Loubooker Online Loubooker komentáře u knih

Světem zvířat. V., Bezobratlí 2 Světem zvířat. V., Bezobratlí 2 Jiří Zahradník

Co dodat? Tato kniha, stejne jako cela serie je vyborna a doslova jedinecna. Odborny a pritom vyborne napsany text, krasne ilustrace, precizni technicke provedeni {i po 30 letech je kniha jak nova}. Jedinecna v tom, ze podobny pocin jsem od te doby nezaznamenal. Ac nejsem priznivec hmyzu, a spise jsem preferoval Savce a Domaci zvirata, tak i tento 5. dil je skvely.
Dekuji velice autorum.

09.12.2016 5 z 5

Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Na knihu jsem byl velmi zvedav. A ze zacatku se mi moc libila..ale pozdeji, kdyz byl Jonathan na navsteve u teticky, tak se dej pro mne zadrhl a knihu jsem asi na tyden, ci 10 dni odlozil a ani se mi do ni znovu nechtelo. Pak ale zvitezila zvedavost na knihu, autora a pokracovani pribehu...a nelitoval jsem. Pribeh mne opet vtahl do sebe a rad a velmi lehce jsem knihu docetl.
A libila se mi.

Jelikoz to byla moje prvni kniha od autora a protoze tu lide vice chvali a velebi Muze, ktery chtel byt stastny, tak budu verit, ze to lepsi {a mozna spise jen jine, nez lepsi...} mne teprve ceka:-}.

Pridavam jeste komentář po čase - ano, kniha byla dobrá, ale v této oblasti ve mne více dojmu a více mi daly třeba Robin S. Sharma a jeho Mnich, jenž prodal své ferrari.. nebo David Michie a Kouzelník ze Lhasy, i když nevím a nehodlám tyto knihy srovnávat...

14.04.2016 4 z 5

Masakr v Maine Masakr v Maine Janwillem Van de Wetering

Cetl jsem to asi pred 20 lety a moc se mi to libilo. Ted jsem se k tomu nahodou dostal znova, tak jsem to preletl po castech a skoro temer cele precetl. Postavy dobre vykreslene, humor, napeti, povidani postav - podle mne velmi dobra detektivka.

31.10.2015

Mŕtvy na Pekelnom vrchu Mŕtvy na Pekelnom vrchu Juraj Červenák

Mně osobně se to líbilo. Byla to prvá kniha od autora, již jsem četl. Vím, že napsal i fantasy, ale do toho se mi nechtělo vzhledem k rozsahu děl ( a také proto, že fantasy v současné době nečtu...třeba nekdy přáště...).

Jen k tomu co píše elisabeth ba:
s hrdiny se asi neztotožňuji v žádné knize, ale v této knize mi nedělalo problém, vzít hlavní 3 postavy jako ty na správné straně zákona. Dělali svou práci, drsný kapitán s neméně nebo více drsným kaprálem, zkrátka vojáci své doby a městem zhýčkaný notář - myslím, že to je skvělá trojice vyšetřovatelů.
Vše dobré autor povrdil i v dalších knihách s touto trojicí.

P.S. Trochu stranou - co by se dalo říci o "hrdinech" filmů Pulp Fiction a Sin City? Oblibení zaporaci...:-))?

22.09.2015 4 z 5

Trainspotting Trainspotting Irvine Welsh

Knihu jsem cetl pred nekolika lety, az po dvojim shlednuti filmu. Kniha je stejne vyborna, jako film.
Ted jsem zacal cist Heraky, ale moc mi to nejde.. tak nevim, zda ten tlustopis doctu...

21.09.2015 5 z 5

Šumava známá i neznámá Šumava známá i neznámá Petr David

Knihu jsem si půjčil v knihovně po Orlických horách známých... Šumavu trochu znám, hlavně kolem Lipna, Zvonkove, okolo Svarcenberskeho kanálu, protože jsem tam bohužel byl na vojně. Potěšila mne proto zmínka o Plané, tedy Horní. Opravdu tam kdysi byla lepší restaurace v hotelu Smrcina a pak tu byl hotel Šumava, kde restauraci byla spíše správná nálevna, v níž jsme si před službou v Jenisovske zátoce občas kupovali pivo a rum, abychom vydrželi celou noc.
Fotky mi nevadily z hlediska barevnosti jen mi občas přišly trochu amatérské z úhlu focení. Ale jsem laik, jenž má rád krajinu i fota přírody a sám jsem také fotil jen amatérský.
Co mi vadilo, byly jen lehce zmíněné pohádky o tehdejší ostraze státních hranic. Peesaci, čili kluci z PS to nestrezili jako oko v hlavě, my jsme na to kaslali, vždyť jsme tam byli nedobrovolně na vojně a jako každý zakládak jsme měli celou vojnu jediný cil: Přežít. A co možná nejvíce vše osulit, slušně řečeno. Takže ve zmíněném Palečky jsme vlezlii na patro do deníku a tam jsme se zasili.
Dale na drátěném zátarasu nebylo vysoké napětí, to bylo asi technický nemožné. Byl tam několika málo voltovy proud, jenž při dotyku dvou drátu hodil zkrat na rotu PS.
A že byly dráty ci prostor kolem nich zaminovany? Haha, kde to autor sebral? Když se DZ boural v r.1989, tak jsem neslyšel i nějakém odminovani. Výše v anotaci se píše, že to byla nejstrezenejsi část zalezne opony - možná na hranici s tehdejší NSR, ale na Zvonkove, kde byla hranice s Rakouskem tomu tak nebylo. Nejvíce hlídána hranice byla mezi NSR a NDR včetně berlínské zdi, tam asi sloužili opravdu blázni.
A že pohraničníci stříleli bez vyzváni? To určitě ne, nejdřív musely být výzvy, pak asi výstřel do vzduchu a stejně by to v blízkosti hranice bylo o ústa, kdyby náhodou někdo střelil na rakouskou stranu. Přes dráty to za celou dobu mě služby na Zvonkove zkusili jednou východní Němci - a prošli, neboť jak jsem psal vyse, my jsme na to úplně kaslali.
Jinak je to moc pěkná kniha a zasluzny pocin autorů i nakladatele. Možná je můj komentář mimo téma, neboť jde hlavně o cestopisnou knihu, ale já jsem detailista někdy, takze zde mi vadily nikoliv nepřesnosti, ale bludy, které patří spíše na šumavská bláta. To nijak nezmensuje to, že Šumava se mi vždy líbila.

08.09.2024 4 z 5

Zajatci Pardálí soutěsky Zajatci Pardálí soutěsky Vachtang Stěpanovič Ananjan

Četl jsem kdysi dávno a líbila se mi. Ale určitě ji nemohu označit za nejlepší si knihu, či jsem jako malý četl. Určitě výše hodnotím Borikovy lapalie, Jirka v rázi, Tarzan, Tisic dolarů za Bufallo Bílla a pokračování, Dva divosi, Moji známí z divočiny a různé tituly edice Statečná srdce, např. Povídky rybář. hlídky, Jezero na Vysočině, Ocelová stezka, Trioky jezdec, Hoši z modré zátoky,nebo knihy od Fr. Flose - Albatros a Nad Tichým oceánem. Takže zmíněné knihy byly a jsou o několik levelů výše, než dobrodružství sovětských pionyru... V té době se mi bohužel nedostaly do rukou Ransomovky, ty by se mi líbily. Dnes jako dospělý už je číst nebudu, stejně tak jako nebudu číst Zajatce.
Takže jako malý čtenář bych hodnotil asi 4*, teď tak 3 až 4, vzhledem k tomu, na kolik lepších knih z dětství jsem si vzpomněl během chvilky. No, možná bych to viděl mezi 2 a 3*,ale to vidím teď dospelyma očima.

15.05.2024 3 z 5

Zavírací hodina Zavírací hodina Lawrence Block

Četl jsem již před několika lety a líbilo se mi to. Nyní nastal čas podívat se na další knihy s Mattem Scudderem (nedávno jsem viděl film s Liamem Neesonem v roli M. Scuddera a to mne navnadilo).

27.02.2024 4 z 5

Podivuhodný svět Podivuhodný svět kolektiv autorů

Nádherná kniha. Pěkně psany text, mnoho krásných fotografií. Vytištěno na kvalitním papíru, jenž se při čtení neleskne.

20.12.2023 5 z 5

Opuštěná rota: Boj amerických výsadkářů o přežití v afghánských horách Opuštěná rota: Boj amerických výsadkářů o přežití v afghánských horách Gregg Zoroya

Začal jsem číst, ale hned na první straně jsem 3x narazil na hrozný překlad. Jednu větu jsem musel číst 3x abych pochopil smysl. Podivný slovosled, nebylo z toho jasné, zda je ve větě míněn boj nebo vojáci... Pravděpodobně otrocky překlad od někoho, kdo sice umí anglicky, ale nemá cit pro češtínu... Takový překlad pak zpomuje čtení. Jsem zvědav, zda to takto bude pokračovat. Pokud ani, tak knihu odkládám...

17.03.2023

Brazilská Madona Brazilská Madona Beverly White

Slatanina 1. kategorie.

28.09.2022

Smrt přijde s úsvitem Smrt přijde s úsvitem Louis L'Amour

Asi nemohu a nebudu hodnotit, přečetl jsem jen jednu stránku a vím, ze dale cust nebudu. Za prvé je to příšerně přeloženo - doslova, otrocky, ač to tak z angličtiny většinou nejde. Překladatel jistě umí anglicky, ale cit pro český jazyk míč nema... A tím jak se mi to pomalu četlo, tak to pro mne ztrácelo švih a stavu.
Přečetl jsem asi 10 knih od L'Amoura a většinou se mi líbily, některé moc, zvláště začátek sackettovske série, i díly s Tyrellem a Loganem...ale tuhle knihu si nechám klidně utéci.
Omlouvám se autorovi i fandům jeho fandům, ale bude to asi hlavně kvůli překladu. A těch překladů horšího kalibrunse v poslední době vyrojilo bohužel více....

16.11.2019

Muži na obzoru Muži na obzoru Louis L'Amour

Cetl jsem zatim asi 4 Sacketty a tato, v serii posledni kniha se mi zda nejslabsi oproti Sam v horach nebo Na valcne stezce.
Pripada mi sita horkou jehlou, uspechana. Z Flaggana a jeho bratra Gallowaye se vyklubou supermani, kteri se zotavi ze strelnych zraneni za par tydnu, ackoliv v Gallowayovi mel Flaggan tezky zapal plic a myslim, ze byl take postrelen.
V knize se napr. hovori, ze nakoupili potrebne veci od jakehosi Boba Riggse, jenz se tam vubec nevyskytoval - byl to nejaky obchodnik ci co? Jen detail, ale bohuzel jsem si vsiml... a tusim, ze nejednou...
Pripadalo mi, ze at uz vedomky ci nevedomky toho chtel autor sdelit mnoho na malem prostoru. Na druhou stranu se mi moc libilo, jak o sobe mluvi Flaggan jako o obycejnem klukovi z hor, skromne - a pak se znej vyklube nejen dobry kovboj, strelec i zalesak.
Urcite smekam sombrero, protoze autor vytvoril v teto saze neco jedinecneho...
Ale myslim, ze tuto knihu uz cist nebudu - vim, jak to dopadlo a nic dalsiho mne k novemu cteni nevede.
A hvezdicky - pokud bych srovnal napr. Appaloosu od Roberta B. Parkera, jez bych hodnotil 5 stars a vyse zminene Sacketty take 4 az 5ti hvezdami...tady bych nejradeji dal 3,5...

24.12.2017 3 z 5

Zrádná stezka Zrádná stezka Louis L'Amour

Oproti Ztracenemu ranci je tohle vazne jine kafe. Thanks, Mr L'Amour.

17.11.2017

Ztracený ranč Ztracený ranč Louis L'Amour

Asi musim vice mene souhlasit s Blue - ne, ze by to byla pro mne vylozene slaba kniha, ale i kdyz uz nevim, kdy jsem ji cetl, tak si uz nepamatuji o cem to presneji bylo, dej mi nejak neuvizl v hlave, dojem uz taky nevim, asi to ve mne zadny velky nezanechalo...takze oproti napr. Sam v horach mne to nijak neoslovilo. Shortly - precetl jsem, zapomenel a jiz cist nebudu.
Na druhou stranu mam obdiv temer ke kazdemu autorovi, jenz dokaze napsat smysluplnou vec delsi nez 100 stran, takze celkove pred L'Amourem smekam a obdivuji ho. Ale ne vse musi byt 100 procentni...

17.11.2017

Vlk z Wall Streetu Vlk z Wall Streetu Jordan Belfort

Ani nevim, zda mohu psat komentar, kdyz jsem knihu nedocetl. Precetl jsem asi 50 stran, pak jsem se podival doprostred a kdyz jsem videl, ze nektere sceny byly uplne presne zfilmovane a to vyborne, tak jsem knhu odlozil a uz se k ni nevratil, i kdyz jsem puvodne chtel.
Film jsem videl jako prvni, byl vyborny, takze uz pote pro mne bylo zbytecne cist silene tlustou knihu...
Nize nekdo doporucuje knihu Cityboy, tu jsem cetl a oproti Vlkovi se mi moc libila.
A kdo by se chtel vice a velmi ctive seznamit se svetem akcii, tak doporucuji dve knhy Michaela Lewise - Big Short a Jako blesk. Obe vyborne, odborne a pri tom skvele napsane. A jeste Frajeri od Bena Mezriche {nebo Mezricha?}, ta je vynikajici z hlediska popisu prace maklere na Nikkei v japonsku i jejich zivota na vysoke noze.

22.07.2017

Konec Syna jitřní hvězdy Konec Syna jitřní hvězdy Josef Opatrný

Kniha vyborna, jako vse od pana Josefa Opatrneho.
Jen bych chtel upresnit, ze kniha nespada do dobrodruzne beletrie, ale spise do publicistiky, popularne naucne { a ze tu naucnost dokaze autor podat vybirne a ctive}, nebot dr. Opatrny je vedec, etnolog, profesor a take velmi zdatny popularizator americkych dejin.
Oproti Poslednim indianskym valkam byla tato pro me ponekud podrobna, ale je fakt, ze zde se zabyva jen bitvou u Little Big Hornu a udalostmi okolo.
Ony severoamericke dejiny a tim padem i dejiny stretu osadniku a vojska s Indiany jsou velice obsahle, vzhledem k rozloze USA a potu kmenu od vychodu na Zapad je to i logicke.
Pro mne jako pro cloveka, jenz o severoamer. Indianech precetl vse mozne a dostupne {dokonce knihu o Kiowech v angline}, je pro mne kniha od dr. Opatrneho prijemna nezbytnost:-}}.

05.06.2017 4 z 5

Rothschildova flaška Rothschildova flaška Petr Šabach

Vyborne, stejne jako asi kazda Sabachova kniha. A i mne se stalo, ze jsem se smal ve vlaku nahlas... a to snad jiz na druhe ci mozna jiz prvni strane.
Petr Sabach je vyborny pozorovatel lidi a situaci a umi to pretransformovat do velice ctiveho povidani...:-}. Dokaze byt sebeironicky, ci ironicky k hlavni postave. A jeho postrehy na tema Co je to stat, prihody z bernaku... to je proste jedinecne. Pro mne zustava porad velmi oblibeny autor.
Kdo ho ma rad, tak vi i cem mluvim, takze jiz neni treba nic dodavat.
Howgh :-}}.

11.07.2016 5 z 5

Cesta černých ovcí Cesta černých ovcí Harri Nykänen

Vyyyyborna kniha. Skoda, ze jich v cestine neni vice, na zalozce psali, ze pribehu s Raidem vyslo v Evrope asi 20... Myslim, ze tam psali i neco TV serialu.
Tohle by mohl byt novy objev pro ceske nakladatele.

Pro mne to bylo daleko lepsi nez napr. Kristina Ohlsson {doufam, ze se to tak pise, tech ...sonu se ted vyrojilo nejak moc...], kterou jsem odlozil po 40 stranach a urcite se k ni uz nevratim a ostatni ruzni " kralove severske krimi" mne take nijak nezaujali {vsimli jste si, ze nyni u skoro kazde krimi ze Skandinavie pise, ze autor je nova hvezda severske krimi, nebo kral/ kralovna, pripadne kralove skandinavsek krimi, pripadne kralovna danske krimi nebo take kralovna svedske detektivky....].

Zkratka, Cesta cernych ovci byla pro mne vyborna.

18.04.2016 5 z 5

Divoký západ I. - Muži zákona Divoký západ I. - Muži zákona Jiří Černík

Opravdovi muzi zakona, nikoliv pochybna individua typu Billyho Kida ci Jesse Jamese... Opet vynikajici, ctive napsana kniha. Chvalim i nakladatelstvi, neni zde asi vubec zadny preklep ci neco takoveho.

17.01.2016 5 z 5