lil320 lil320 komentáře u knih

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

(SPOILER) Petra Dvořáková patří mezi mé nejoblíbenější autorky. Zahrada byla top. Chirurg je velmi čtivá kniha, čtenář se nemůže odtrhnout. Ale příznávám, toto není chyba autorky, že její styl v lékařském prostředí moc nedávám, je to osobní. "odkojena" Nemocnicí na kraji města, mám tendenci k lékařům vzhlížet a přiznávám, že ten syrový, tvrdý popis neemocí a emocí, moc vtomto nedávám a doufám a přeji si, že snad v reálu je to jinak..protože pak bych se bála každého zákroku, v jakém stavu je dr. a co používá za matroš. A taky mám problém se závěry, to mi u této autorky vadí obecne a nedávám plný počet..bombastický děj a nijaké rozuzlení a v provonáná se Zahradou je to slabší.

27.01.2025 3.5 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Hanišová je skvělá autorka. Top povídka, která mě způsobila mrazení u srdce i smutek, jednozačně ..Vrátíš se. Velmi dobrá Zbytečný člověk, I Pozůstalost byla dobrá. Manažerka neutrál, to samé Brácha. Neoslovila mě vůbec Díra..na rozdíl od Vrátíš se, kde bylo vysvětleno postupné umírání hrdinky, tak hrdinka z Díry mi lezla na nervy..nebylo vysvětleno důvod působení díry, proč na hrdinku. Běžkyni jsem nepochopila. Ale určitě doporučuji

16.01.2025 3 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Předem upozorňuji ať toto nečtou, co knihu ještě nečetli:-) Nebylo to špatné, čtivé, napínavé, ale trochu mně ta pokulhávala logika..možná mi to uteklo..ale nepochopila..jak vražídící žena z dvojice brutálně znásilnila Gemmu?

06.11.2024 3 z 5

Jako stín Jako stín Helen Fields

Na knihu jsem se těšila dle příznivých recenzi, ale nelíbilo se mi to, zklamání Koncept vyjadřovacího vraha mám ráda u jinych autorů..série Kim Stone od Marsons. Nyní at nečtou co neznají děj..
A tady mám problém s osobou vraha, knihu jsem ani nedočetla jak to dopadlo..jako číst celou dobu o rozpadu a těžké nemoci u vraha, absolutně mimo jak to mohl dokázat a fyzicky zvládnout. Nesympatická vyšetřovatelka nenašla jsem k ní "vztah" a ten její partner úpně mimo, nic o něm. Za mě opravdu ne.

26.09.2024

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Od autorky první kniha a měla jsem pocit, že ji píšou dva autoři..první povídka, nebyla špatná, ale taký průměr. Druhá mě vůbec nenadchla, taková nepravděpodobná a celkově mě to nechytlo.a také kněz by psal? Třetí super, perfektně syrově popsané až děsivě..ale obávám se že pravdivě popsané prostředí..myšlenkové pochody hrdinky, její přerod v jinou..takže celkově doporučuji..kvůli těm prvním dvěma nedám plný počet.

18.09.2024 4 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Mně to upřimně nenadchlo. Strašně nesympatičí hlavní hrdinové..jak níže uvedeno, hlavní hrdinka mě vysloveně lezla na nervy. Hlavně mi vadil nepravděpodobný vývoj, konání postav. Marie..plna nenávisti.."lidé se pitvoří u Marvana, a stb jim mlátí souseda"..pak nechopitelně odvážná, polila stb nohavici..pak zjistíme, že šla do strany atd..nevím proč nebyl podrobněji popsán její další život, proč se tak změnila..pak ten Fanta? děsně odvážný, pak najednou za největšího stašpitla. Major Dbalý..jasně u stb a jeho dceru lze považovat za emigratku, to jako fakt? Jinak jak uvedeno..nevím co dělal kokektor..doktorand nepíše diplomku, Králíček Honza pak Tomáš? Nee ke knize jsem si cestu nenašla.

19.08.2024 2 z 5

Herbář vzpomínek Herbář vzpomínek Erin Litteken

No upřimně očekávala jsem více, na knihu jsem se moc těšila. Téma rozhodně zajímavé, strašná doba, ale v knize hodně nevyužitý potenciál. Děj předvídatelný, černobílé charaktery. Honotím maximálně průměr.

27.09.2023 2 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Na rozdíl od Tatéra, tato kniha se mi líbila velmi..vůbec jsem netušila, že některé osvobozené vězenkyně mohli skončit i v Gulagu..Opravdu mrazivá, poučná kniha, četla se jedním dechem..

19.07.2022

King King T. M. Frazier

Knihu jsem si na základě oslavných ód tady dokonce zakoupila..A zklamání, absolutně mě to nenadchlo. Asi jiné očekávání. Asi nejsem cílovka. Klišé..fešák, děsný tvrďas, kriminálník, jasně hrozné dětství, se zamiluje samozřejmě do také narušené, složité a nevím jak poznamenané, ale samozřejmě krásky..dokonce s výpadkem paměti. Červená knihovna v novodobém hávu + s vulgárním textem a popisem tvrdého sexu. S tím problém nemám, když to má význam, ale tady nemělo.., přeskakovala jsem stránky, ty věřné laciné duševní pochody, byly nečtitelné.... Za mě o ničem.

22.07.2024 1 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Kniha se mi vcelku líbila. Nápinavé. Jen jsem se nějak ztratila v konečném rozuzlení s těmi dvojčaty..Vraha v minulosti jsem pochopila, toho v současnosti ..ne.

24.06.2024 3 z 5

Esence hrůzy Esence hrůzy * antologie

Tak na rozdíl Polských nočních můr (četla hned po sobě), mě Esence nijak neoslovila, nic moc, spíše nic. Jediná výjimka Temnota a Tabu, ty se mě líbily.

03.05.2024 1 z 5

Děs Děs David Hidden

Napínavé, musela jsem to číst až do konce, napínavé , naturalistické, velice kruté, stránky kurzivou jsem jen prolétla , raději nepřemýšlím zda se podobné zhovadilosti skutečně nedějí. Ale jinak překvapivě dobré.

08.12.2022

Dcery Dcery Kateřina Dubská

Nebylo to špatně napsané, ale asi v třetině jsem se v ději začala ztrácet. Kdo je čí dítě..takže nedocetla. Generační romány mám ráda, třeba Šmahelová popisující ságu mlynářského rodu, ale tady se děje překrývali a bylo těžko zjistitelné kdo je kdo.

12.07.2022

Za soumraku Za soumraku Stephen King

Za mě, nic moc. Je pravda, že mě celkově novodobá Kingova tvorba nedostává. Milovala jsem klasiku..To, Dolanův Cadillac, Noční směna..Z této knížky..jakžtakž Willa, Utíkej Káčo a jediné co se mi opravdu líbilo Pekelný kocour..

16.07.2024 1 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

První kniha od této autorky. Super čtení..připomíná Chrise Cartera..Četla jsem to jedním dechem. Jedna věc mi tam tedy vadila. Už to tu bylo někým zmíněno..obrovská brutalita v případě nevinných lidí. K dosažení cíle pachatele úplně mimo, neadekvátní, a hlavně nelogické i..A také jsem nepochopila prolog..co to tam bylo za ženu? Za to dám o hvězdičku méně, ale rozhodně si přečtu další knihu

03.05.2024

Oidipův návrat Oidipův návrat Anna Hessová

Mně se to moc líbilo a také jsem to četla jedním dechem.

12.07.2022 5 z 5