Lole komentáře u knih
Na jednu stranu zajímavý příběh s pěkně vykreslenými kulisami Jižních čech, na straně druhé se čte těžko a nějak se mi nepodařilo mít zájem o příběh co se tam odehrává. Co mi přišlo zajímavý je způsob jak lidí na venkově přijali hl. ženu autora asi bych v tom minimálně pro sebe viděla zajímavější linii.
Je to zpověd subjektivně zabarvená. Je to obvinění všech který jen přihlíželi. Líbí se mi že kniha se snaží sundat pryč mýt vztahu mladé dívky a postaršího muže, nicméně nejedná se o velký umělecký počin. Každopádně k tomu, aby člověk vyslovil otázku a více se zajímal tímto směrem je ideální. Rozhodně doporučuji
V rámci své žánru vcelu obstojné dílko, které ale napadlo do mého vkusu. Děj je dost povrchní a na můj vkus je až moc plný klišé. Cílovku asi jistě zaujme, mne bohužel ne.
Neznámé dílko popisující zkušenost lidí co našli domov v nové zemi, ale nejsou tam tak úplně doma a jejich původní zemi již nerozumí. Můžu jen doporučit.
Jelikož se jedná sbírku povídek, tak kvalita značně kolísá nicméně si každá povídka drží úctyhodnou úroven. Nějak se mi nechce věřit že by se děj Jak jsem šla na záchod mohl opravdu stát. A doufám že za tím není jen mé naivní přání že lidé nejsou snad až krutý, ale že opravdu lidé toto nedělají. Dále mi v hlavě zůstává vzpomínka na povídku o chlapci co chtěl být prostě sám. Možná práce tyto dvě ve mne nakonec nechali nejvíce pocitů. Celkově je kniha jednoduchá čtivá s jasný poselstvím. Nečekejte od toho velký umění, ale v rámci svého žánru se jedná o velmi povedený kus, který potěší. :)
Občas těžko pomůžeme někomu, kdo o naši pomoc nestojí. Minimálně toho je pro mě tato kniha důkazem. Za každou cenu snaha tomu člověku něco dát se postupně stává marným bojem. Spíš než jako kniha o romech mi to přišla kniha o tom jak může být těžké ztrati něco do čeho člověk dávala hodně energie o tom jak nás děti můžou jednou jen tak opustit..
Mohu jen doporučit..
Čekala jsem na tuhle knížku dlouho než jsem se konečně přesvědčila si na ní najít čas a stála za to. Určitě je zajímavé sledovat myšlenky člověka, který je posedlý láskou k někomu koho nikdy nemůže a zřejmě kdyby mohl ani nemohl mít. Nejvíc mě fascinovalo jak si s Lo s ním ve své podstatě pohrávala. Můžu doporučit :)
O tam jak Hajzl za kariérou šel. Nesympatie, kterou získat hlavní hrdina mě neopustila. Nemohu si pomoci, ale člověk by zřejmě měl mít své chování v mezích. Avšak stoí za přečtení.
´Kdysi jedna z mých nejoblíbenšjícgh dětských knížek. Alice jako člen svéhlavé podivínské rodiny do které však vyborně zapadá a trocha nadsázka, která v brtiských knihách nikdy nechybí. Pokud chcete svou mladší sestřičku či neteř dotáhnout k čtení rozhodně zkuste toto.
Pokud máte rádi britský černý humor a nadsázku doporučuji.
Je to zvláštní kniha ke které mě poutala asi jenom židovství, které se mě silně dotýká, každopádně stojí za přečtení.