhle knihu jsem celkem dlouho odkládala, protože tady nemá úplně nejlepší hodnocení. Nyní jsem se do ní pustila a musím říct, že to byla celkem parádní jízda, a že jsem ji odkládat rozhodně nemusela. Kniha se dobře čte, děj rychle ubíhá a než se stihnete všimnout jste nakonci. Obě hlavní postavy jsou sympatické, inteligentní, romantické a skvěle se doplňují. V knize je pěkným, i když trochu naivním, způsobem popsáno, co všechno si filmová hvězda vlastně musí nechat líbit, aby mohla žít svůj vlastní život podle sebe, a jak těžký je čelit lžím a pomluvám od novinářů. Knize dávám pět hvězdiček, moc se mi líbila, místy mi sice přišla málo do hloubky, ale pořád se tam něco dělo a skvěle jsem se u ní bavila. Teď si jen říkám - bože, chci sakra vědět, jak to bude dál, a jak moc se jim bude líbit v té naší Praze.

25.12.2020 5 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Je to kniha s jedním z nejsilnějších příběhů, které jsem za poslední dobu četla. Ano, je to nehorázné klišé, ten typ příběhu, kdy se bohatý, sexy a arogantní debil zamiluje do chudé, hodné a celkem nudné slečny, které zachrání její existenci a ona mu za to změní život. Akorát že tady je to senzačně napsané, a má to jisté události navíc a přidanou hodnotu tím, že oba jsou inteligentní, mají smysl pro humor a sarkasmus a nejsou až tak moc naivní. Jak tu někdo psal níže, je to kniha kterou když otevřete nejde přestat číst. Za poslední čtyři dny jsem přečetla Výpověď i Turbulenci, skoro jedním dechem a musím říct, že se autorka zařadila mezi mé nejoblíbenější.

23.12.2020 5 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Tahle kniha stojí za přečtení, možná i sedmkrát. Tváří v tvář se setkáváme s Gillian a Jakem, se dvěma lidmi, který k sobě svedli lži a spoustu nevyřčené pravdy. Ovšem, nikdy není úplně ten správný čas, občas to prostě musíte říct, ať se to hodí nebo ne. Občas se prostě stane, že ať člověk udělá cokoli, nezavděčí se lidem, na kterých mu záleží ze všech nejvíc. A co pak? Pak musí hledat jinou cestu. Tahle kniha ukazuje těch cest několik. Turbulence je o otřesech, o změně směru během několika málo vteřin - a přesně takový je i příběh. Změny přicházejí náhle, nečekaně a jsou zatraceně důležité a někdy z nich mrazí. Během knihy se mi chtělo smát, radit a křičet na ně, proč udělali tohle a jak to dopadlo... Ke konci se mi chtělo brečet a křičet. Epilog je příjemné zakončení celého příběhu. Mám nutkání začít zjišťovat, jestli by tahle kniha mohla být autobiografická, je to moc pěkně, v celku realisticky napsané. Zkrátka jedna z knih, u které nemůžete přestat číst a nechcete, aby to skočilo.

21.12.2020 5 z 5

Božská mrcha Božská mrcha Christina Lauren

I přesto, že tahle kniha byla v celku o ničem, mě docela bavila, ostatně jako celá série se četla skoro sama. Dialogy mezi Bennettem a Chloe jsou napsané velmi originálně, poutavě a jejich dohadování je hlavní tahák knihy. Trochu si říkám, že potvora i mrcha mohly být jedna kniha, která by byla alespoň silnější a možná by v ní trochu i o něco šlo.

18.12.2020 4 z 5

Božská potvora Božská potvora Christina Lauren

Tahle kniha byla bezva i přes to, že nebyla tak silná jako předchozí knihy. A svým způsobem si musím přiznat, že byla naprosto o ničem. Výlet do Vegas si všichni užívali a já se nad knihou několikrát vážně rozesmála. Dialogy mezi Bennettem a kýmkoliv dalším jsou kouzelné. Ale nikdy nepředčí rozhovory s Chloe, je zatraceně pohotová, má geniální způsob myšlení, smysl pro humor, mluví sprostě a přesto všechno dokáže být neuvěřitelně něžná, vášnivá a zranitelná. Myslím, že miluju paní Bennett Millsovou a její povahu.

17.12.2020 5 z 5

Božský Božský Christina Lauren

Musím říct, že kdyby někdo hledal knihu, při které by chtěl na vše zapomenout, tak tady ji našel. Nenáročný, trochu naivní příběh, který se skvěle čte, navazuje na předchozí díly ze série a navíc je tak vtipný, že jsem se smála až mi tekly slzy. Pokud hledáte něco na uvolnění a nechcete přitom moc přemýšlet, je to skvělá volba. Pippa je skvělá, impulzivní, energická a empatická osoba s obrovským charakterem, který vás vtáhne do děje. Jensena jsem si z předchozích dílů představovala úplně jinak. Tady se zdá být tichý, inteligentní, pečlivý, citlivý a jakoby moc nevěděl co má dělat sám se sebou. No, ale bavilo mě to. Epilogy na konci knihy jsou příjemné plus a krásné zakončení.

15.12.2020 5 z 5

Božský milenec Božský milenec Christina Lauren

Když jsem četla hodnocení knihy, moc se mi ani nechtělo začínat ji číst. Ale jelikož mě předchozí díly bavili, přece jen jsem ji otevřela. Musím tedy říct, že navzdory hodnocení, se mi tento díl líbil moc! Sice je to naivní románek, příběh, který se z velké části točí kolem sexu, a který především tím, má upoutat své čtenářky, ale v mém momentálním rozpoložení mě bavil, jako celá série. Zařadila bych ho hned za Bennetta a Chloe. Příběh mi přišel procítěný a emoční. Řekla bych že se autorce podařilo vystihnout silné moudro a sice že, společnost nás nějak utváří a ačkoliv si to nepřipouštíme, jsme zařazeni do škatulek. Je hrozně složité najít někoho, před kým si nemusíme na nic a na nikoho hrát. Ale pak zjistíme jak je bezvadný být s někým sám sebou.

13.12.2020 5 z 5

Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Myslím, že každá žena si v životě prochází obdobím, kdy přesně takovéhle knihy potřebuje. Knihy s pohádkovým, jednoduchým příběhem, který je téměř předvídatelný, a ať se během příběhu stane cokoliv, vždycky ví, že to skončí dobře. Hanna je úplně božský prostořeká. Její dotazy a úvahy stojí opravdu za to, až jsem se do ní zamilovala. Will je frajer, ale s obrovským srdcem, které jenom potřeboval nalézt. Baví mě, jaký vztah spolu mají postavy z předchozích knih v sérii. A nakonec, kniha mě zvládla i ze srdce rozesmát, především v částech, kdy byl Will na návštěvě u Hanniných rodičů.

10.12.2020 5 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Myslím, že Christina Lauren je žena na svém místě. Touto knihou mě opět naprosto odrovnala. Moc se mi líbí, že i v této knize se dále rozvíjejí postavy Chloe a Bennetta. Bála jsem se, zhruba do poloviny knihy, že je příběh podobný Božskýmu bastardovi. A přesto, že tam bylo dost míst podobných, byl to příběh jiný. Příběh, u kterého se mi ke konci chtělo brečet. Příběh, který ukazuje neobyčejný život, dvou lidí, kteří chtěli žít obyčejně. Příběh, ve kterém je vidět trápení v místech, kde bychom ho nečekali. Příběh o tom, jak šílený může být, být slavný a přitom, tak vzrušující. Příběh, který tak pohltí, že ztratíte pojem o čase a je vám to ukardené.
Musím trochu citovat Maxe ve vztahu ke knihám s touto tématikou: knihy u mě vyhráli právo na spravedlivý soud. Už žádná nedůvěra.

07.12.2020 5 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Většinou si najdu nějakou knihu a začnu rovnou číst, než zjišťovat o čem vlastně je, stačilo mi vědět, že by měla být romantická. Ale tohle jsem nečekala. Ze začátku jsem vůbec netušila kam tohle může směřovat, nevěděla jsem, komu mám vlastně fandit, což bylo docela jiné, osvobozující, než u jiných příběhů. Bavilo mě číst jejich rozhovory, konflikty, hádky a vžívat se z obou pohledů do jejich kočkování. Miluji knihy, které jsou psané z pohledu obou stran, což je také značné plus. Po dočtení si říkám - a dál??? Sakra, já o nich chci číst dál a pořád dál! Tenhle typ knih jsem nikdy nevyhledával, ale myslím, že tuhle sérii, si ráda dám celou.

04.12.2020 5 z 5

Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Důvěřuj mi jsem četla jako poslední knihu z celé série. Bylo vlastně hrozně fajn, vrátit se k tomuhle příběhu, protože jsem si ho zamilovala už při čtení knihy z pohledu Avery. Z Camova pohledu se zdál jiný, zábavný a přesto stejný. Hrozně mě baví, jaký vztah mezi sebou mají Cam s Jasem. Přátelé napořád. Autorka mě celou sérií přišpendlila, hrozně se mi to líbilo a přečetla jsem ji během čtrnácti dnů celou. Trochu mě mrzí, že když knihu přečtu, a je to silnej zážitek, tak mám chuť si ji přečíst znovu a prožívat znovu to napětí a nevědomí, co je na dalších stránkách. Což už nejde. Tedy alespoň ne hned, tak třeba za pár let.

02.12.2020 5 z 5

Plamen v nás Plamen v nás J. Lynn (p)

Tenhle díl byl méně akční, než ty předchozí. Přesto ve mně ale zanechal nějakou emocionální stopu a moc se líbil. Brock je muž s velkým M, nikdy neodešel, nikdy nevybuchl, je neuvěřitelně trpělivý, upřímný a klidný. To mě na něm udivovalo celý příběh. Jillian je vytrvalá, milá a velmi upřímná, což v některých chvílích bylo super, že se hned dokázali problémy řešit na místě. Ačkoli mi přišlo, že občas přemýšlí až moc do hloubky. Ale asi to tak potřebuje dělat, aby se mohla sama posunout dál. Jejich příběh je o všem a ničem, je v něm toho víc, než se na první pohled může zdát.

30.11.2020 5 z 5

Navždy s tebou Navždy s tebou J. Lynn (p)

Celá tahle série mě nepřestává překvapovat. Tenhle díl se mi opravdu líbil, ale nedokážu se rozhodnout, který se mi ze série líbil nejvíc. Na každém toho bylo mnoho krásného. Stefanie ani Nick v předchozích dílech moc nebyli, proto je poznat do hloubky, dávala možnost až tato kniha. Podezření co se Stefanii stane, jsem měla hrozně brzy a nemohla jsem přestat číst, dokud jsem nezjistila, zda je to tak. Jejich příběh je plný emocí, které se jednoduše přenášejí na čtenáře a on je tak může neskrytě prožívat s nimi. Myslím, že spousta žen, které potká stejný osud jako Stef v této knize můžou nalézt malé uklidnění a vědomí že v tom skutečně nejsou samy. Nikdy to není jednoduché, ale vždycky je důležité vědět, že na to jsou minimálně dva.

28.11.2020 5 z 5

Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

(SPOILER) Nemám ráda horory především kvůli tomu napětí v nich, co víc, doslova se jim vyhýbám. Nesnáším ten pocit, kdy se bojím, a jelikož čtu převážně večer, pak mám strach jít sama i do postele. Tahle kniha na mě působila podobně. Hlavní zápletka je šílená a možná si teď půjdu raději zkontrolovat šatník. Nedokážu si ani představit, jak se musela Roxy cítit a nebo co musel prožívat Reece. Chvíle jsem jen čekala, že při každém klepnutí na čtečku a načtení další stránky, na mě něco vyskočí. Celá tahle série mě neustále překvapuje. Čekala jsem oddechové čtení a dostala něco, úplně jiného. Nemůžu říct, že mě to nebaví, je to skvěle napsané, čtivé, vtipné, emotivní, procítěné někdy až sarkastické dialogy a hluboké myšlenky, z nichž si některé snažím zapamatovat. Na druhou stranu musím přiznat, že mi každý díl nahání neuvěřitelnou husí kůži.

26.11.2020 5 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

Super díl. Čekala jsem romantickou knižní sérii na oddech, ale již po minulém díle mi bylo tak nějak jasné, že tohle čekat nemůžu. Tenhle díl byl jiný, odehrával se jinde, a neustále si udržovat linku napětí. Calla je svým způsobem skvělá holka, vtipná, pohotová. Plusové body má kniha i díky tomu, že autorka stále propojuje v příběhu postavy z minulých dílů. Jax mi ze začátku přišel, že je až přehnaně otevřený, skoro mi přišel až vtíravý a být v Callině kůži, asi bych se ho ze začátku trochu bála. Proč tak působil, se ale na konci pěkně vysvětlilo.

23.11.2020 5 z 5